Kotlety w sosie musztardowym
5 posters
Strona 1 z 1
Kotlety w sosie musztardowym
Ten przepis jest z biedronki:
8 kotletów z polędwicy lub schabu (ja dałam karkówkę bo mi się coś pomięszało i zamiast schabu kupiłam karczek, ale też było pycha)
100 ml. rosołu (może być z kostki) - ja robiłam tylko 2 kotlety i dałam szklankę (czyli 250 ml.) i wcale nie było za dużo, także na 8 kotletów weźcie tego wywaru więcej
200 ml. śmietany
5 łyżek musztardy francuskiej (uwaga - musztarda francuska to prawie sama niezmielona gorczyca, mnie smakowała średnio, jakaś taka kwaśna, następnym razem wezmę inną)
4 łyżki oleju
4 łyżki mąki
sól, pieprz
Mięso przyprawić, obtoczyć w mące posmażyć z obydwu stron. Mięso zalać wywarem (ja je przełożyłam do garnuszka, bo mam za płytką patelnię) i dusić ok. 10 min. Dodać śmietanę (rozrobiłam ją z odrobiną mąki i wywaru, żeby się nie zwarzyła) i dusić następne 10 min. Dodać musztardę, wymieszać dokładnie, gotować jeszcze chwilę. Podawać z makaronem lub ziemniakami piure.
Robiłam wczoraj na obiad. Palce lizać
8 kotletów z polędwicy lub schabu (ja dałam karkówkę bo mi się coś pomięszało i zamiast schabu kupiłam karczek, ale też było pycha)
100 ml. rosołu (może być z kostki) - ja robiłam tylko 2 kotlety i dałam szklankę (czyli 250 ml.) i wcale nie było za dużo, także na 8 kotletów weźcie tego wywaru więcej
200 ml. śmietany
5 łyżek musztardy francuskiej (uwaga - musztarda francuska to prawie sama niezmielona gorczyca, mnie smakowała średnio, jakaś taka kwaśna, następnym razem wezmę inną)
4 łyżki oleju
4 łyżki mąki
sól, pieprz
Mięso przyprawić, obtoczyć w mące posmażyć z obydwu stron. Mięso zalać wywarem (ja je przełożyłam do garnuszka, bo mam za płytką patelnię) i dusić ok. 10 min. Dodać śmietanę (rozrobiłam ją z odrobiną mąki i wywaru, żeby się nie zwarzyła) i dusić następne 10 min. Dodać musztardę, wymieszać dokładnie, gotować jeszcze chwilę. Podawać z makaronem lub ziemniakami piure.
Robiłam wczoraj na obiad. Palce lizać
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
Re: Kotlety w sosie musztardowym
Zwierzak2008 napisał:kurcze to ile trzeba tych biedronek na 8 kotletów????
Zwierzaczku masz buziaka ode mnie.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
czyli jutro już mam pomysł na obiadek i też zrobie to z karkówki
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
karkówkę mam wyjętą i dwa słoiczki musztardy francuskiej też w lodówce. śmietana też jest.
napiszę jutro jak wyszło
napiszę jutro jak wyszło
dagolis-
no więc:
wczoraj na obiadzik były kotlety z karkówki w sosie musztardowym
smakowały bardzo, bardzo- zwłaszcza dla mojego mężusia. wszystko mięsko zniknęło i zostało tylko troszkę sosu
a musztardę francuska pomieszałam z musztarda rosyjską i smak bardzo mi odpowiadał....
mniam, mniam
wczoraj na obiadzik były kotlety z karkówki w sosie musztardowym
smakowały bardzo, bardzo- zwłaszcza dla mojego mężusia. wszystko mięsko zniknęło i zostało tylko troszkę sosu
a musztardę francuska pomieszałam z musztarda rosyjską i smak bardzo mi odpowiadał....
mniam, mniam
dagolis-
Zwierzak2008 napisał:kurcze to ile trzeba tych biedronek na 8 kotletów????
Jedna, ale za to duuuuuuża
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
zwierzakuZwierzak2008 napisał:kurcze to ile trzeba tych biedronek na 8 kotletów????
powiem Wam że dla mojego mężusia tak posmakował ten sos że dzisiaj robiłam kawałki piersi kurczaka w tym sosie i też wyszły pyszne. mniam, mniam. koleżanka była, przepis wzieła i ma jutro dla męża zrobić na obiad schab z tym sosem....
dagolis-
ciekawy przepis mosze go wyprobowac
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Strona 1 z 1