kiedy kolejne ????
+17
aminka
Nieznajoma
sylwia
Mama i corcia
rumianek :)
Joliczka
Zwierzak2008
gonialbn
Triss
MAjax
Mama usunęła swój profil
Spinacz
Marzena i Maja
justyna82
aniaffff
dagolis
karolutka
21 posters
:: Ważne sprawy :: Nie-zły brzuszek
Strona 1 z 1
kiedy kolejne ????
dziewczyny wiekszosc z nas deklaruje posiadanie wiekszej gromady dzieciow i ja tyz! widze ze Wy od razy ostro do roboty- patrze ze czesc juz w ciazy, czesc zamierza.... powiedzcie jak planujecie?
ja czuje ze poki co nie jestem gotowa na drugi poza tym jestem na wychowawczym i pracuje tylko w weekendy a za jakis czas jak mala pojdzie do przedszkola chcialabym pojsc na caly etat. a jak Wy radzicie sobie w tym tamacie?
ja czuje ze poki co nie jestem gotowa na drugi poza tym jestem na wychowawczym i pracuje tylko w weekendy a za jakis czas jak mala pojdzie do przedszkola chcialabym pojsc na caly etat. a jak Wy radzicie sobie w tym tamacie?
karolutka-
- Potrafię : wszystko po troszkę :)
Jestem z: : Wrocław
Dzieci : Olga :) 30.01.08
Zaproszeń na ciacho : 2
Re: kiedy kolejne ????
ja bym chciała z mężusiem jeszcze przynajmniej jedno dziecko ale.... na razie jakoś ciężko jest nam tak się świadomie zdecydować ponieważ: na razie jestem na wychowawczym i umowa w pracy kończy mi się w marcu 2011 roku, wzieliśmy kredyt na mieszkanie który nas dobija a nie chcę sie zastanawiać czy będę miała na jedzonko dla dzieci itp. bo na razie przy jednym jest ciężko nie mówiąc już przy 2. może właściwie to i dlatego nie za bardzo uważamy podczas seksiku bo w głębi serca chcilibysmy dzieciątko a jakby było to człowiek by musiał sobie jakoś radzić. ale na świadome zapłodnienie to jeszcze nie jesteśmy gotowi.
Ach gdyby nie ten kredyt to nie było by się o co martwić i już byśmy coś dziali...
Ach gdyby nie ten kredyt to nie było by się o co martwić i już byśmy coś dziali...
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Ja myślę że w przyszłym roku zaczniemy sie starać. Gdyby nie to że mamy tylko pokój i kuchnie to juz bym chciała. Planujemy stawiać pietro i myslę że dzidziuś bedzie najlepszą motywacją żeby to zacząć jak najszybciej.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Unas jest 2 lata odstepu miedzy dziecmi a tak wyszło bo poprostu zaliczyliśmy z męzem wpade z drugim dzieckiem.Ale bardzo się ciesze ze tak los zadecydował,bo mi osobiscie trudno było by sie zdecydowac od tak na drugie dziecko.A tak mam juz odchowane maluszki i dopiero 27 lat.
justyna82-
- Potrafię : gotowac
Jestem z: : ŁOWICZ
Dzieci : Zuzanna i Ernest
Zaproszeń na ciacho : 5
mysle ze takie "wpady" maja swoje mocne strony- zwlaszcza kiedy brak nam odwagi na decyzje....
karolutka-
- Potrafię : wszystko po troszkę :)
Jestem z: : Wrocław
Dzieci : Olga :) 30.01.08
Zaproszeń na ciacho : 2
my za kilka miesiecy chcemy zaczac majstrowac, chce zeby roznica wieku bylo ok2,5-3lat.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
zgadzam sie z tobakarolutka napisał:mysle ze takie "wpady" maja swoje mocne strony- zwlaszcza kiedy brak nam odwagi na decyzje....
Spinacz-
- Potrafię : całkiem nieźle fotografować
Jestem z: : Płock
Dzieci : Julek, Oliwka, Zuza
Zaproszeń na ciacho : 8
Jak to w brzuszku się urodzi...........to robimy następne
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
My o ile nie wpadniemy wcześniej to chcemy drugie zacząć robić jak Młody będzie miał ok. 4-5 lat
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
ja chce 2 najlepiej zeby sie urodzilo w stczniu 2012 bo my we trojke jestesmy styczniowi ale sie zobaczy zreszta w moim wieku moge juz nie zajsc w ciaze
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
Ja bym drugie chciała szybko,ale zobaczymy o Amelke starlaiśmy się 3lata, mam nadzieje że teraz pójdzie szybciej.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
z jednej strony chciałabym już.. fajnie by było tak z różnica ok 2 latek ale takie dni jak dzisiaj uświadamiają mi że jeszcze nie.. w wawie jesteśmy sami i ciężko by mi było z 2 dzieci tym bardziej w taki dzień jak dziś.. jestem chora i nie mogłam sie zwlec z łóżka no i tatuś został... pojechał 2 godziny później do pracy - będzie musiał zostać 2 godziny dłużej
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
Ja mam dwoje w domu jedno u aniołków i na razie starczy! Świadomie na pewno nie podejmę już decyzji o dziecku chyba że przydarzy się wpadka!
Zwierzaku dużo zdrówka życzę
Zwierzaku dużo zdrówka życzę
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
My chcielibyśmy, żeby różnica między dziećmi była ok. 3 lat. Pewnie zaczniemy się starać o drugie dopiero wtedy, jak starsze pójdzie do przedszkola. No chyba, że przestraszę się porodu i odstawię warsztat na strych po jednym
Zwierzaku trzymaj się!
Zwierzaku trzymaj się!
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
A ja juz nic nie planuje bo jak do tej pory nic mi z tego nie wychodzi.Bardzo chcielismy z malzem miec nastepnego dzidzusia wsumie zaraz po Jessi i zaczelismy sie starac jak miala pol roczku i do tej pory nic czyli rok juz minelo
Z miesiaca na miesiac po kolejnych okresach chodzilam coraz bardziej zalamana az wkoncu zbuntowalam sie i stwierdzilam ze to olewam,bedzie to bedzie nie to nie i juz.Widocznie jak sie bardzo chce to nic z tego nie wychodzi.
Zwierzaczku wracaj szybko do zdrowia
Z miesiaca na miesiac po kolejnych okresach chodzilam coraz bardziej zalamana az wkoncu zbuntowalam sie i stwierdzilam ze to olewam,bedzie to bedzie nie to nie i juz.Widocznie jak sie bardzo chce to nic z tego nie wychodzi.
Zwierzaczku wracaj szybko do zdrowia
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
ja jakoś narazie nie myśle o drugim dziecku
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
ja bardzo bym chciala janusz tez ale u nas gnieciemy sie wszyscy na kupe my w trojke w pokoju tesciowa z bratowa w drugim a tesc w kuchni reszta lazienki i spiżarka wiec nie ma gdzie nawet rozmiescic nastepnych łozek tak jak aniaffff planujemy cos podniesc albo dostawic dobudówke a wiadomo na to kase trzeba wiec w sumie nie mam pojecia jak to bedzie a z drugiej strony jak mala bedzie wieksza to bardziej bede mogła cos przy niej zrobic bo chocby i naweet polula w wozku:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
ja chciałam za jakieś 4-5 lat, ale teraz szczerze mówiąc zastanawiam się, czy rzeczywiście zniosą drugi poród i czy na pewno chcę drugie dziecko. Na to pytanie odpowiem za pół roku
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
majax ja tez zaraz po porodzie o tym myslalam z ten sposób ze nie dam rady ale TEN ból bardzo szybko sie zapomina:)
Nieznajoma-
Mama i corcia napisał:A ja juz nic nie planuje bo jak do tej pory nic mi z tego nie wychodzi.Bardzo chcielismy z malzem miec nastepnego dzidzusia wsumie zaraz po Jessi i zaczelismy sie starac jak miala pol roczku i do tej pory nic czyli rok juz minelo
No dokladnie, najlepiej nie planowac. Wiadomo, ze latwiej sie mowi niz realizuje, ale tak naprawde jest.
My juz nie planujemy, wpadki tez nie planuje hihi bo nie chce kolejnego dziecia. Moja myszka mi wystarczy.
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
A ja bardzo chce mieć drugie dziecko nie chciałabym by mój synek był jedynakiem !
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
U nas jest ten plus, ze Amisia ma juz rodzenstwo z poprzedniego zwiazku mojego meza. Przychodza do niej czesto, bawia sie z nia, rozpieszczaja jak sie da dodatkowo zostaja z nia jak trzeba i moge pozalatwiac co potrzebuje Lepiej nie moglam sobie wyobrazic
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
rumianek napisał:My chcielibyśmy, żeby różnica między dziećmi była ok. 3 lat. Pewnie zaczniemy się starać o drugie dopiero wtedy, jak starsze pójdzie do przedszkola. No chyba, że przestraszę się porodu i odstawię warsztat na strych po jednym
Zwierzaku trzymaj się!
Rumianek pamiętaj że rodzi się kilka ewentualnie kilkanaście godzin a szczęścia jest na kilkadziesiąt lat
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
nie dodałam
anulaaa33-
Będziemy się starać, żeby nasza Miśka nie została jedynaczką (oboje mamy po dwoje rodzeństwa). Jeśli naturalny poród da mi mocno w kość, to przy następnym po prostu umówię się na cesarkę i już!
A my na razie nie myślmy o drugim maluchu.
Tata_fajnego_dzieciaka :)-
- Potrafię : zrobić pierogi
Jestem z: : Warszawy
Dzieci : 1
Zaproszeń na ciacho : 4
rumianek cc tez jest di dupy ae i tak jak sie chce dziecko to sie stara nimo wsztrko ja sie obudzilam na stole i zle przechodzilam ciaze a chyba bede miec 2
Triss-
Moja teściowa zaszła w ciąże w wieku 55 lat więc kochana wszystko przed Tobą możeszmieć jeszcze gromadkę dzieci!Triss napisał:ja chce 2 najlepiej zeby sie urodzilo w stczniu 2012 bo my we trojke jestesmy styczniowi ale sie zobaczy zreszta w moim wieku moge juz nie zajsc w ciaze
Joliczka-
Triss napisał:sie a chyba bede miec 2
Triss no nic tylko sie cieszyc ja bardzo chcialam zaraz po Jessi a tu nic do tej pory.
Mama i corcia-
Ja świadomie nie podejmę decyzji o dziecku! Jeśli pojawi się jeszcze kiedyś jakaś ciąża to będzie to wyłącznie wpadka!
Chociaż mój ginekolog twierdzi że powinno się mieć dwoje dzieci, jedno po drugim, później długo długo nic i tak ok 45 roku życia strzelić sobie kolejne tylko po to żeby na starość miał nam kto podać szklankę wody
Chociaż mój ginekolog twierdzi że powinno się mieć dwoje dzieci, jedno po drugim, później długo długo nic i tak ok 45 roku życia strzelić sobie kolejne tylko po to żeby na starość miał nam kto podać szklankę wody
Joliczka-
Ja uwielbiam dzieci Mogłabym rodzić i rodzić i kochać i tulić i rozpieszczać.Gdybym tak w totka wygrała otworzyłabym rodzinny dom dziecka,kupiła ogroooomny dom gdzie mieszakałabym z nimi.
Poród jak poród okropny ale szybko się zapomina.
A na obecną sytuacje trójka nam wystarczy bo narobić to nie problem ale jeszcze wychować i zapewnić przyszłość trzeba.
A o wpadce nie myśle bo to by dopiero było
W sumie zawsze chciałam mieć tójke dzieciaczków i gdyby nie bliźniaki to pewnie bym przy dwójce została a tak mam trójke i z głowy
Gdybym mieszkała z mamą zdecydowała bym się ale niestety mame mam daleko a teściowa to..... przyjeżdza raz na ruski rok i do pomocy niechętnia więc....Zostajemy przy trójeczce
Poród jak poród okropny ale szybko się zapomina.
A na obecną sytuacje trójka nam wystarczy bo narobić to nie problem ale jeszcze wychować i zapewnić przyszłość trzeba.
A o wpadce nie myśle bo to by dopiero było
W sumie zawsze chciałam mieć tójke dzieciaczków i gdyby nie bliźniaki to pewnie bym przy dwójce została a tak mam trójke i z głowy
Gdybym mieszkała z mamą zdecydowała bym się ale niestety mame mam daleko a teściowa to..... przyjeżdza raz na ruski rok i do pomocy niechętnia więc....Zostajemy przy trójeczce
anulaaa33-
Ja chcialam miec jedno dziecko moj maz sie uparl na dwoje I nie planowalismy drugiego dziecka tak ze mowilismy od dzisiaj probujemy zrobic dzidziusia:D Poprostu nie uzywalismy zadnych zabezpieczen mowilismy co ma byc to bedzie i po 2 latach znow jestem w ciazy Na poczatku troche sie balam ale teraz sie ciesze bo mati bedzie mial towarzystwo a ja niepracuje wiec mam czas zajac sie dziecmi
rumianek napisał:Będziemy się starać, żeby nasza Miśka nie została jedynaczką (oboje mamy po dwoje rodzeństwa). Jeśli naturalny poród da mi mocno w kość, to przy następnym po prostu umówię się na cesarkę i już!
No więc tylko małe sprostowanie: za jakieś trzy lata następny bobas, a ja zrobię chyba wszystko, żeby nie dać się pochlastać
rumianek napisał:rumianek napisał:Będziemy się starać, żeby nasza Miśka nie została jedynaczką (oboje mamy po dwoje rodzeństwa). Jeśli naturalny poród da mi mocno w kość, to przy następnym po prostu umówię się na cesarkę i już!
No więc tylko małe sprostowanie: za jakieś trzy lata następny bobas, a ja zrobię chyba wszystko, żeby nie dać się pochlastać
ja tez wolałabym rodzic naturalnie lekarz powiedzial zeby poczekac z 2 lata po cesarce i zaczac starania jesli chcemy wtedy jest duze prawdopodobienstwo ze cesarka sie nie powtórzy wczesniej moze byc ryzyko ze blizna zacznie popuszczac czy jakos tak
a my juz sie staramy:)
Nieznajoma-
podobno po cesarce w cazy ciaqgna szwy bo ja nieznajoma jestem 8 miesiecy po cesarce i planuje 2
moja ciotka tez tak miala i mowila ze ciagly ja szwy jak sie macica powiekszala i ze bolalo
ale to ona i taka jeszcze jedna kolezanka ty moze nie bedziesz tak miec
moja ciotka tez tak miala i mowila ze ciagly ja szwy jak sie macica powiekszala i ze bolalo
Triss-
Moj lekarz oswiadczyl mi 6 miesiecy po cesarce ze juz spokojnie i bez najmniejszych problemow mozemy sie starac o kolejnego bobaska wiec zaczelismy ale nic niestety no i z tym tylko ze ja bede miala napewno druga tez cesarke bo jestem zdecydowanie za waska i nie mam szans urodzic normalnie.
Mama i corcia-
Triss napisał:podobno po cesarce w cazy ciaqgna szwy bo ja nieznajoma jestem 8 miesiecy po cesarce i planuje 2
no to moze o to chodziło hmm nigdy o tym nie slysząłam wiec moze to prawda ze im pózniej tym lepiej mi nawet mówił ze do 3 roku ale zanim sie postaramy to akurat kurcze troche mnie wystraszyłas
Nieznajoma-
Ja tam mam zaufanie do mojego gina bo mi zycie uratowal wkoncu wiec skoro mowil ze po pol roku to pewnie mial racje.Nie przekonalam sie oczywiscie bo nie zaszlam.
Mama i corcia-
kiedy kolejne
Nieznajoma napisał:Triss napisał:podobno po cesarce w cazy ciaqgna szwy bo ja nieznajoma jestem 8 miesiecy po cesarce i planuje 2
no to moze o to chodziło hmm nigdy o tym nie slysząłam wiec moze to prawda ze im pózniej tym lepiej mi nawet mówił ze do 3 roku ale zanim sie postaramy to akurat kurcze troche mnie wystraszyłas
Nio mój też tak mówi że ok 2 lata przerwy powinno być
anulaaa33-
Similar topics
» od kiedy danonki
» Kiedy to się skończy??
» Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie?
» Kiedy powie mama?
» kiedy rezygnowac z łóżeczka??
» Kiedy to się skończy??
» Kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Pamiętacie?
» Kiedy powie mama?
» kiedy rezygnowac z łóżeczka??
:: Ważne sprawy :: Nie-zły brzuszek
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: