Jak często kąpiel?
+8
Marzena
MamaM
Nitka
Nieznajoma
dagolis
agnese
Joliczka
aniaffff
12 posters
Strona 1 z 1
Jak często kąpiel?
Baby jak często kąpiecie swoje pociechy?
My Filipka kapiemy codziennie, od początku tak było i do tej pory może zdarzyło się cztery razy połozyc go spać bez pluskania. Na początku teściowa i moja mama coś tam mówiły ze po co codziennie ale pózniej dały spokój.
Znajomi kiedyś opowiadali że oni swojego synka nie kąpią w piątki i jakiegoś tam jeszcze dnia bo taki przesąd.
My Filipka kapiemy codziennie, od początku tak było i do tej pory może zdarzyło się cztery razy połozyc go spać bez pluskania. Na początku teściowa i moja mama coś tam mówiły ze po co codziennie ale pózniej dały spokój.
Znajomi kiedyś opowiadali że oni swojego synka nie kąpią w piątki i jakiegoś tam jeszcze dnia bo taki przesąd.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Re: Jak często kąpiel?
Gabi kąpie się codziennie on uwielbia wodę i jak tylko robi się ciemno to krzyczy " światełka świecą można iść się kąpać" a Marcela kąpie co drugi dzień!!!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
agnese-
- Potrafię : wiele
Jestem z: : FR
Dzieci : mam córeczkę
Zaproszeń na ciacho : 23
u nas nie ma reguły. czasami wychodzi codziennie, czasami co drugi dzień. w zależności od wielu czynników. np jak wracamy do domu późno i mała jest zmęczona to kąpieli nie ma.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
ja do roku czasu kapałam codziennie potem jak byla przeziebiona albo woda za chłodna to nie kapałam z rególy teraz kapie codzien lub co dwa dni jak sie zrobi cieplej na pewno bedzie sie kapac codziennie bedzie juz cieplej i dłuzej bedzie mozna sie pochlapac nie zwracajac czy sie nie zaziebi )najlepiej kapac codzinnie zeby dziecko wiedziało ze trzeba sie myc itp ppotem w przyszłosci nie bedzie problemu
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Kondek kąpany jest codziennie. On nawet wie, że po kaszce będzie kąpiel i śmiga na czworakach do łazienki!
Uwielbia wodę i zabawy opakowaniami po szamponach i past do zebów. Mówię wam - są ciekawsze od wielu zabawek do wody...
Uwielbia wodę i zabawy opakowaniami po szamponach i past do zebów. Mówię wam - są ciekawsze od wielu zabawek do wody...
U nas najlepsza zabawką w kąpieli jest plastikowa mała miseczka, Filip wlewa sobie do niej wode i polewa wszystko dookoła,
aniaffff-
codziennie i to z wielką przyjemnością
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
my na razie kąpiemy co drugi dzień jak będzie już ciepło to będziemy kąpać codziennie bo bardzo to lubi
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
U nas podobnie jak u Marzeny tez co drugi dzien zreszta od urodzenia tak ja kapiemy.Jessi wprost kocha pluskanie wiec od lata napewno bedzie codziennie a poza tym juz wieksza jest wiec i tez bardziej brudna.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
też się nad tym zastanawiałam, moja bratowa myła małego co 2-3 dni, koleżanka coś mówiła że w środę nie może iść gdzieś tam bo to dzień kąpania dziecka itp. ale dla mnie nie do pomyślenia żeby dziecko tak rzadko kąpać tym bardziej jak np. nosi pieluchę to przecież to, co tam się w środku dzieje fujjj w każdym razie taką mam teorię a jak będzie z praktyką to się zobaczy
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Staram się kąpać codziennie, czasem nam nie wychodzi kiedy np. późno wracamy i młody pada do łóżka wtedy ma podarowane.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
U nas przed kapaniem obowiązkowo mały biega z goła pupką, niech tam sobie powietrzy siusiaka.
Raz zamiast kąpania chciałam przetrzeć Filipka chusteczką nawilż. ale stwierdziłam że więcej jest z tym roboty niż z kąpaniem.
Raz zamiast kąpania chciałam przetrzeć Filipka chusteczką nawilż. ale stwierdziłam że więcej jest z tym roboty niż z kąpaniem.
aniaffff-
Ja tez staram sie codziennie kapac malego ale niestety czasami jest tak ze kape gp co drugi dzien Moj Mati tak lubi sie kapac (a raczej siedziec w wodzie bo myc to juz mniej ) hihihi ze pozniej mam placz na pol bloku jak chce go wywlec z wanny
majax na pocztaku na pewno bedziesz kapac dzieciatko codziennie chociaz juz slyszałam rózne opienie na ten temat ale mimo wszystko ja wolalam kąpac pózniej jest łatwiej bo mozesz w jakiejs misce przynies troszke wody przetrzec okolice intymne i po kłopocie a reszcie sie nic nie dzieje jak sie dzien odpusci ja jak nie kapie mala to zawsze ja myje miedzy nózkami bo pomyslec ze dziecko moze dostac zapalanie cewki moczowej albo innego typu rzeczy brrrr
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
nie, no wiadomo, że codziennie przez 365 dni w roku to nie, bo jak np. chory czy późno się wróci itp. to mu się daruje, ale jeżeli jest wszystko ok. i można to zrobić o normalnej godzinie to nie ma zmiłuj
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Similar topics
» Kąpiel w krochmalu - rady trza!
» Jak przygotować kąpiel w krochmalu dla dziecka?
» Jak często kupujesz dziecku zabawkę?
» Często wracacie do raz przeczytanych książek?
» Pierwsza kąpiel z tatusiem!
» Jak przygotować kąpiel w krochmalu dla dziecka?
» Jak często kupujesz dziecku zabawkę?
» Często wracacie do raz przeczytanych książek?
» Pierwsza kąpiel z tatusiem!
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: