Urlop wychowawczy
+2
aniaffff
rossi82
6 posters
Strona 1 z 1
Urlop wychowawczy
Baby kochane, kto pomoże jak nie Wy
Wybieram się na wychowawczy, dzisiaj mam dostać papiery do wypełnienia. Chciałabym zacząć urlop za dwa tygodnie tylko nie bardzo się orientuję jak to wygląda ze strony prawnej. Nie wiem czy należy mi się urlop wypoczynkowy za ten rok i czy mogę go wykorzystać przed wychowawczym mimo że jest planowany w innym terminie.
Ogólnie nie bardzo wiem co oprócz wypisania wniosku muszę załatwić i na co zwrócić szczególną uwagę żeby było wszystko dopięte na ostatni guzik i bez straty dla mnie.
Doradźcie bo mój zakład pracy pod tym względem jest psińco wart
Wybieram się na wychowawczy, dzisiaj mam dostać papiery do wypełnienia. Chciałabym zacząć urlop za dwa tygodnie tylko nie bardzo się orientuję jak to wygląda ze strony prawnej. Nie wiem czy należy mi się urlop wypoczynkowy za ten rok i czy mogę go wykorzystać przed wychowawczym mimo że jest planowany w innym terminie.
Ogólnie nie bardzo wiem co oprócz wypisania wniosku muszę załatwić i na co zwrócić szczególną uwagę żeby było wszystko dopięte na ostatni guzik i bez straty dla mnie.
Doradźcie bo mój zakład pracy pod tym względem jest psińco wart
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
Re: Urlop wychowawczy
Ja pamiętam że jak szłam na wychowawczy to najpierw musiałam wykorzystać urlop ale szczerze mówiąc to nie wiem czy to nie był zaległy.
Oprócz podpisywania papierów w zakładzie nic nie musiałam więcej załatwiac.
Oprócz podpisywania papierów w zakładzie nic nie musiałam więcej załatwiac.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Rossi na pewno możesz wykorzystać urlop za ten rok a później dopiero iść na wychowawczy
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Dzięki, na Was zawsze można liczyć
rossi82-
jak mi sie kończył macierzyński to poszłam na urlop wypoczynkowy za 2007 i za 2008. od 26 listopada weszłam na wychowawczy i urlop już mi nie przysługuje za 2009 ale jak ty wróciłaś do pracy to nie wiem niestety jak ci przysługuje? chyba za 2009 też ale nie wiem czy nie tylko za ten okres który pracowałaś?
a co do dokumentów to poza wnioskiem o urlop wychowawczy nic więcej nie pisałam. tylko w chwili wejścia na urlop wychowawczy kadrowa wpisywała w legitymacji ubezpieczeniowej że legitymacja jest ważna w czasie urlopu wychowawczego i data od kiedy do kiedy.
a co do dokumentów to poza wnioskiem o urlop wychowawczy nic więcej nie pisałam. tylko w chwili wejścia na urlop wychowawczy kadrowa wpisywała w legitymacji ubezpieczeniowej że legitymacja jest ważna w czasie urlopu wychowawczego i data od kiedy do kiedy.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
rosi ja zaczynam wychowawczy od 5 marca bo pracodawca ma obowiązek udzielić przed wychowawczym urlop przysługujący w danym roku czyli 26 dni plus 2 dni opieki nad dzieckiem dopiero później wychowawczy
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
Postanowione.... 27.03 będę ostatni dzień w pracy, a wychowawczy zaczynam od maja
rossi82-
Nitka napisał:Rossi, zazdraszczam po raz dziesiąty!
No co za baba ze mnie, myślałam że chwaliłam się dopiero z siedem razy hihihi
rossi82-
Similar topics
» Zasiłek wychowawczy
» Mam dziś urlop
» urlop macierzynski z czym to sie je
» Urlop tacieżyński - jest się z czego śmiać??
» Mam dziś urlop
» urlop macierzynski z czym to sie je
» Urlop tacieżyński - jest się z czego śmiać??
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: