Przetwory - Surówka z czerwonej kapusty do słoików
Strona 1 z 1
Przetwory - Surówka z czerwonej kapusty do słoików
Składniki
4 kg czerwonej kapusty
1/2 kg cebuli
1 kg kwaśnych jabłek
Zalewa
1 1/2 szk. wody
1 1/2 szk. octu
1/2 szk. cukru
1/2 szk. oleju
liść laurowy
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w księżyce, posolić to i zostawić na 2 - 3 godz. Odlać nadmiar wody. Ugotować zalewę wrzucić do niej kapustę, cebulę. Gotować to wszystko razem 10 min. pod koniec gotowania dodać jabłka starte na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Gorące wkładać do słoików i pasteryzować 20 min.
4 kg czerwonej kapusty
1/2 kg cebuli
1 kg kwaśnych jabłek
Zalewa
1 1/2 szk. wody
1 1/2 szk. octu
1/2 szk. cukru
1/2 szk. oleju
liść laurowy
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w księżyce, posolić to i zostawić na 2 - 3 godz. Odlać nadmiar wody. Ugotować zalewę wrzucić do niej kapustę, cebulę. Gotować to wszystko razem 10 min. pod koniec gotowania dodać jabłka starte na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Gorące wkładać do słoików i pasteryzować 20 min.
Similar topics
» Przetwory - surówka z fasolki
» Przetwory.
» Przetwory - bób marynowany
» Przetwory - dżem morelowy
» Przetwory - Diabelskie ogórki
» Przetwory.
» Przetwory - bób marynowany
» Przetwory - dżem morelowy
» Przetwory - Diabelskie ogórki
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach