Jedzonko dla dzieci
5 posters
Strona 1 z 1
Jedzonko dla dzieci
Drogie mamy zdaje sie na wasze doświatczenie bo po przeszperaniu internetu głowa mnie rozbolała chciałam wprowadzić coś nowego mojej córci bo niedługo kończy 7 miesiecy ale na jednej stronie pisze ze cos mozna wprowadzic w 7 miesacu a na innej ze dopiero w 10 i badz tu madry mam nadzieje ze pomozecie mi bo brak mi doswiatczenia a ze wzgledu na to ze mieszkam tu nie moge otrzymac dobrych rad od rodzinki.Chciałabym wiedziec kiedy mige podac Wiki produkty mleczne mleko krowie jogurty danonki śmietane itp może macie Swoje przepisy na zupki i desery
Do tej pory jadła jabuszko, marchewke, pietruszke , pomidor, ziemniak, kurczak, banan,kaszki i gotowe zupki do 6 miesiaca a takze ostatnio pol żółtka
Do tej pory jadła jabuszko, marchewke, pietruszke , pomidor, ziemniak, kurczak, banan,kaszki i gotowe zupki do 6 miesiaca a takze ostatnio pol żółtka
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Re: Jedzonko dla dzieci
z produktami mlecznymi ja bym zaczekała do 10 m-ca
owoce: morela, brzoskwinia, gruszka
warzywa: ogórek zielony, fasolka szparagowa, rzodkiewka, brokuły, kalafior
mięsko: indyk
To wszystko jadł mój syn w tym wieku co Twoja córa.
owoce: morela, brzoskwinia, gruszka
warzywa: ogórek zielony, fasolka szparagowa, rzodkiewka, brokuły, kalafior
mięsko: indyk
To wszystko jadł mój syn w tym wieku co Twoja córa.
słoiczki np bolonese, żółtko jajka i nic jej nie było
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
mój kalafiora nie może podobno też uczula mój podobnie jak Nitki a z przekąsek możesz zacząć dawać np chrupki kukurydziane. Ja chyba w 8 miesiącu zaczęłam dawać mu jeszcze chlebek i biszkopty(ale z nimi też ostrożnie)
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Ja z owoców do 10 miesiąca dawałam tylko jabłko i banany bo tak poradził mi pediatra po eksperymencie owocowym. Dawałam chyba już chlebek, chrupki,biszkopty, paluszki,herbatniki, ziemniaczki, każde mięso, parówki.
Z mlecznymi to tak jak Nitka jeszcze bym poczekała.
Musisz zdać się na swoją intuicję, daj jej czegoś choćby polizać i zobacz czy jej smakuje oraz czy nie boli ją brzuszek.
Z mlecznymi to tak jak Nitka jeszcze bym poczekała.
Musisz zdać się na swoją intuicję, daj jej czegoś choćby polizać i zobacz czy jej smakuje oraz czy nie boli ją brzuszek.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Co do produktów mlecznych to jeszcze zaczekaj bo na to za wcześnie! Napisałaś o mleku krowim tego nie powinnaś podawać przynajmniej do 2 r. ż a co do jogurtów to są takie gotowe deserki jogurt+owoc w słoiczkach to na początek wystarczy!sylwia napisał:Drogie mamy zdaje sie na wasze doświatczenie bo po przeszperaniu internetu głowa mnie rozbolała chciałam wprowadzić coś nowego mojej córci bo niedługo kończy 7 miesiecy ale na jednej stronie pisze ze cos mozna wprowadzic w 7 miesacu a na innej ze dopiero w 10 i badz tu madry mam nadzieje ze pomozecie mi bo brak mi doswiatczenia a ze wzgledu na to ze mieszkam tu nie moge otrzymac dobrych rad od rodzinki.Chciałabym wiedziec kiedy mige podac Wiki produkty mleczne mleko krowie jogurty danonki śmietane itp może macie Swoje przepisy na zupki i desery
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Ja nie dawałam Młodemu mleka krowiego , choć mam do niego dostęp ale moja kuzynka dawała swoim trzem córką od 2 miesiąca życia.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: