Przetwory - dżem morelowy
Strona 1 z 1
Przetwory - dżem morelowy
Składniki
porcja na 1litrowy słoik:
1 kg dojrzałych moreli,
50 dag cukru.
Umyte owoce pozbawić pestek. Gotować z odrobiną wody na małym ogniu, sporadycznie mieszając. Gdy owoce zmniejszą swoją objętość o połowę, wsypać cukier i smażyć jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając. gorący dżem przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem
porcja na 1litrowy słoik:
1 kg dojrzałych moreli,
50 dag cukru.
Umyte owoce pozbawić pestek. Gotować z odrobiną wody na małym ogniu, sporadycznie mieszając. Gdy owoce zmniejszą swoją objętość o połowę, wsypać cukier i smażyć jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając. gorący dżem przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem
Similar topics
» Przetwory.
» Przetwory - bób marynowany
» Przetwory - surówka z fasolki
» Przetwory - Diabelskie ogórki
» Przetwory - Surówka z czerwonej kapusty do słoików
» Przetwory - bób marynowany
» Przetwory - surówka z fasolki
» Przetwory - Diabelskie ogórki
» Przetwory - Surówka z czerwonej kapusty do słoików
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach