Sprawdzony sposób na wielki upał:)
+3
mama33
Nieznajoma
Ewa Tomczyk
7 posters
Strona 1 z 1
Sprawdzony sposób na wielki upał:)
Pozwólcie ze zaczne swoje pisanie od takiego własnie watku...
Jestem ciekawa jakie macie sposoby na przetrwanie tych upalow?
Ja osobiscie nie mam zadnego, ale najchetniej przelezałabym w domu przed wiatrakiem ogladajac jakis fajny film i zajadajac sie zimnymi lodami
podziwiam tych, ktorzy potrafia godzinami wylegiwac sie na otwartym słoncu np. nad woda...ja bym nie dała rady:(
Jestem ciekawa jakie macie sposoby na przetrwanie tych upalow?
Ja osobiscie nie mam zadnego, ale najchetniej przelezałabym w domu przed wiatrakiem ogladajac jakis fajny film i zajadajac sie zimnymi lodami
podziwiam tych, ktorzy potrafia godzinami wylegiwac sie na otwartym słoncu np. nad woda...ja bym nie dała rady:(
Ewa Tomczyk-
- Potrafię : wciąż nieodkryte możliwości:)
Jestem z: : Radomia
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 3
Re: Sprawdzony sposób na wielki upał:)
nad woda jest naprawde fajnie i nie czuje sie tego upalu zwlaszcza w wodzie uwielbialam jezdzic nad wode jaki ja mam sposób duuuuuzzzzzzoooo wody mineralnej i cień na takic upałach nie sposób wysiedziec i sie opalac a mozna jeszcze udaru dostac ale jak jest troszke chlodniej i do tego wiaterek to lubie sie wyłozyc na materacu i pooaplac:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Nieznajoma napisał:nad woda jest naprawde fajnie i nie czuje sie tego upalu zwlaszcza w wodziej:)
no mi pozostało tylko wylegiwac sie na plazy, lub poprostu pływac po warszawsku czyli tyłeczkiem po piasku bo niestety nie naumiałam sie jeszcze pływac i juz chyba tego nie zrobię i szczerze bardzo zazdroszce tym, ktorzy smigaja od brzegu do brzegu:(
Ewa Tomczyk-
- Potrafię : wciąż nieodkryte możliwości:)
Jestem z: : Radomia
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 3
No właśnie woda w każdej postaci to chyba najlepszy sposób na przetrwanie podczas upału
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
mi tez tylko woda przychodzi do glowy, duuuzooo wody!!!!
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Woda to oczywiscie super ochlodzenie, ale jak nie ma wody to:
- staram sie zakladac zawsze spodnie szerokie, jakies lniane, albo super cienkie bawelniane. Nie zakladam wtedy spodnic czy spodenek, , zeby sie do wszystkiego "nie kleic" i nie pocic. Wbrew pozorom powiewne ubranie jest duzo przyjemniejsze i czlowiek wcale sie tak nie poci jak w portkach i koszulce na ramiaczkach!!
- pije uwaga: goraca herbate! Na poczatku nie moglam sie temu nadziwic, ale szybko sie do tego przekonalam. Jak bedziecie miec okazje byc na urlopie w egzotycznych krajach (ale tych naprawde goracych) to zwroccie uwage co pija tubylcy... oni pija wlasnie gorace napoje a w szczegolnosci herbate. Podobno przeklamane jest to, zeby pic zimne napoje czy jesc lody jak jest taka duza roznica temperatur. U nich sie jak do tej pory sprawdza wiecz czemu by nie u nas
Poza tym zawsze szukam cienia a w domku (jak wiem, ze nie bede co chwila z niego wychodzic i wracac wlaczam umiarkowana klime. W aucie podobnie, ale za zimna, bo to niezdrowe strasznie. No ale w skrajne upaly to inaczej czasami sie nie da
- staram sie zakladac zawsze spodnie szerokie, jakies lniane, albo super cienkie bawelniane. Nie zakladam wtedy spodnic czy spodenek, , zeby sie do wszystkiego "nie kleic" i nie pocic. Wbrew pozorom powiewne ubranie jest duzo przyjemniejsze i czlowiek wcale sie tak nie poci jak w portkach i koszulce na ramiaczkach!!
- pije uwaga: goraca herbate! Na poczatku nie moglam sie temu nadziwic, ale szybko sie do tego przekonalam. Jak bedziecie miec okazje byc na urlopie w egzotycznych krajach (ale tych naprawde goracych) to zwroccie uwage co pija tubylcy... oni pija wlasnie gorace napoje a w szczegolnosci herbate. Podobno przeklamane jest to, zeby pic zimne napoje czy jesc lody jak jest taka duza roznica temperatur. U nich sie jak do tej pory sprawdza wiecz czemu by nie u nas
Poza tym zawsze szukam cienia a w domku (jak wiem, ze nie bede co chwila z niego wychodzic i wracac wlaczam umiarkowana klime. W aucie podobnie, ale za zimna, bo to niezdrowe strasznie. No ale w skrajne upaly to inaczej czasami sie nie da
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
to prawda l lecie powinno sie pic ciepłe herbaty i napoje nie polecam slodkich soków bo po nich chce sie pic jeszcze bardziej u mnie caly rok górurj woda mineralna roksana tez teraz pije tylko mineralna w chlodniejsze dni robie jej wode z sokiem z malin lub agrestu albo porzeczek
a w zimie powinno sie pic chlodne napoje poniewaz czlowiek sie uodpoarnia czy cos takiego:)
a w zimie powinno sie pic chlodne napoje poniewaz czlowiek sie uodpoarnia czy cos takiego:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
mysle ze chodzi o to ze jak sie pije ciepla herbate organizm wlacza chlodzenie zeby wystudzic napoj do temperatury ciala.
A jak jemy np lody to organizm wlacza ogrzewanie zeby dopasowac temperature pokarmu do temperatury ciala.
ciekawe czy dobrze to wykombinowalam...
A jak jemy np lody to organizm wlacza ogrzewanie zeby dopasowac temperature pokarmu do temperatury ciala.
ciekawe czy dobrze to wykombinowalam...
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
tak ciepła herbata najlepiej gasi pragnienie!
Agniecha-
- Potrafię : dużo mówić
Jestem z: : okolice ZG tymczasowo
Dzieci : Michał i Błażej
Zaproszeń na ciacho : 2
Marzena i Maja Ty nasza kombinatorko Kochana.
Nie mam pojęcia o co chodzi z tą herbata ale ja właśnie bardzo lubię gorącą , niezależnie od pogody.
Nie mam pojęcia o co chodzi z tą herbata ale ja właśnie bardzo lubię gorącą , niezależnie od pogody.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Ja też bardzo lubię gorącą herbatę kawa zresztą też musi być gorąca bo letniej już nie wypiję to chyba nie w temacie ale tak się jakoś rozpisałam
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: