Jeszcze prostrze ciacho
2 posters
Strona 1 z 1
Jeszcze prostrze ciacho
Składniki:
- 2 szkl. mąki,
- szkl. cukru,
- 4 jajka,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- margaryna (stopić).
Jak przyrządzić?
Ubić białka na sztywno, dodać żółtka i cukier. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie zamieszać. Wlać lekko przestudzoną margarynę i również delikatnie zamieszać.
Można dodać owoce, ser, mak. Piec w prodiżu, wtedy wychodzi grube i fajne, lub na blaszce.
Dla mnie przepis musi być szybki i prosty Może komuś się przyda jeszcze?
- 2 szkl. mąki,
- szkl. cukru,
- 4 jajka,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- margaryna (stopić).
Jak przyrządzić?
Ubić białka na sztywno, dodać żółtka i cukier. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie zamieszać. Wlać lekko przestudzoną margarynę i również delikatnie zamieszać.
Można dodać owoce, ser, mak. Piec w prodiżu, wtedy wychodzi grube i fajne, lub na blaszce.
Dla mnie przepis musi być szybki i prosty Może komuś się przyda jeszcze?
Re: Jeszcze prostrze ciacho
Znam znam!!!! tylko ja daje 2 lyzeczki proszku i 5 jajek.
A robie tak: klade troche na dno blaszki, na to grubo owoc i druga warstwa ciasta i na wierzch znow owoc.
Ja nie lubie za bardzo takich ciast bez niczego i np. babek, bo to dla mnie za suche, a jak tak naloze owocu to takie wilgotniusie, mniam mniam
A robie tak: klade troche na dno blaszki, na to grubo owoc i druga warstwa ciasta i na wierzch znow owoc.
Ja nie lubie za bardzo takich ciast bez niczego i np. babek, bo to dla mnie za suche, a jak tak naloze owocu to takie wilgotniusie, mniam mniam
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
Similar topics
» Ciacho??
» Ciacho z wiśniami, mniam.
» W sprawie zaproszeń na ciacho
» Jeszcze go nie ma!!!
» Jeszcze 100 dni!!
» Ciacho z wiśniami, mniam.