Nie chce chodzić!
+9
aniaffff
Marzena
Mama i corcia
mama33
bywalec1
anulaaa33
dagolis
Nieznajoma
Joliczka
13 posters
Strona 1 z 1
Nie chce chodzić!
No właśnie mój kochaniutki Marcelek (dziś kończy 11 miesięcy) nie ma w ogóle ochoty na chodzenie! Ładnie sam stoi , ale gdy tylko biorę go za rączkę żeby pochodził on automatycznie siada! Raczkuje , wstaje przy meblach chodzi przy nich , ale za rączki nie ma najmniejszej ochoty ,trzyma się bardzo kurczowo (tak jakby się bał) i śmieje się przy tym jak głupi do sera!
Gabi w jego wieku już chodził ale może dla tego że nie raczkował!
Jak to u was dziewczyny i chłopki wyglądał?
Kiedy wasze szkraby zrobiły pierwszy samodzielny krok!
Gabi w jego wieku już chodził ale może dla tego że nie raczkował!
Jak to u was dziewczyny i chłopki wyglądał?
Kiedy wasze szkraby zrobiły pierwszy samodzielny krok!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Re: Nie chce chodzić!
moja odwazna dziewczynka zaczeła chodzic 1 10 miesiacu za to u luzynki jak miał półtora roczku spokojnie a moze jest troszke pulchniejszy moja to chudzina i moze jej lepiej bylo chodzic uwazam ze nie masz sie czym martwic kazde dziecko rozwija sie inaczej na pewno wkoncu sie odwazy i zrobi te pierwsze kroczki juz niedługo:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Joliczka, zupełnie sie jeszcze nie przejmuj.
co prawda moja Natalia miała 10 miesięcy jak zaczeła chodzić ale... syn koleżanki z którą leżałąm po porodzie zaczął chodzić niedawno( miał 13 miesięcy) więc nie martw sie zwłaszcza że Marcel już chodzi przy meblach. zanim sie obejrzysz puści sie i zacznie maszerować przez całe mieszkanie samodzielnie.
co prawda moja Natalia miała 10 miesięcy jak zaczeła chodzić ale... syn koleżanki z którą leżałąm po porodzie zaczął chodzić niedawno( miał 13 miesięcy) więc nie martw sie zwłaszcza że Marcel już chodzi przy meblach. zanim sie obejrzysz puści sie i zacznie maszerować przez całe mieszkanie samodzielnie.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Joliczka moja pierwsza też na roczek nie chodziła dopiero po roczku zaczęła za to teraz nadrabia za wszystkie czasy
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
Nie ma pośpiechu!
Wiek w którym dzieci zacczynają chodzić to sprawa indywidualna i nie należy tu niczego przyśpieszać. Zapewniam Cię że nie będzie raczkowal do matury
Moja mlodsza zaczęła jak miała 11 m-cy natomiast starsze później, gdy miała 14. To znaczy chodziła dużo wcześniej ale nie samodzielnie tylko trzymając się mebli. Pewnego sobotniego wieczora gdy szykowaliśmy się do kąpieli zrobiła kilka kroków do mnie i odkryła ze tak można! Następnego dnia pod oknami mieszkania w którym wówczas mieszkaliśmy biegł maraton. Poszliśmy pokibicować. Muszka gdzy zobaczyła biegaczy wyrywala mi się i chciała biec razem z nimi!
Moja mlodsza zaczęła jak miała 11 m-cy natomiast starsze później, gdy miała 14. To znaczy chodziła dużo wcześniej ale nie samodzielnie tylko trzymając się mebli. Pewnego sobotniego wieczora gdy szykowaliśmy się do kąpieli zrobiła kilka kroków do mnie i odkryła ze tak można! Następnego dnia pod oknami mieszkania w którym wówczas mieszkaliśmy biegł maraton. Poszliśmy pokibicować. Muszka gdzy zobaczyła biegaczy wyrywala mi się i chciała biec razem z nimi!
bywalec1-
- Potrafię : być poważny ale tez wesoły
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 2 córki
Zaproszeń na ciacho : 25
bywalec1 napisał:Wiek w którym dzieci zacczynają chodzić to sprawa indywidualna i nie należy tu niczego przyśpieszać. Zapewniam Cię że nie będzie raczkowal do matury
No to mi ulżyło
Joliczka-
Joliczka nie masz powodu do zmartwień każde dziecko rozwija się indywidualnie i sam zdecyduje kiedy chodzić! Ja swojego nie zmuszałam bo przez to też można zrobić krzywdę jak mój był do tego gotowy to sam z siebie zaczął chodzić a miał 13 m-cy
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Joliczka jak juz Wszyscy pisali nie masz sie co martwic.
Moja leniwa istotka zaczela chodzic jak miala 14 miesiecy.
Przepraszam nie chodzic tylko odrazu biegac jak szaleniec i tak do tej pory
Moja leniwa istotka zaczela chodzic jak miala 14 miesiecy.
Przepraszam nie chodzic tylko odrazu biegac jak szaleniec i tak do tej pory
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Joliczka a ja się martwię bo mój nie raczkuje a dzisiaj właśnie 10mcy mu "stuknęło" ) ale i mojej koleżanki synek nie raczkował tylko w 12 czy 13 m-cu zaczął od razu biegać więc nie martwmy się na zapas tylko cieszmy że jeszcze nie musimy chować wszystkiego i mieć oczu dookoła głowy
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
moja tez malo raczkowala w sumie to calkiem sporadycznie jak juz sobie wogole nie wiedziala jak poradzic o dawaj na łapki i myk nie macie sie czym martwic naprawde
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Głowa do góry Joliczka , jeszcze będziesz miło wspominać czas kiedy Marcel nie umiał chodzić.
Filip zaczął jak miał 10 miesięcy i 2 dni. Zachęcaliśmy go, dużo chodził za rękę ale nie miał odwagi sie puścić. Siadaliśmy z mężem metr od siebie i wołalismy go, raz ode mnie do męża i odwrotnie. Właśnie podczas takiej zabawy zrobił pierwszy krok. Trzy dni potem już musiałam za nim biegać.
Filip zaczął jak miał 10 miesięcy i 2 dni. Zachęcaliśmy go, dużo chodził za rękę ale nie miał odwagi sie puścić. Siadaliśmy z mężem metr od siebie i wołalismy go, raz ode mnie do męża i odwrotnie. Właśnie podczas takiej zabawy zrobił pierwszy krok. Trzy dni potem już musiałam za nim biegać.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Tym że nie raczkuje to się nie przejmuj mój Gabryś tez nie raczkował tzn. raczkował ale dopiero jak zaczął chodzić!Marzena napisał:Joliczka a ja się martwię bo mój nie raczkuje a dzisiaj właśnie 10mcy mu "stuknęło" ) ale i mojej koleżanki synek nie raczkował tylko w 12 czy 13 m-cu zaczął od razu biegać więc nie martwmy się na zapas tylko cieszmy że jeszcze nie musimy chować wszystkiego i mieć oczu dookoła głowy
Joliczka-
No widzisz Filip chodził gdy go trzymałaś za rączki ,a Marcel jak tylko wyczuje że trzymam go za rączki i chce prowadzić to automatycznie siada i tak strasznie się śmieje jakby robił to złośliwie , Gabi mi takich cyrków nie odstawiał!aniaffff napisał:Głowa do góry Joliczka , jeszcze będziesz miło wspominać czas kiedy Marcel nie umiał chodzić.
Joliczka-
A może upadł na dupke i sie teraz boi? Z drugiej strony jak się śmieje to może mysli że to zabawa?
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Marcel charakterek ma po tatusiu uparty i złośliwy jak on
Joliczka-
Oj napewno niedługo Marcelek zacznie chodzic troszke cierpliwosci a napewno niedługo zobaczysz pierwszy samodzielny kroczek synka
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Moja córcia (prawie roczek) też nie zamierza narazie chodzić sama. Ładnie wstaje, chodzi trzymając się mebli-widzę, że ma ochotę się puścić ale tego nie robi narazie-usmiechnie się tylko;) Bardzo dużo raczkuje-wszędzie jej pełno.;)Próbowałam ją brać pod paszki i przeszłysmy kilka metrów -nóżkami przebiera-ale sama narazie nie chce;)
celinka35-
- Potrafię : słuchać
Jestem z: : okolice podlaskiego
Dzieci : mam jedną gwiazdeczkę:*
Zaproszeń na ciacho : 0
Dzieciaczki roznie chodza. Nasza mala zaczela jak miala 10, a kolezanki corcia skonczyla 13 i ani jej sie sni chodzic Super raczkuje i staje ozy meblach, ale to wszystko. Trzeba po prostu cierpliwie czekac.
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
no widzisz a moja Ala nie chce raczkowac
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16