Kiedy rezygnacja z dziennej drzemki?
+9
Marzena i Maja
Triss
aga_nes
bywalec1
Caroline
anulaaa33
mama33
Nieznajoma
aniaffff
13 posters
Strona 1 z 1
Kiedy rezygnacja z dziennej drzemki?
Napiszcie prosze ile miało Wasze dziecko gdy zrezygnowałyście /liście z dziennego spania.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Re: Kiedy rezygnacja z dziennej drzemki?
moja za miesiac skonczy 2 lata ale nie wybrazam sobie zeby nie spala w dzien chociaz z godzinke ale musowo musi
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Pawełek miał niecałe 2 latka dokładnie już nie pamiętam! Ale myślę że to była dobra decyzja bo czasem było tak że usypialiśmy go w dzień choć on na to nie miał ochoty! No i też miałam już dosyć tego że moje dziecko chodziło potem spać po 23 a czasem ok północy bo wcześniej nie dał się położyć ciągle chciał się bawić! Po tym jak przestał spać w dzień to zaczął normalnie zasypiać wieczorem!
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Moja już na 2 latka dawno nie spała w dzień przestała gdzieś jak miała 1,5 roczku
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
A teraz w przedszkolu musi Pani się śmieje że wszystkie dzieci usypiają tylko nie Amelia a jak dzieci już zaczynają się budzić to Amelka wtedy zasypia
anulaaa33-
Moja ma 3,5 i nadal codziennie po przedzskolu, a w weeckendy po obiadku, kladzie sie spac. Spi ok 2h, ale wieczorem idzie spac dopiero o 21. Ostatnio kilka razy ja przetrzymalam zeby nie spala, to o 18:30 juz padla i spala do rana. Nie wiem co lepsze. Jesli jeszcze potrzebuje?
Caroline-
- Potrafię : wiele wiele
Jestem z: : Sycylia
Dzieci : 3
Zaproszeń na ciacho : -6
Może trochę nie na temat ale....
... pamiętam ze gdy chodziłem do przedszkola to podczas lażakownia sakramencko się nudziłem - nigdy ne spałem.
Za to teraz jak mam możliwość się położyć po obiedzie - momentalnie zasypiam jak niemowlę!
Za to teraz jak mam możliwość się położyć po obiedzie - momentalnie zasypiam jak niemowlę!
bywalec1-
- Potrafię : być poważny ale tez wesoły
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 2 córki
Zaproszeń na ciacho : 25
To chyba wszyscy panowie maja te dolegliwosc hihi
Moj mezus tez szybko odplywa. Ja niestety nie moge sobie na to nigdy pozwolic, bo zawsze cos do zrobienia....wrrrrrrrr
Moj mezus tez szybko odplywa. Ja niestety nie moge sobie na to nigdy pozwolic, bo zawsze cos do zrobienia....wrrrrrrrr
Caroline-
Dziś w pytaniu na śniadanie był poruszany ten temat.
Wniosek był taki że nie należy żadnego dziecka zmuszać do spania jeśli nie chce.
Wniosek był taki że nie należy żadnego dziecka zmuszać do spania jeśli nie chce.
anulaaa33-
Tak, ja ogladalam. Mowili tez ze nie wolno zabraniac dziecku spania w ciagu dnia jesli potrzebuje.
My mamy taki maly problemik, ze moja corcia zawsze potrzebuje tego snu, tyle tylko ze ona by mogla i ponad 3h spac. Budze ja po 2h z wielkimi problemami.
My mamy taki maly problemik, ze moja corcia zawsze potrzebuje tego snu, tyle tylko ze ona by mogla i ponad 3h spac. Budze ja po 2h z wielkimi problemami.
Caroline-
Moja Wikula potrafiła jeszcze w pierwszej klasie po obiadku przysnąć na fotelu..Nigdy jej tego nie broniłam ale tez nie usypiałam na siłę kiedy nie chciała.
aga_nes-
Jestem z: : Polska/Irlandia
Dzieci : Wiktoria i Filip
Zaproszeń na ciacho : 6
Moja Wikula potrafiła jeszcze w pierwszej klasie po obiadku przysnąć na fotelu..Nigdy jej tego nie broniłam ale tez nie usypiałam na siłę kiedy nie chciała.
aga_nes-
Jestem z: : Polska/Irlandia
Dzieci : Wiktoria i Filip
Zaproszeń na ciacho : 6
boze dzieci potrafia spac 3 godziny ?? moja ala tyle nie spi nawt w nocy nie mowiac o dniu jeszcze troche i chyba nie bedzie spac w dzien
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
Maja juz dosyc wczesnie zaczela nie spac w dzien, tak po roczku gdzies przestala, czasami miala fazy ze znow spala w dzien ale po 18miesiacu to juz sporadycznie, raz na pare tygodni w aucie np.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Mój Gabryś miał 2.5 przestał sypiać w dzień teraz niby nie śpi ale kładzie się żeby odpocząć!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Jessi za dwamiesiace dwa latka skonczy ale jeszcze spi w dzien i to bardzo ladnie i dlugo bo potrafi nawet do 4 godzin czasami a tak to 2,5 3 to zawsze i jak nie raz mamy jakas wizyte i musze ja obudzic to jest wtedy strasznie marudna i tak patrzy na nas z takim wyrzutem ze ja obudzilismy wiec nigdy bez potrzeby tego nie robie a wieczorem idzie zawsze o 20,30 chocby nie wiem ile spala w dzien.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
MiC masz idealne dziecko, przynajmniej pod względem snu.
aniaffff-
aniaffff napisał:MiC masz idealne dziecko, przynajmniej pod względem snu.
Hi hi hi wlasnie pod wzgledem snu...tylko
Ale tak naprawde to jeszcze do dzis jestem w szoku ze tak ladnie spi i odpokac mam nadzieje ze tak bedzie jeszcze dlugo.
Tobie rowniez zycze zeby sie wszystko unormowalo u Filipka i sypial tez tak ladnie.
Mama i corcia-
aniaffff-
mój Gabrysiek też tak spał przeważnie kładł się o 13stej a wstawał o 16stej trzy godziny spał nic go nie ruszało!
Zobaczymy jak będzie z Marcelem , bo jak na razie to śpi 2 razy dziennie po pół godziny!
Zobaczymy jak będzie z Marcelem , bo jak na razie to śpi 2 razy dziennie po pół godziny!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Chyba nasz czas na rezygnację spania w dzień juz nadszedł. Dzisiaj Filip usnął o 23.10, normalnie .
Fakt w dzień spał 3 godziny ale od 12.30 do 15.30 to przecież nie tak pózno. Wczoraj np. nie spał w dzień i usnął o 21. Musze sie poważnie zastanowić nad tą dzienną drzemką.
Fakt w dzień spał 3 godziny ale od 12.30 do 15.30 to przecież nie tak pózno. Wczoraj np. nie spał w dzień i usnął o 21. Musze sie poważnie zastanowić nad tą dzienną drzemką.
aniaffff-
Jejku strasznie pozno zasnal,moze faktycznie juz go nie klasc w dzien albo sprobowac obudzic np.po poltorej godziny spania w dzien?
Nie wiem sama.
Nie wiem sama.
Mama i corcia-
Skoro wczoraj nie spal wogule w dzien a mimo to zasnal o 21 to moim zdaniem mozesz smialo sprobowac zrezygnowac z drzemki.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Mam nadzieje ze moja dlugo jeszcze nie zrezygnuje z dzemki dziennej bo moge sie wtedy ze wszystkim odrobic a potem mam czas tylko dla niej i dla Was
Mama i corcia-
A wczoraj usnął o 23.45
Fakt że w dzień spał do 16ej bo wiedziałam że będzie imprezka w domu to pózno wszyscy sie połozymy ale około północy to juz przesada.
Fakt że w dzień spał do 16ej bo wiedziałam że będzie imprezka w domu to pózno wszyscy sie połozymy ale około północy to juz przesada.
aniaffff-
Mój też tak właśnie zasypiał i wtedy zrezygnowałam całkowicie z dziennej drzemki której i tak zresztą już nie potrzebował! Wyszło nam to na dobre bo teraz kładzie się o rozsądnej porze!
Aniaffff myślę że powinnaś spróbować nie kłaść go w dzień!
Aniaffff myślę że powinnaś spróbować nie kłaść go w dzień!
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Wczoraj go nie połozyłam ,miał pół godziny takie kryzysowe ale zabawił sie i poszedł spać o 20 ej. Dzisiaj śpi bo jedziemy wieczorem do rodziców i chce żeby wytrzymał tam troche.
aniaffff-
Moj Mati ma 2lata i 2 miesiace i juz musialm oduczyc go spac w dien bo moje diecko chyba wogole nie potrzebuje snu Chodzi spac 22-23 wstaje o 7 rano a jak mu sie zdarzy zasnac w dzien i chodzby spal tylko 30 minut to pozniej mam 100% gwarancje ze nie pojdzie spac wczesniej niz 2-3 w nocy
Ale zazdroszczę mamą których dzieci śpią mój od pewnego czasu w dzien nie śpi a jak zaśnie to max 20 min! wczoraj mi prezent urodzinowy chyba zrobił bo spał 2h więc po 1,5h weszłam do pokoju sprawdzić czy wszystko ok tak się wystraszyłam jego snu
Za to ładnie przesypia mi całe nocki tak od 19-19.30 do 6-7 rano.
Ja go nie zmuszam do spania jak zaczęłam to robić to wyglądało to tak że godzinę go usypiałam a on 15 min spał :(
Za to ładnie przesypia mi całe nocki tak od 19-19.30 do 6-7 rano.
Ja go nie zmuszam do spania jak zaczęłam to robić to wyglądało to tak że godzinę go usypiałam a on 15 min spał :(
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Similar topics
» Kiedy to się skończy??
» kiedy kolejne ????
» Kiedy powie mama?
» od kiedy danonki
» WICK -od kiedy smarowac?
» kiedy kolejne ????