jakie jedzonko na urodzinki???
5 posters
Strona 1 z 1
jakie jedzonko na urodzinki???
dziewczyny. mam mały problemik. za miesiąc są I urodzinki Natalki. wyliczyłam razem z dziećmi ok 32 osoby. więc chyba rozdzielę to na dwa dni???
chodzi mi o to, że nie chcę za bardzo robić nic typu : że wszyscy siadaja przy stole- typu obiad .
myślałam o tym- coś w rodzaju "szwedzkiego stołu". na początku zastanawiałam się że będzie tylko tak na słodko tzn. tort, ciasto, jakieś owoce itp. ale doszłam do wniosku że dobrze by było cos takiego do przekąszenia( bo jak będą dzieci to na pewno zgłodnieją).
na pewno zrobię koreczki( z np. : kawałeczek chleba, ogórek,papryka, ser, jakaś wędlinka)
może jakięś malutkie kanapeczki? ale co jeszcze???
macie jakieś pomysły na takie jedzonko żeby nie było przy tym dużo roboty???
chodzi mi o to, że nie chcę za bardzo robić nic typu : że wszyscy siadaja przy stole- typu obiad .
myślałam o tym- coś w rodzaju "szwedzkiego stołu". na początku zastanawiałam się że będzie tylko tak na słodko tzn. tort, ciasto, jakieś owoce itp. ale doszłam do wniosku że dobrze by było cos takiego do przekąszenia( bo jak będą dzieci to na pewno zgłodnieją).
na pewno zrobię koreczki( z np. : kawałeczek chleba, ogórek,papryka, ser, jakaś wędlinka)
może jakięś malutkie kanapeczki? ale co jeszcze???
macie jakieś pomysły na takie jedzonko żeby nie było przy tym dużo roboty???
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Re: jakie jedzonko na urodzinki???
Sałatki , uwielbiam jeść i robic też.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
dzięki aniaffff ,
o sałatkach zapomniałam a to przecież podstawa
jakieś na szybko ze 3 rodzaje pewnie zrobię..
o sałatkach zapomniałam a to przecież podstawa
jakieś na szybko ze 3 rodzaje pewnie zrobię..
dagolis-
A myślałaś żeby zrobić imprezę na świeżym powietrzu? Nie wiem czy masz warunki ale fajnie by było np grilla lub ten szwedzki stół gdzieś na dworze żeby dzieci mogły szaleć.
aniaffff-
no właśnie nie za bardzo mam jak zorganizowac to na dworze, mogłabym to zrobić u rodziców ale duża część osób nie miała by tam możliwości za bardzo dotrzeć :( także zostaje mi mieszkano z balkonem tylko :(
dagolis-
ja też zastanawiam się co na roczek Kondka... podsunęłaś mi parę pomysłów...
Ja na roczek zrobilam wlasnie szwedzki stol.Mialam trzy rodzaje salatek,wlasnie koreczki,faszerowane jajka,faszerowane pomidory a poza tym poukladalam na pulmiskach rozne wedliny miesa pieczone,sery i warzywa.No i tez zrobilam szwedzki stol z samymi slodkosciami i owocami wiec mialam dwa stoly
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
u mojego matiego tez rozdzielilam na dwa dni W pierwszy dzien byla zabawa dla dzieci w magicznej krainie A w drugi dzien grill na dzialce Wcale sie nie napracowalam a bylo fajnie
Mo24nis napisał:u mojego matiego tez rozdzielilam na dwa dni W pierwszy dzien byla zabawa dla dzieci w magicznej krainie A w drugi dzien grill na dzialce Wcale sie nie napracowalam a bylo fajnie
Super pomysł
aniaffff-
Nitka podziel się pomysłamiNitka napisał:ja też zastanawiam się co na roczek Kondka... podsunęłaś mi parę pomysłów...
M&c pomysł z jajeczkami się przyda no i wędlinka i warzywka poukładane też zdadzą egzamin...
dzięki wszystkim za pomysły
dagolis-
Similar topics
» Jedzonko dla dzieci
» nocne jedzonko
» Jakie kosmetyki dla noworodka?
» Jakie macie autko??
» jakie proszki do prania ?
» nocne jedzonko