Przepis na sos potrzebny :)
+2
Marzena i Maja
aminka
6 posters
Strona 1 z 1
Przepis na sos potrzebny :)
Hej dziewczyny, wlasnie przeczytalam watek o maseczkach i ktoras napisala o maseczce s.o.s. a mnie sie przypomnialo, ze potrzebuje zrobic sos
Potrzebuje jakis przepis na sosik dla mojego szkraba. Do tej pory byla sloiczkowa, ale czas z tym skonczyc tym bardziej, ze widze, ze nasze jedzenie bardzo jej smakuje. Problem w tym, ze my dosyc mocno pzyprawiamy wszeslkie sosy, w ogole sa one dosc egzotyczne
Moge dac malej miesko i warzywa, ale to takie jakies suche, macie moze jakies pomysly jaki sosik dodac no i przede wsyzstkim jak go zrobic
Ja jestem marna kucharka, gotuje egzotycznie glownie moj maz, a jak ja gotuje to raczej to co nauczylam sie od niego
Please, pomocy, co by malej jedzenie w gardle nie stanelo, hihi
Potrzebuje jakis przepis na sosik dla mojego szkraba. Do tej pory byla sloiczkowa, ale czas z tym skonczyc tym bardziej, ze widze, ze nasze jedzenie bardzo jej smakuje. Problem w tym, ze my dosyc mocno pzyprawiamy wszeslkie sosy, w ogole sa one dosc egzotyczne
Moge dac malej miesko i warzywa, ale to takie jakies suche, macie moze jakies pomysly jaki sosik dodac no i przede wsyzstkim jak go zrobic
Ja jestem marna kucharka, gotuje egzotycznie glownie moj maz, a jak ja gotuje to raczej to co nauczylam sie od niego
Please, pomocy, co by malej jedzenie w gardle nie stanelo, hihi
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
Re: Przepis na sos potrzebny :)
niestety ci nie pomoge bo nie znam przepisow na sosy, ja Maji od poczatku jak zaczela jesc nasze jedzenie tz juz nie sloiczkowe dawalam to co my jemy, i tak Maja uwielbia oliwki, papryke, ser plesniowy, nawet srednio ostre zje, a nigdy nie miala problemow brzuszkowych.
Ale ja juz w ciazy i podczas karmienia jadlam i indyjskie i inne egzotyczne takze Maja przyzwyczajona.
Ale ja juz w ciazy i podczas karmienia jadlam i indyjskie i inne egzotyczne takze Maja przyzwyczajona.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Amirka wcina doslownie wszystko, nawet czasem bardzo ostre, problem jednak w tym, ze ma potem wlasnie problemy brzuszkowe :(
Chcialam wlasnie jakis lekki sosik zrobic, zeby to jedzenie jalowe nie bylo.
Chcialam wlasnie jakis lekki sosik zrobic, zeby to jedzenie jalowe nie bylo.
aminka-
aminka, na początku do ziemniaków i mięska robiłam swojej malutkiej taki sosik że gotowałam różne warzywa w wodzie(np. marchewka z pietruszką), delikatnie przyprawiałam a potem to miksowałam i dodawałam tą wodę z gotowania warzyw aż do uzyskania odpowiedniej konzystencjii sosu... ziemniaki nie były takie suche a wszystko było bez żadnych zagęszczaczy. prosto i szybko...
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Ja też Ci raczej nie pomogę ale może zamiast sosu do tego jedzonka podawaj jej coś do picia w czasie jedzenia. Zawsze bedzie jej lepiej przełknąć. Możecie też robiąc sos dla siebie odlewać troche i nie doprawiać tak jak dla siebie.
To naprawdę super że Mała je wszystko, najgorsze to małe niejadki.
To naprawdę super że Mała je wszystko, najgorsze to małe niejadki.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
A może coś na bazie masła?
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
a do kanapek łagodniejszy sos to np. majonez wymieszany z ketchupem dla dzieci..
albo np. do ziemniaków tez jest dobry koperkowy: posiekany koperek wymieszany z jogurtem naturalnym....
chociaż moja natalka lubi też np czosnek i ostanio mi podjadała chipsy z sosem czosnkowym
albo np. do ziemniaków tez jest dobry koperkowy: posiekany koperek wymieszany z jogurtem naturalnym....
chociaż moja natalka lubi też np czosnek i ostanio mi podjadała chipsy z sosem czosnkowym
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Ja mysle ze problemy brzuszkowe potem wlasnie ma od chyba tych wszystkich przypraw(bo kazdy brzuszek inny)a za nim sie przyzwyczai wiec moze sprobuj dac jej taki sosik z kurczaczka(albo innego mieska) tylko lekko dopraiony sola.Tak jak bys robila dla Was tylko mniej doprawiony i zobaczysz jak wtedy bedzie.U nas za nim Jessi zaczela jesc wszystko to takie sosiki zawsze sie sprawdzaly a juz przepadala i przepada do tej pory za marchewka duszona ktora swietna wlasnie jest z ziemniaczkami i wtedy tez z jakims innym mieskiem.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Dzieki za rady!! Jak cos upichce to dam znac czy mala zjadla
aminka-
Jak potrzebujesz dokladny przepis to wal jak w dym
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
ja mojej malej kupuje na przyklad miesko gulaszowe z indyka albo inne podsmazam troszke i jak sie zarumieni podlewam woda i sie dusi jak miekkie to zageszcza smietanka i dodaje koperek- ziele angielskie, listek laurowy, troszke soli i pieprzu- wcina z ziemniaczkami
karolutka-
- Potrafię : wszystko po troszkę :)
Jestem z: : Wrocław
Dzieci : Olga :) 30.01.08
Zaproszeń na ciacho : 2
mmmmmmmmmmmmm brzmi niezle, sama bym zjadla
aminka-
Similar topics
» RABARBAR-potrzebny przepis na ciasto
» Potrzebny przepis na młoda kapustę
» Potrzebny przepis na karpia w galarecie ......
» Potrzebny przepis na ciasto z orzechami
» marynata do mieska z grila - pilnie poszukiwany przepis
» Potrzebny przepis na młoda kapustę
» Potrzebny przepis na karpia w galarecie ......
» Potrzebny przepis na ciasto z orzechami
» marynata do mieska z grila - pilnie poszukiwany przepis
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: