Imiona naszych dzieci
+15
Triss
aminka
gonialbn
Marzena
Mama i corcia
dagolis
sylwia
rumianek :)
Nieznajoma
anulaaa33
mama33
Joliczka
Marzena i Maja
Mama usunęła swój profil
Ewa Tomczyk
19 posters
Strona 1 z 1
Imiona naszych dzieci
Zastanawiam sie jak to było u Was z wyborem imienia dla dziecka?
Ja swojej córeczce dałam na imie Wiktoria, bo chciałam aby w przyszłosci byla dzielna i z kazdej sytuacji zyciowej wychodziła zwyciesko, a Wiktoria oznacza własnie zwyciestwo ( tylko niestety nie pamietam juz z jakiego jezyka pochodzi )
szczerze powiedziawszy to jest pare imion dla dziewczynek ktore mi sie podobaja, ale chciałabym aby moje dzieci miały imie ładne niepowtarzajace sie w rodzinie i nie takie "oklepane". na całe szczescie ani w mojej rodzinie ani w rodzinie mojego meza nie ma zadnej Wiktorii.
Ja swojej córeczce dałam na imie Wiktoria, bo chciałam aby w przyszłosci byla dzielna i z kazdej sytuacji zyciowej wychodziła zwyciesko, a Wiktoria oznacza własnie zwyciestwo ( tylko niestety nie pamietam juz z jakiego jezyka pochodzi )
szczerze powiedziawszy to jest pare imion dla dziewczynek ktore mi sie podobaja, ale chciałabym aby moje dzieci miały imie ładne niepowtarzajace sie w rodzinie i nie takie "oklepane". na całe szczescie ani w mojej rodzinie ani w rodzinie mojego meza nie ma zadnej Wiktorii.
Ewa Tomczyk-
- Potrafię : wciąż nieodkryte możliwości:)
Jestem z: : Radomia
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 3
Re: Imiona naszych dzieci
Ja zawsze kochałam bajke KACPER duszek, kacperek hehhe koleżanka dała pierwsza i tak mi zostało,mój kochany Kacperek Babcie śmieszyło ale jak znalazłam wymówke ż e było 3 króli i między nimi Kacper to odrazu zmieniła zdanie hehehe eh te nasze mamy staroświeckie
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
My chcielismy albo Maja albo Emilia wiec wzielismy oba a kolejnosc taka bo lepiej sie mowi Maja Emilia niz Emilia Maja.
Pozatym podoba mi sie dla dziewczynki Ronja a dla chlopczyka Leon i Emil.
Pozatym podoba mi sie dla dziewczynki Ronja a dla chlopczyka Leon i Emil.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
U nas Gabriel już od 12stego tygodnia ciąży był Gabrielem i tak zostało , dlaczego akurat Gabriel tego nie wiem! A z Marcel przez całą ciąże miał na imię Filip ,ale na porodówce Tomkowi się od widział i stwierdził że chce żeby mały miał na imię Marcel!
Jakby któryś z moich synów był dziewczynką to miała by na imię Amelia lub Kornelka!
Jakby któryś z moich synów był dziewczynką to miała by na imię Amelia lub Kornelka!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
A my z mężem zanim wybraliśmy imię dla syna najpierw każde z nas wypisało na karteczkach 5 imion które najbardziej nam się podobały! Potem spojrzeliśmy na swoje karteczki na których jedno imię się powtórzyło ! No i w ten sposób daliśmy synkowi na imię Paweł
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
A ja w dzieciństwie miałam lalke Amelke więc zawsze chciałam dać tak swojej córeczce na imie a że myślałam że będzie synek więc małż chciał Wiktorka.
Więc mamy po kolei Amelia,Wiktorka nie było więc jest Wiktoria i Nikola
Więc mamy po kolei Amelia,Wiktorka nie było więc jest Wiktoria i Nikola
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
hmm u mnie chcialam cos innego rzadkie imie i nie staroswieckie mi sie zawsze podobalo Patrycja ale pozniej zmieniłam na Roksane maz chcial oliwia i tez sa oba pierwsze roksana drugie oliwia
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Marzena i Maja napisał:podoba mi sie dla dziewczynki Ronja a dla chlopczyka Leon i Emil.
MiM czytałaś książkę "Ronja córka zbójnika"? Ja chyba z dziesięć razy w dzieciństwie ją przerobiłam i później już w dorosłości poprawiłam Polecam!!!
Dla chłopca zaplanowaliśmy właśnie Leon lub Wiktor. Mężuś wolał pierwsze, ja - drugie, więc uzgodniliśmy, że jak urodzi się w lwie, będzie Leon, a jak w pannie - Wituś - ot taki kompromis
Ale traf chciał, ze będziemy mieć córcię, więc zgodnie nazwiemy Ją Michalina (po Babci męża), a na drugi krócej - Olga.
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
moja Wiktoria bo mi sie strasznie to imie podobało mojemu męzowi tez a pozatym ja miałam mieć na imie Wiktoria ale urodzilam sie 31 grudnia i zostałam Sylwia
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
moja Natalia bo nam się tak to imię podobało i jak tylko dowiedzieliśmy się że to dziewczynka to została Natalia a chłopczyk miał być Pawełkiem.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
U nas za nim dowiedzielismy sie co bedzie postanowilismy ze jak corcia to malz wybiera a jak chlopczyk to ja.
Jest corcia i ma na imie Jessica.malzowi podobaly sie dwa Jessica i Daria mnie zreszta tez i nie wiedzielismy ktore wybrac ale imie wybrala sobie corcia bedac jeszcze w brzuszku.Pewnego dna siadlam u malza na kolanach a dzidzia caly dzien nie kopala i zaczal glaskac mnie po brzuchu i pyta jej sie jak chce miec na imie i wypowiedzial pierwsze Daria a po chwili Jessica a ta jak nie kopnela wtedy ale to tak mocno ze az odskoczylam z jego kolan no i juz bylo wiedomo ze na pierwsze bedzie Jessica a na drugie zostala Daria a jesli bedziemy miec kiedys synka to na 100% bedzie Natan a na drugie Michael.
Jest corcia i ma na imie Jessica.malzowi podobaly sie dwa Jessica i Daria mnie zreszta tez i nie wiedzielismy ktore wybrac ale imie wybrala sobie corcia bedac jeszcze w brzuszku.Pewnego dna siadlam u malza na kolanach a dzidzia caly dzien nie kopala i zaczal glaskac mnie po brzuchu i pyta jej sie jak chce miec na imie i wypowiedzial pierwsze Daria a po chwili Jessica a ta jak nie kopnela wtedy ale to tak mocno ze az odskoczylam z jego kolan no i juz bylo wiedomo ze na pierwsze bedzie Jessica a na drugie zostala Daria a jesli bedziemy miec kiedys synka to na 100% bedzie Natan a na drugie Michael.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
a u nas było tak... ja jak już pewnie zauważyłyście wierzę w numerologie i takie tam. Wierzę że każde imię w pewien sposób wpływa na nasze życie (odpowiednio dobrane do daty urodzenia) więc wzięłam książkę poczytałam w necie poszukałam znaczenia imion które z mężem wcześniej wypisaliśmy no i w taki sposób jest Mati.. Zakręcona jestem nie? Podobało nam się jeszcze Wiktor i Benjamin.
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
U nas miała być Maya przez pierwszych 8 miesiecy,a później mąż stwierdził,że może bedzie Amelia po amerykańskiej pilotce A.Earhart i tak zostało.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
U nas mialo byc proste i latwe w wymowie i pisowni w Polsce, Egipcie i tu w DE. Z listy kilkuset zostalo jakies 30, hehe, a potem na samym koncu 2: Amira i Karima.
Wszyscy stwierdzili, ze Amira fajniejsze, a oznacza po arabsku Ksiezniczka.
Z charakterku to ona tez jest ksiezniczka
Imie wybieralam jak juz wiedzialam, ze bedzie dziewczynka, wiec dla chlopca nie bylo opcji
Wszyscy stwierdzili, ze Amira fajniejsze, a oznacza po arabsku Ksiezniczka.
Z charakterku to ona tez jest ksiezniczka
Imie wybieralam jak juz wiedzialam, ze bedzie dziewczynka, wiec dla chlopca nie bylo opcji
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
ja chcialam Michała ale urodzila sie Alicja
jakos podoba mi sie to imie i nie chodzi o Alicje z krainy czarow jezeliu juz to Alicje z opowiadania Sapkowskiego "w samo poludnie"
jakos podoba mi sie to imie i nie chodzi o Alicje z krainy czarow jezeliu juz to Alicje z opowiadania Sapkowskiego "w samo poludnie"
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
A ja teraz to nie wiem jakie synusiowi dać bo jak mi się podoba to moim chłopom nie :( i nic nie wymyśliliśmy jeszcze a nie chce imienia takiego co połowa chłopców m w polsce nosi
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
U nas też z imieniem nie było łatwo jak mnie się podobało to mojemu mężowi nie i odwrotnie :/ ja już w podstawówce miałam takie opcje:Oliwia,Olimpia,Olaf i Olivier jakoś tak wyszło,że wszystkie na O ale pózniej doszły jeszcze Nataniel.Dorian,Fabian,Lena i Lea ale to nie pomogło ,bo mój chłop zawsze coś tam wymyślił-to mu się kojarzyło z jakimś kolegą,którego nie lubił,to z jakimś tam klubem sportowym,a to znowu już ktoś ze znajomych lub w rodzinie zgapił i dał już swojemu dziecku(dokładnie było tak w 5 przypadkach!!) itd.aż w końcu koleżanka podsunęła nam min.imię Nadia-spodobało nam się i tak już zostało.Niby rzadkie imię(zależało mi na tym)-przynajmniej tak nam się wydawało,bo teraz gdzie się nie ruszysz tam słychać Nadia,Nadia i Nadia A na drugie nasza pociecha ma imię mojej mamy Gabriela
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
Arminka30 przeglądaliście księgi imion w necie ??A może spodoba się Wam jakieś imię które wypisałam A jak nie to życzę powodzenia w poszukiwaniach
pozdrawiam
pozdrawiam
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
maxine-fee-
- Potrafię : wszystko :)
Jestem z: : wami
Dzieci : Marcysia :)
Zaproszeń na ciacho : 24
Imiona naszych
gonialbn napisał:U nas miała być Maya przez pierwszych 8 miesiecy,a później mąż stwierdził,że może bedzie Amelia po amerykańskiej pilotce A.Earhart i tak zostało.
Amelia piękne imie popieram
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
A ja mam Wiktorię(14 lat) i Filipa (8,5m-ca),który właśnie miał być Amelką(po mojej ukochanej babci)Mimo ,ze mieszkam poza krajem i pewnie zostaniemy tu na dłuuuugo zostaliśmy przy polskiej pisowni.Z córcia nie było wyboru bo ur.w Polsce a synkiem taka decyzje podjęliśmy..
Czasem marzy mi się jeszcze Amelcia..ale po tym jak dostaję "w kość" od Filuta to mija mi ochota..zresztą ,już i lata nie te:))
Czasem marzy mi się jeszcze Amelcia..ale po tym jak dostaję "w kość" od Filuta to mija mi ochota..zresztą ,już i lata nie te:))
aga_nes-
Jestem z: : Polska/Irlandia
Dzieci : Wiktoria i Filip
Zaproszeń na ciacho : 6
aga_nes napisał:A ja mam Wiktorię(14 lat) i Filipa (8,5m-ca),który właśnie miał być Amelką(po mojej ukochanej babci)
co ty,nie przesadzaj, młoda jeszcze jesteś
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Oj,po ostatnim porodzie troszkę się "rozsypałam" ;-)
aga_nes-
agnesn ja mam prawie 40 lat piewsza ciaze nie przeszlam bezbolesnie a teraz sie staramy o 2
moja corcia ma 7 miesiecy skonczone
jak by byl chlopak bylby Michal
dal dziewczynki nie mam imienia
moja corcia ma 7 miesiecy skonczone
jak by byl chlopak bylby Michal
dal dziewczynki nie mam imienia
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Wiem ,Triss..ale lecze się przewlekle na tarczyce...gdy byłam z Filipkiem wciąży dopiero zaczęłam ja leczyć..cała ciąze strach czy urodzę zdrowe dziecko..nawet nie chce juz wspominac.Filip po urodzeniu złe wyniki tarczycowe i znowu strach co będzie ..urodził się po dużej batalii (dodam,ze rodziłam w Irlandii..a tu jest troszkę inaczej niż w Polsce),zniekształcona główka po kleszczach,sinica ,niedotleniony ..zaledwie 5 punktów w skali Apgar..ih..chyba nie chce drugi raz tego przechodzić.
Co do wieku,to mam koleżankę 42 lata ,córa na studiach a jej się bobaska zachciało:) No i fajnie,przynajmniej w domku będzie wesoło gdy córa na swoje pójdzie:)Więc tak naprawdę to nie wieku się boję..
Powodzenia dla strających się ! To całkiem przyjemna sprawa
Co do wieku,to mam koleżankę 42 lata ,córa na studiach a jej się bobaska zachciało:) No i fajnie,przynajmniej w domku będzie wesoło gdy córa na swoje pójdzie:)Więc tak naprawdę to nie wieku się boję..
Powodzenia dla strających się ! To całkiem przyjemna sprawa
aga_nes-
Ja mam córcię Magdalena ma na pierwsze, a na drugie Izabela. Wybieraliśmy te imiona razem z mężem ponieważ tylko te dwa nam się podobały (a miały być dwa). Napisaliśmy imiona na kartkach i później sprawdzaliśmy czy się jakieś powtarzają.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Agusia1985-
- Potrafię : prawie wszystko ;)
Jestem z: : Warszawy
Dzieci : Trzyletnia córcia Madzia
Zaproszeń na ciacho : 2
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: