Wyprawka
+5
Armelia1
anulaaa33
aniaffff
MAjax
izabela28
9 posters
:: Ważne sprawy :: Nie-zły brzuszek
Strona 1 z 1
Wyprawka
Witam Wprawdzie czasu mam jeszcze trochę, bo do początków lipca, to jednak już z moim mężem rozglądamy się po sklepach i rozeznajemy ceny ( swoją drogą jesteśmy przerażeni:)) I nasuwa nam sie mnóstwo pytań, na które niestety nie znamy odpowiedzi. Pomózcie
Po pierwsze: jakie butelki są najlepsze: lovi, avent, czy nuk? a może Browns?
Po porodzie przez jakś czas będę u moich rodziców, a tam w naszym pokoju miejsca mało. Jak maluszkowi przygotować kącik do spania? Kupić kołyskę, łóżeczko turystyczne, a moze będzie mu najlepiej w wózeczku?
Gdzie najlepiej kupować dziecięce ubranka? W hurtowni, komisie, supermarketach, czy na allegro? A moze znacie jakiś fajny sklep internetowy?
Którą gazetę polecacie? Bo ja na razie kupuję różne tytuły i miejsce mi sie zaskakująco w mieszkaniu kurczy, niestety. Poza tym, mam wrażenie, że niektóre artykuły często się powtarzają...
To na razie tyle:) Z góry dziękuję za odpowiedź I dla wszystkich ciasteczko
Po pierwsze: jakie butelki są najlepsze: lovi, avent, czy nuk? a może Browns?
Po porodzie przez jakś czas będę u moich rodziców, a tam w naszym pokoju miejsca mało. Jak maluszkowi przygotować kącik do spania? Kupić kołyskę, łóżeczko turystyczne, a moze będzie mu najlepiej w wózeczku?
Gdzie najlepiej kupować dziecięce ubranka? W hurtowni, komisie, supermarketach, czy na allegro? A moze znacie jakiś fajny sklep internetowy?
Którą gazetę polecacie? Bo ja na razie kupuję różne tytuły i miejsce mi sie zaskakująco w mieszkaniu kurczy, niestety. Poza tym, mam wrażenie, że niektóre artykuły często się powtarzają...
To na razie tyle:) Z góry dziękuję za odpowiedź I dla wszystkich ciasteczko
izabela28- Wiek : 43
Jestem z: : Rzeszowa
Dzieci : w drodze
Zaproszeń na ciacho : 1
Re: Wyprawka
1. Ja mam butelki Browna, są ponoć najlepsze ale mnie wkurza, że do mycia muszę je rozkładać na części pierwsze i zamiast jednej butelki i jednego smoczka mam do umycia 4 elementy. Poza tym są ok.
2. Łóżeczko turystyczne to super sprawa możesz je kupić do rodziców, później teź Ci się przyda np. na wyjazdach, chociaż na początek to i wózeczek wystarczy. Kołyski nie polecami, dziecko szybko wyrośnie a zdąży przyzwyczaić się do bujania i potem masz problem
3. ja dziecięce ubranka kupuję w szmatexach. Dzieci szybko wyrastają z ciuszków i jakby kupować mu same nowe, to by człowiek z torbami poszedł. Wiadomo, że trzeba wtedy uprać przed użyciem, ale ja piorę nawet nowe ciuszki i jeszcze płuczę 2 razy
4. co do gazet - ja prenumeruję "Mamo to Ja" i jestem bardzo zadowolona, ale nie warto kupować większej ilości czasopism bo rzeczywiście wszędzie piszą to samo.
Powodzenia w kompletowaniu wyprawki sama to uwielbiałam
2. Łóżeczko turystyczne to super sprawa możesz je kupić do rodziców, później teź Ci się przyda np. na wyjazdach, chociaż na początek to i wózeczek wystarczy. Kołyski nie polecami, dziecko szybko wyrośnie a zdąży przyzwyczaić się do bujania i potem masz problem
3. ja dziecięce ubranka kupuję w szmatexach. Dzieci szybko wyrastają z ciuszków i jakby kupować mu same nowe, to by człowiek z torbami poszedł. Wiadomo, że trzeba wtedy uprać przed użyciem, ale ja piorę nawet nowe ciuszki i jeszcze płuczę 2 razy
4. co do gazet - ja prenumeruję "Mamo to Ja" i jestem bardzo zadowolona, ale nie warto kupować większej ilości czasopism bo rzeczywiście wszędzie piszą to samo.
Powodzenia w kompletowaniu wyprawki sama to uwielbiałam
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
Ja butelek raczej nie używałam więc tu nie pomoge.
Do spania u rodziców kupiłabym raczej cos co potem było by wykorzystane w moim własnym mieszkaniu. Ja osobiście chyba wybrałabym wózek.
Ciuszki kupowałam w sklepach, dobrze jest zobaczyc, dotknąc , na allegro dopiero kupowałam bodziaki ale to juz na jakieś 8 miesięcy. Zazwyczaj kupuje w jednym sklepie bo wiem że jest opcja wymiany na inny rozmiar. W szmateksach też kupowałam lecz też nie od początku. Dzieci na prawdę szybko rosną i niektórych rzeczy czasem nie zdażą załozyc.
Gazeta którą czytałam będąc w ciąży to ''M jak Mama'' - polecem.
Do spania u rodziców kupiłabym raczej cos co potem było by wykorzystane w moim własnym mieszkaniu. Ja osobiście chyba wybrałabym wózek.
Ciuszki kupowałam w sklepach, dobrze jest zobaczyc, dotknąc , na allegro dopiero kupowałam bodziaki ale to juz na jakieś 8 miesięcy. Zazwyczaj kupuje w jednym sklepie bo wiem że jest opcja wymiany na inny rozmiar. W szmateksach też kupowałam lecz też nie od początku. Dzieci na prawdę szybko rosną i niektórych rzeczy czasem nie zdażą załozyc.
Gazeta którą czytałam będąc w ciąży to ''M jak Mama'' - polecem.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
ja przy pierwszej córce butelki z aventa,przy drugiej też i musiałam używać nuka bo nie pasował mi do innych smoczek i miałam też tomi tipi bo ma smoczek w kształcie sutka ale mojej Nikoli sie źle z niej piło raczej
jeśli chodzi o łóżeczko to raczej drewniane kojce przy chodzeniu niestety troche nie są równe i dziecko nie za bardzo potrafi w nim stanąć
a ciuszki przeważnie kupuje w sklepach firmowych typu h&m,smyk,kapHal,reserved,coccodrilo i raczej nie mam z tym problemu
jeśli chodzi o łóżeczko to raczej drewniane kojce przy chodzeniu niestety troche nie są równe i dziecko nie za bardzo potrafi w nim stanąć
a ciuszki przeważnie kupuje w sklepach firmowych typu h&m,smyk,kapHal,reserved,coccodrilo i raczej nie mam z tym problemu
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
butelki kupiliśmy z NUKa ale niestety Nadia nie chciała pić ze smoczka więc tylko mleczko z cyca było
jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne to może być ale pod warunkiem,ze nie będzie łóżeczkiem "na stałe" tylko takim "od święta" w takim łóżeczku dzieci mają problem z podnoszeniem się(szczebelki są pomocne przy nauce siadania,wstawania itp.),poza tym materac z takiego łóżeczka nie jest za dobry
z gazet to kupowałam różne "M jak mama", "Mamo to ja" i "Mam dziecko" z reguły robiłam selekcję w której gazecie jest więcej artykułów które mnie dotyczą/interesują
ciuszki kupuję przeważnie w KappAhl,coccodrillo i w Tesco z Cherokee ale zdarza mi się kupować także w sklepach niefirmowych generalnie firma nie ma znaczenia zwracam uwagę,żeby ciuszki były kolorowe, fajne i dobre jakościowo
jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne to może być ale pod warunkiem,ze nie będzie łóżeczkiem "na stałe" tylko takim "od święta" w takim łóżeczku dzieci mają problem z podnoszeniem się(szczebelki są pomocne przy nauce siadania,wstawania itp.),poza tym materac z takiego łóżeczka nie jest za dobry
z gazet to kupowałam różne "M jak mama", "Mamo to ja" i "Mam dziecko" z reguły robiłam selekcję w której gazecie jest więcej artykułów które mnie dotyczą/interesują
ciuszki kupuję przeważnie w KappAhl,coccodrillo i w Tesco z Cherokee ale zdarza mi się kupować także w sklepach niefirmowych generalnie firma nie ma znaczenia zwracam uwagę,żeby ciuszki były kolorowe, fajne i dobre jakościowo
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
wyprawka to sama przyjemność!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
powiem tak, ja rodze na koniec kwietnia, poczatek maja... pokupilam ciuszki malemu te ktore bedzie potrzebowal do szpitala plus po 2 szt do domu, reszte dokupie jak sie urodzi bo wtedy bede wiedziala jaki jest duzy.. no i trzeba tez pamietac ze goscie przewaznie jako prezent przynosza ciuszek... do spania kupilismy mu kolyske z mozliwoscia blokady mozesz tez wykorzystac wozek bo z tego co czytalam malenstwa lepiej czuja sie w malej przestrzeni niz tak duzej jak lozeczko do spania (wspomnienia z brzuszka).. gazety.. nie wiem po co je w ogole kupujesz.. lepiej zainwestowac raz a dobrze polecam ksiazki : seria "W oczekiwaniu na dziecko", "Pierwszy rok zycia dziecka", "Drugi i trzeci rok zycia dziecka" Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway.. jezeli po nich pozostana ci jeszcze jakies pytania to jest zawsze internet..
Cleo-
Jestem z: : It
Dzieci : pierwsza ciąża
Zaproszeń na ciacho : 6
:)
Serdeczne dzięki za pomoc. Nareszcie mi sie rozjaśnia w głowie:) Pozdrawiam gorąco
izabela28- Wiek : 43
Jestem z: : Rzeszowa
Dzieci : w drodze
Zaproszeń na ciacho : 1
Cleo co do tego samopoczucia się maleństwa masz rację ale wystarczy maluszka w rożek zawinąć(zresztą tak też doradzały położne w szpitalu) i już!! problem z głowy mały czuje się bezpiecznie kołyska to fajna rzecz piękny gadżet który po ok.3 m-cach zostaje bezużytecznym,zajmującym miejsce mebelkiem
Armelia1-
armelia zgadzam sie z Toba jesli chodzi o rożek,ale jaki kupic zeby był dobry?.ja kupiłam jeden z utwardzanym tyłem z kokosa zapłaciłam bodajze niecałe trzy dyszki i jeden taki milutki z froty za 45 i co ten z froty to maskra jest ,mam dziecko w tym ale jest niestabilny,natomiast ten usztywniany prałam juz ze 3 razy po wczesniejszym wyciagnieciu tego twardego tyłu i rozek zrobił sie beznadziejny jak szmata ,miekki tzn. teraz dziecko wkładam do rózka tylko na noc ,a tak to hasa sobie pod kocykiem nogami, pozatym ja w rozku jej tak nie czuje,ale to fakt jest bezpieczniej,ale jesli chodzi o rozki to lepiej faktycznie dopytac sie sprzedawcy bo mozna zaliczy wtope jak ja co ładne nieznaczy zawsze dobre!!!
a mam pytanie czy te łozeczka turystyczne maja podnoszony srodek zastanawiam sie nad kupnem drugiego jak gdzies jezdzimy i na co zwrócic uwage
a mam pytanie czy te łozeczka turystyczne maja podnoszony srodek zastanawiam sie nad kupnem drugiego jak gdzies jezdzimy i na co zwrócic uwage
Izula85-
- Potrafię : zjeść całą czekolade i szukac jeszcze
Jestem z: : ZE WSI:)
Dzieci : mała kruszynka Natalia
Zaproszeń na ciacho : 48
ja miałam dwa rożki bawełniane nieusztywniane i jestem bardzo z nich zadowolona po praniu nic mi się z nimi nie działo,czułam Nadię i nie miała zbyt sztywno i nie wygodnie
do hasania to najlepiej,żebyś w ogóle nie przykrywała bo to ogranicza ruchy i może denerwować maleństwo!
jeśli chodzi o łóżeczko to w większości już nawet są trzy wysokości musisz dopytać sprzedawcę o to
powinnaś zwrócić uwagę na materac bo w tych łóżeczkach są takie dziadowskie a wiadomo można mieć byle jakie łóżeczko ale w materac trzeba zainwestować dla zdrówka dzieciaczków!
do hasania to najlepiej,żebyś w ogóle nie przykrywała bo to ogranicza ruchy i może denerwować maleństwo!
jeśli chodzi o łóżeczko to w większości już nawet są trzy wysokości musisz dopytać sprzedawcę o to
powinnaś zwrócić uwagę na materac bo w tych łóżeczkach są takie dziadowskie a wiadomo można mieć byle jakie łóżeczko ale w materac trzeba zainwestować dla zdrówka dzieciaczków!
Armelia1-
mysle ze kazde dziecko jest inne
moja ala wykopywala sie z rozka i z miekkiego i z twardego
lozxeczko kupilam drewniane
ale lepsze by bylo turystyczne bo i tak ala nie spi teraz w nim a w drewnianym wali glowa w szczebelki
w dzien tez nie lubila siedziec w lozeczku duzo ja kladlam na ziemi na macie
naq poczatku dostaje sie duzo ciuszkow a dzieci szybko wyrastaja
potem trzeba dokupywac mysle ze lepiej nie kupowac na poczatku za duzo
butelke mam z beby omo tansza ale niekapek mam z aventa i jest super
moja ala wykopywala sie z rozka i z miekkiego i z twardego
lozxeczko kupilam drewniane
ale lepsze by bylo turystyczne bo i tak ala nie spi teraz w nim a w drewnianym wali glowa w szczebelki
w dzien tez nie lubila siedziec w lozeczku duzo ja kladlam na ziemi na macie
naq poczatku dostaje sie duzo ciuszkow a dzieci szybko wyrastaja
potem trzeba dokupywac mysle ze lepiej nie kupowac na poczatku za duzo
butelke mam z beby omo tansza ale niekapek mam z aventa i jest super
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
niekapki a raczej kapki mam z firmy avent,baby ono i fisher price i wszystkie trzy do ... wsadzić choć ten z fishera najlepszy jeszcze
w turystycznym lóżeczku może dziecię i głowki nie obije ale po 1 ma ograniczone pole widoku o ile w ogóle cokolwiek widzi przez ten materiał a wiadomo,że podziwianie świata jest bardzo stymulujące
po 2 dziecko koleżanki przy próbie wstania "zjechało" buzką po materiale i nie zle sobie ją obtarło
a po 3 wszystko to co napisałam wcześniej
w turystycznym lóżeczku może dziecię i głowki nie obije ale po 1 ma ograniczone pole widoku o ile w ogóle cokolwiek widzi przez ten materiał a wiadomo,że podziwianie świata jest bardzo stymulujące
po 2 dziecko koleżanki przy próbie wstania "zjechało" buzką po materiale i nie zle sobie ją obtarło
a po 3 wszystko to co napisałam wcześniej
Armelia1-
te ksiązki są świetne!!! my teraz przerabiamy "drugi i trzeci rok..." również je polecam!!!Cleo napisał:powiem tak, ja rodze na koniec kwietnia, poczatek maja... pokupilam ciuszki malemu te ktore bedzie potrzebowal do szpitala plus po 2 szt do domu, reszte dokupie jak sie urodzi bo wtedy bede wiedziala jaki jest duzy.. no i trzeba tez pamietac ze goscie przewaznie jako prezent przynosza ciuszek... do spania kupilismy mu kolyske z mozliwoscia blokady mozesz tez wykorzystac wozek bo z tego co czytalam malenstwa lepiej czuja sie w malej przestrzeni niz tak duzej jak lozeczko do spania (wspomnienia z brzuszka).. gazety.. nie wiem po co je w ogole kupujesz.. lepiej zainwestowac raz a dobrze polecam ksiazki : seria "W oczekiwaniu na dziecko", "Pierwszy rok zycia dziecka", "Drugi i trzeci rok zycia dziecka" Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway.. jezeli po nich pozostana ci jeszcze jakies pytania to jest zawsze internet..
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
:: Ważne sprawy :: Nie-zły brzuszek
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: