Kotlety mielone nadziewane
+2
rumianek :)
mama33
6 posters
Strona 1 z 1
Kotlety mielone nadziewane
Składniki:
-50dkg mielonego mięsa (według uznania ja daję wieprzowe szynka karkówka ale można inne)
-kopiasta łyżka tartej bułki
-1/2szkl. mleka
-jajko + białko
-cebula
-6 plasterków (o grubości 0,5 cm każdy)sera salami
-masło,mielona słodka papryka
-sól,pieprz,olej
-tarta bułka i mąka krupczatka do panierowania
Ten przepis jest na 6 kotletów ale ja robię zawsze więcej wystarczy po prostu podwoić składniki!!!
Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na oleju, nie dopuszczając by się zrumieniła. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem.Z plasterków sera zdejmujemy otoczkę, każdy plasterek smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki.
Do rozmoczonej tartej bułki dodajemy cebulę, jajko, białko, przyprawy i mięso.Całość wyrabiamy na jednolitą masę i dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy ser, otaczamy mięsem, panierujemy dokładnie dociskając, w tartej bułce wymieszanej z krupczatką i wstawiamy na 30 min do lodówki!
Na rozgrzanym głębokim tłuszczu, smażymy kotlety.Zrumienione przykrywamy i trzymamy w cieple ok 15 minut żeby doszły !
Wiem że ten przepis wygląda na pracochłonny i taki niestety jest ale efekt jest super!
Kotlety są przepyszne polecam
-50dkg mielonego mięsa (według uznania ja daję wieprzowe szynka karkówka ale można inne)
-kopiasta łyżka tartej bułki
-1/2szkl. mleka
-jajko + białko
-cebula
-6 plasterków (o grubości 0,5 cm każdy)sera salami
-masło,mielona słodka papryka
-sól,pieprz,olej
-tarta bułka i mąka krupczatka do panierowania
Ten przepis jest na 6 kotletów ale ja robię zawsze więcej wystarczy po prostu podwoić składniki!!!
Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na oleju, nie dopuszczając by się zrumieniła. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem.Z plasterków sera zdejmujemy otoczkę, każdy plasterek smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki.
Do rozmoczonej tartej bułki dodajemy cebulę, jajko, białko, przyprawy i mięso.Całość wyrabiamy na jednolitą masę i dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy ser, otaczamy mięsem, panierujemy dokładnie dociskając, w tartej bułce wymieszanej z krupczatką i wstawiamy na 30 min do lodówki!
Na rozgrzanym głębokim tłuszczu, smażymy kotlety.Zrumienione przykrywamy i trzymamy w cieple ok 15 minut żeby doszły !
Wiem że ten przepis wygląda na pracochłonny i taki niestety jest ale efekt jest super!
Kotlety są przepyszne polecam
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Re: Kotlety mielone nadziewane
Bardzo fajny pomysł, na pewno wypróbuję
Ja do tej pory zwykle nadziewałam kotlety pieczarkami, najbardziej lubimy takie maluśkie pieczarki w całości w klopsikach
Ja do tej pory zwykle nadziewałam kotlety pieczarkami, najbardziej lubimy takie maluśkie pieczarki w całości w klopsikach
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
trzeba je piec w głębokim oleju
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
moj maz nieznosi grzybow a ja tak...
u mnie w sklepi teraz miela mieso na miekscu fajnie ulatwia to prace a ja pieke klopsy sa lepsze niz te bezbarwne wedliny
u mnie w sklepi teraz miela mieso na miekscu fajnie ulatwia to prace a ja pieke klopsy sa lepsze niz te bezbarwne wedliny
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
ja wypróbuję na pewno. lubię takie urozmaicone potrawy.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Przepis swietny,musze go zrobic w tygodniu bo tez lubie takie ciekawostki.
A ja robie tez kotlety z kapusta kiszona w sosie pomidorowym,poprostu niebo w gebie.
A ja robie tez kotlety z kapusta kiszona w sosie pomidorowym,poprostu niebo w gebie.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
\Mama i corcia napisał:
ja tez robię takie kotleciki i przyznaję: PYCHOTKA!!!
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: