Przetwory - surówka z fasolki
2 posters
Strona 1 z 1
Przetwory - surówka z fasolki
Składniki
2.5 kg Fasolki szparagowej
1 szkl. oleju
40 dkg Cebuli
40 dkg Marchewki
1 duży Ketchup łagodny
1 duży Ketchup pikantny
2 łyżki Cukru
Fasolkę pokroić w kawałki ok. 2-3 cm i ugotować. W tym czasie na oleju usmażyć drobno posiekaną cebulę i marchewkę startą na tarce. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Do podduszonej marchewki z cebulą wlać 2 ketchupy, wymieszać. Następnie dodać fasolkę i cukier. Wszystko wymieszać i zagotować. Następnie włożyć do słoików i pasteryzować 20 min.
PYCHOTA!
2.5 kg Fasolki szparagowej
1 szkl. oleju
40 dkg Cebuli
40 dkg Marchewki
1 duży Ketchup łagodny
1 duży Ketchup pikantny
2 łyżki Cukru
Fasolkę pokroić w kawałki ok. 2-3 cm i ugotować. W tym czasie na oleju usmażyć drobno posiekaną cebulę i marchewkę startą na tarce. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić. Do podduszonej marchewki z cebulą wlać 2 ketchupy, wymieszać. Następnie dodać fasolkę i cukier. Wszystko wymieszać i zagotować. Następnie włożyć do słoików i pasteryzować 20 min.
PYCHOTA!
Re: Przetwory - surówka z fasolki
Kurczę za póżno się zorientowałam i konczy mi się fasolka na podwórku ale wyszperam resztę i muszę zrobić
becia-
- Potrafię : ciągle uczę się czegoś nowego
Wiek : 45
Jestem z: : Wyszkowa
Dzieci : Patrycja i Maja
Zaproszeń na ciacho : 4
Postów : 229
Similar topics
» Przetwory - Surówka z czerwonej kapusty do słoików
» Przetwory.
» Przetwory - bób marynowany
» Przetwory - Diabelskie ogórki
» Przetwory - dżem morelowy
» Przetwory.
» Przetwory - bób marynowany
» Przetwory - Diabelskie ogórki
» Przetwory - dżem morelowy
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach