WICK -od kiedy smarowac?
+4
Caroline
Marzena
aniaffff
Nieznajoma
8 posters
Strona 1 z 1
WICK -od kiedy smarowac?
witajcie zapodziałam gdzies podelko mam wick w apteczce ale w sumie troche sie boje mała tym posmarowac i tak sie zastanawiam od kiedy sm,arowalyscie swoje dzieciaczki ja troche roksane posmarowalam klatke ale tak minimalnie bo sie boje a strasznie ja meczy kaszel
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Re: WICK -od kiedy smarowac?
Ja jak zwykle zacofana i nie wiem o co chodzi.
Ja jak widze że coś bierze nas to smarujemy sie amolem, dla Filipka rozcieńczam z wodą.
Ja jak widze że coś bierze nas to smarujemy sie amolem, dla Filipka rozcieńczam z wodą.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Nieznajoma-
Nieznajoma a może skoro Roksanka ma kaszel to daj jej jakis syrop. Chyba że juz podajesz jakiś?
aniaffff-
podaje eurespal i lipomal ale chciałam jej cos na wygrzanie mam wick ale na noc ja posmaruje troszke wkoncu chyba nic jej nie bedzie przedtem posmarowalam minimalnie i nie widze zadnej alergi albo uczulenia byc moze za ktrotki okres ale ja tak bardzo meczy kaszel ze w nocy znowu nie bede pewnie spac bo ja bedzie dlawic a ona sie panicznie boi tego
Nieznajoma-
ja matiego smaruję maścią plumexbaby - od 7go miesiąca można teraz mati ma katar więc daję mu diphergan syrop ale on jest chyba na receptę. Nieznajoma zrób jej herbatkę i wkrój kawałeczek imbiru tak przez 3 dni raz dziennie pomaga.
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Nieznajoma a może powinnaś iśc do lekarza, jak ma taki straszny kaszel jak piszesz to może to coś poważniejszego. Nie chciałabym Cie wystraszyć, ja z kaszlem nigdy nie ryzykuje.
aniaffff-
A ja slyszalam ze viki i inne mascie na przeziebienie nie wolno stosowac u dzieci.
Czytalam kiedys artykul ze uposledzaja one uklad oddechowy i zostaly przeprowadzone badania po smierci niemowlaka chorego na zapalenie oskrzeli u ktorego mama stosowala tego typu masc.
Jak znajde ten artykul to wkleje.
Kiedys stosowalam ta masc i moja coreczka miala raz atak pseudo-krup.
To bylo dla mnie straszne doswiadczenie i juz teraz nic takiego nie stosuje.
Czytalam kiedys artykul ze uposledzaja one uklad oddechowy i zostaly przeprowadzone badania po smierci niemowlaka chorego na zapalenie oskrzeli u ktorego mama stosowala tego typu masc.
Jak znajde ten artykul to wkleje.
Kiedys stosowalam ta masc i moja coreczka miala raz atak pseudo-krup.
To bylo dla mnie straszne doswiadczenie i juz teraz nic takiego nie stosuje.
Caroline-
- Potrafię : wiele wiele
Jestem z: : Sycylia
Dzieci : 3
Zaproszeń na ciacho : -6
Ja też słyszałam że nie powinno się smarować dziecku klatki piersiowej bo może dojść do zapaści , jedyne co to stópki można ową maścią wysmarować!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Ja z tym wickiem to nie wiem, ale tez bym chyba uwazala .
Kaszelto straszna rzecz nawet u dorolego, a co dopiero u dziecka - meczy okropnie. My stosujemy mucosolvan. Ostatnio tez wydawalo mi sie, ze amisia chyba cos lapie to do kapieli dalam tez kilka kropelek takiego olejku - nazywa sie to u nas "kapiel na przeziebienie", a kupilam w Rossmanie.
Kaszelto straszna rzecz nawet u dorolego, a co dopiero u dziecka - meczy okropnie. My stosujemy mucosolvan. Ostatnio tez wydawalo mi sie, ze amisia chyba cos lapie to do kapieli dalam tez kilka kropelek takiego olejku - nazywa sie to u nas "kapiel na przeziebienie", a kupilam w Rossmanie.
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
ja bym wicku nie używała raczej-dość mocna maść
nam lekarz zalecił sól bocheńską do kąpieli,żeby lepiej się oddychało do kupienia w aptece i używamy maść majerankową
nam lekarz zalecił sól bocheńską do kąpieli,żeby lepiej się oddychało do kupienia w aptece i używamy maść majerankową
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
z tego co wiem Vick zawiera kamfore, a nie jest ona zalecana dla dzieci ponieważ może spowodować skutek odwrotny-doprowadzić do zwiężenia krtani. Zamiast Wicka posmaruj córeczce kolanka i stópki nalewka bursztynową, załóż jej skarpety. W pomieszczeniu, w którym śpi włącz nawilżacz powietrza. Możesz dodać kilka kropli olbasu, sle uważaj również z tym specyfikiem!!! Jeżeli Roksanka ma katar użyj maści majerankowej pod nosek. Warto też używać wody morskiej, którą nawilżysz nosek.
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
Similar topics
» Kiedy to się skończy??
» kiedy kolejne ????
» Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie?
» od kiedy danonki
» Boze kiedy to sie skonczy
» kiedy kolejne ????
» Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie?
» od kiedy danonki
» Boze kiedy to sie skonczy
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: