Ciężarówki i wrażliwe osoby - nie klikać!!
+10
Nieznajoma
Mama i corcia
aniaffff
MAjax
rumianek :)
rossi82
Mama usunęła swój profil
Nitka
Joliczka
Somsiadka
14 posters
Strona 1 z 1
Ciężarówki i wrażliwe osoby - nie klikać!!
Właśnie przeczytałam coś takiego na wiki:
"Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni.
Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczynka jest w siódmym miesiącu ciąży.[1] Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczynki.[2] Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr. Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte.
Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą, jednak gdy miał 10 lat, dowiedział się prawdy na temat Liny. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego.
Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico.
Istnieją dwie opublikowane fotografie, dokumentujące historię Liny Mediny. Pierwsza, o kiepskiej jakości, przedstawia Linę Medinę w kwietniu 1939, kiedy była w połowie ósmego miesiąca ciąży. Druga fotografia przedstawia Linę wraz z doktorem Petrem Gerardo Lozadą i synem, który na fotografii ma 11 miesięcy."
Uwaga: specjalnie zamiesczam linki do zdjęć, co by nie razić po oczach bardziej wrażliwe dziewczyny:
www.incrediblebirths.com/images/Lina_Medina.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ee/Lina_Medina.jpg/236px-Lina_Medina.jpg
Zdjecia przedstawiają tę dziewczynkę w ciąży i po urodzeniu dziecka.
Postanowiłam sie tym z Wami podzielić, bo dreszcz mnie przeszedł... A wiem, że tu głupich kobiet nie ma i nikt się nie obrazi.
Temat jest kontrowersyjny, ale nie dla kontrowersji go wkleiłam...
"Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni.
Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczynka jest w siódmym miesiącu ciąży.[1] Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczynki.[2] Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr. Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte.
Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą, jednak gdy miał 10 lat, dowiedział się prawdy na temat Liny. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego.
Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico.
Istnieją dwie opublikowane fotografie, dokumentujące historię Liny Mediny. Pierwsza, o kiepskiej jakości, przedstawia Linę Medinę w kwietniu 1939, kiedy była w połowie ósmego miesiąca ciąży. Druga fotografia przedstawia Linę wraz z doktorem Petrem Gerardo Lozadą i synem, który na fotografii ma 11 miesięcy."
Uwaga: specjalnie zamiesczam linki do zdjęć, co by nie razić po oczach bardziej wrażliwe dziewczyny:
www.incrediblebirths.com/images/Lina_Medina.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ee/Lina_Medina.jpg/236px-Lina_Medina.jpg
Zdjecia przedstawiają tę dziewczynkę w ciąży i po urodzeniu dziecka.
Postanowiłam sie tym z Wami podzielić, bo dreszcz mnie przeszedł... A wiem, że tu głupich kobiet nie ma i nikt się nie obrazi.
Temat jest kontrowersyjny, ale nie dla kontrowersji go wkleiłam...
Somsiadka-
- Potrafię : Zjesc kilo lodow na raz
Jestem z: : Zielona Góra
Dzieci : Hanuta i Bartek
Zaproszeń na ciacho : 4
Re: Ciężarówki i wrażliwe osoby - nie klikać!!
Niesamowita historia!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Czytam i czytam i również przyznaję, że niesamowita.
I nawet ciężko jest ocenić, czy ta mała dziewczynka była szczęśliwa czy nie?
Do końca nic nie powiedziała o okolicznościach tego zdarzenia...
I nawet ciężko jest ocenić, czy ta mała dziewczynka była szczęśliwa czy nie?
Do końca nic nie powiedziała o okolicznościach tego zdarzenia...
Nic w tych zdjeciach rażącego,a w tych czasach to norma takie dziwactwa pokręcony mamy świat...
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
Chyba trzeba to potraktować jako ewenement medyczny żeby nie zagalopować się myślami i nie zacząć oceniać. Nie tyle samej dziewczynki co rodziców, otoczenia....
Zresztą ta ciąża równie dobrze mogła się wziąć z gwałtu, nie koniecznie dziewczynka musiała być aż na tyle dojrzała żeby wiedzieć co się z nią dzieje.
Jestem zszokowana, przyznam że nie wyobrażam sobie brzucha w tym wieku.
Zresztą ta ciąża równie dobrze mogła się wziąć z gwałtu, nie koniecznie dziewczynka musiała być aż na tyle dojrzała żeby wiedzieć co się z nią dzieje.
Jestem zszokowana, przyznam że nie wyobrażam sobie brzucha w tym wieku.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
A z ciekawości właśnie że kliłam! Słyszałam o tym już wcześniej i widziałam zdjęcia.
Gdzieś mi się też obiła taka historia o uszy, że jakaś dziewczynka, jak zaczęła dojrzewać fizjologicznie we właściwym czasie, to okazało się, że jest w ciąży. Zbadano ją i stwierdzono, że ...jest dziewicą! Niepokalane poczęcie? Nie. Podobno rozwinął się w niej zarodek jej bliźniaczego rodzeństwa, który się umiejscowił w niej w życiu płodowym. Ale coś mi się wydaje, że to jakaś bujda
Gdzieś mi się też obiła taka historia o uszy, że jakaś dziewczynka, jak zaczęła dojrzewać fizjologicznie we właściwym czasie, to okazało się, że jest w ciąży. Zbadano ją i stwierdzono, że ...jest dziewicą! Niepokalane poczęcie? Nie. Podobno rozwinął się w niej zarodek jej bliźniaczego rodzeństwa, który się umiejscowił w niej w życiu płodowym. Ale coś mi się wydaje, że to jakaś bujda
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Szok.... Ale ja też pomyślałam o tym zarodku bliźniaka, bo 5-letnia dziewczynka zaszła w ciążę w sposób naturalny...? Chore
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
Niesamowite!!! Nie słyszałam o tym wcześniej , przyznam że jestem w lekkim szoku.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Ja rowniez jestem w szoku i na chwile obecna nie wiem co napisac ale w zupelnosci zgadzam sie z Rossi.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
niesamowite i tez nie wiem co powiedziec dziekujmy ze jej ani dziecku nic sie nie stalo:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Straszne, ona jest prawie w wieku mojego Kacpra, to jeszcze dzieci. Musiała przez to wszystko przejść.
kika4333-
- Potrafię : duuuuużo
Jestem z: : centrum Polski
Dzieci : Kacper Natalia
Zaproszeń na ciacho : 13
wow powiem szczerze że jestem trochę zaskoczona tym przypadkiem. Niestety na tym świecie dzieja się różńe niewyobrażalne historie.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Historia niesamowia czytałam ją i nie wierzłlam ze to sie naprawde wydarzyło
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
mysle ze to prawdziwa ciaza a nie zarodek blizniaka bo jakby to byl zarodek blizniaka to by nie znalezli pepowiny, lozysko itd, a jakby nie znalezli to by mowili o tym ze tego nie bylo.
Niesamowita historia, natura potrafi nas zaskoczyc.
Niesamowita historia, natura potrafi nas zaskoczyc.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Similar topics
» Ciężarówki-gorszy sort?
» Czy są wśród Was osoby leworęczne?
» Czy Waszym zdaniem oddanie bliskiej osoby do domu opieki to coś złego?
» Czy są wśród Was osoby leworęczne?
» Czy Waszym zdaniem oddanie bliskiej osoby do domu opieki to coś złego?
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: