Nie-zła wyprawka (ubranka)
+3
aminka
aniaffff
Nitka
7 posters
:: Ważne sprawy :: Nie-zły brzuszek
Strona 1 z 1
Nie-zła wyprawka (ubranka)
Kochane, jakie są hity i kity wyprawki dla dziecka?
Co się przyda w 100% a co będzie tylko leżeć?
Podzielcie się swoimi refleksjami.
Na pewno nie jedna młoda mama będzie ciekawa.
Ja jestem przeciwniczką... kaftaników. Nie umiałam tak tego założyć, żeby Kondek nie miał gołych plecków.
Co się przyda w 100% a co będzie tylko leżeć?
Podzielcie się swoimi refleksjami.
Na pewno nie jedna młoda mama będzie ciekawa.
Ja jestem przeciwniczką... kaftaników. Nie umiałam tak tego założyć, żeby Kondek nie miał gołych plecków.
Re: Nie-zła wyprawka (ubranka)
Zgadzam sie z Nitka, nawet jak juz załozysz kaftanik to pod śpioszkami i tak sie ciągle dziecku podwija do góry. Filip jest grudniowy więc musiał byc ubrany od stóp do głów.
Uwielbiałam body i nadal lubię, dziecko nie jest wykasane i ma ciągle zakryte plecki.
Pajacyki koszmarne do założenia!!!! Osobiście odradzam.
Uwielbiałam body i nadal lubię, dziecko nie jest wykasane i ma ciągle zakryte plecki.
Pajacyki koszmarne do założenia!!!! Osobiście odradzam.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
A ja uwielbiam body (rowniez sama nosze)
Pajacyki lubie, bardzo latwe byly zawsze do zakladania i jak sie dzidzie przewijalo (te co ja tu kupowalam mialy rozpiecia z kazdej strony: na plecach, z przodu - czesto zameczek blyskawiczny´, oczywiscie zapiecie tez w kroczu).
Kaftanikow nigdy nie kupowalam i nie zakldalam wiec nie wiem.
Do spania polecam bardzo spiworek. Amirka spi w nim od urodzenia do teraz, a ma juz 14 mcy. Nie wyobrazam sobie spania bez niego, tym bardziej jak sie wierci i kula. Wiem po prostu, ze sie nie odkryje i nie zmarznie.
Pajacyki lubie, bardzo latwe byly zawsze do zakladania i jak sie dzidzie przewijalo (te co ja tu kupowalam mialy rozpiecia z kazdej strony: na plecach, z przodu - czesto zameczek blyskawiczny´, oczywiscie zapiecie tez w kroczu).
Kaftanikow nigdy nie kupowalam i nie zakldalam wiec nie wiem.
Do spania polecam bardzo spiworek. Amirka spi w nim od urodzenia do teraz, a ma juz 14 mcy. Nie wyobrazam sobie spania bez niego, tym bardziej jak sie wierci i kula. Wiem po prostu, ze sie nie odkryje i nie zmarznie.
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
Moim zdaniem nie ma sensu kupowac pompki bo nie wiadomo czy wogule bedzie potrzebna.
A kosmetyki to najlepiej male probki zeby najpierw sprawdzic czy sa dobre na dzidzie.
Ja tez polecam spiworki, Maja chyba od poczatku spi w spiworku i nadal tak spi.
Trzeba uwazac na ubranka z zatrzaskami na plecach, niektore sa bardzo nie wygodne dla dziecka i w zakladaniu.
super sa body takie kopertowe, latwo sie ubiera.
bucikow itp nie ubieralam Maji dopuki nie zaczela chodzic, wczesniej tylko w skarpetkach lub rajtuzach.
A kosmetyki to najlepiej male probki zeby najpierw sprawdzic czy sa dobre na dzidzie.
Ja tez polecam spiworki, Maja chyba od poczatku spi w spiworku i nadal tak spi.
Trzeba uwazac na ubranka z zatrzaskami na plecach, niektore sa bardzo nie wygodne dla dziecka i w zakladaniu.
super sa body takie kopertowe, latwo sie ubiera.
bucikow itp nie ubieralam Maji dopuki nie zaczela chodzic, wczesniej tylko w skarpetkach lub rajtuzach.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Ja też polecam body są wygodne dla dziecka! A poza tym śpioszki rozpinane w kroczku żeby można wygodnie przebrać dzidzi pieluszkę i pajacyki rozpinane z przodu i w kroczku! Nie polecam na rzepy i rozpinane na pleckach bo są niewygodne dla dziecka mogą uciskać w tych miejscach!
No i polecam również śpiworki do spania jak wcześniej dziewczyny napisały! Super sprawa zwłaszcza dla małych nocnych kręciołków ! Mój synuś spał do 2 latek !
Co do skarpetek jeśli kupujemy dla maluszka to takie które nie obciskają nóżek dziecka bo jest to niezdrowe!
Co do bucików jak dziecko zaczyna chodzić to powinno mieć nowe dobrze wyprofilowane i najlepiej ze znakiem zdrowej stopy!
No i polecam również śpiworki do spania jak wcześniej dziewczyny napisały! Super sprawa zwłaszcza dla małych nocnych kręciołków ! Mój synuś spał do 2 latek !
Co do skarpetek jeśli kupujemy dla maluszka to takie które nie obciskają nóżek dziecka bo jest to niezdrowe!
Co do bucików jak dziecko zaczyna chodzić to powinno mieć nowe dobrze wyprofilowane i najlepiej ze znakiem zdrowej stopy!
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
ja tez tylko body kaftaniki zakładałam ale rzadko kiedy spiworek tez miałam ale poki zaczeła sama wstawac i przewracac sie na boki to sie budziła i sie z nimi rozstała teraz spi pod sama poszewka a jak jest taka duchota to bez niczego skarpetki majtusie i podkoszulek a czasami nawet bez skarpetek:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
u mnie śpiworek nie zdał egzamunu za to body są super szczególnie na początku te kopertowe zdają egzamin lubię też pajace kupuję te zapinane z przodu na napy nie lubię suwaków, Kaftaniki owszem zimą zakładałam je na body i na to śpioszki. No i czapeczki bawełniane się przydają szczególnie dla dzieci "jesienno-zimowych"
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Bodziaki górą!!!
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145