CZAS NA DYSCYPLINĘ!!!
+8
rumianek :)
Mo24nis
agnese
Zwierzak2008
Marzena
Marzena i Maja
dagolis
aniaffff
12 posters
Strona 1 z 1
CZAS NA DYSCYPLINĘ!!!
Oficjalnie ogłaszam że od jutra wprowadzam dyscyplinę mojemu dziecku. Do tej pory był a właściwie to jest bardzo posłuchanym dzieckiem, jak mu mówię przynieś ksiązeczke to przyniesie, jak mówię podnieś misia to podniesie. Problem w tym że od kilku dobrych dni wykumał że płaczem może coś wymusić . Dzisiaj stwierdziłam po kolejnym udawanym płaczu, który zresztą kończy się w momencie dopięcia swego celu - DOŚĆ.
Ogłosiłam w całym domu że nie wolno mu ulegać i myślę że około tygodnia, no może dwóch i będzie po sprawie. Trudno niech sobie na początku troche popłacze ale w końcu zrozumie że nic tym nie osiągnie i da spokój ( mam nadzieję ).
Przyszedł czas na wprowadzenie pierwszej rady Super Niani.
Ogłosiłam w całym domu że nie wolno mu ulegać i myślę że około tygodnia, no może dwóch i będzie po sprawie. Trudno niech sobie na początku troche popłacze ale w końcu zrozumie że nic tym nie osiągnie i da spokój ( mam nadzieję ).
Przyszedł czas na wprowadzenie pierwszej rady Super Niani.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Re: CZAS NA DYSCYPLINĘ!!!
aniaffff, trzymam kciuki za wytrwałość w postanowieniu. Mam nadzieję że Wam się uda. Pierwsze dni na pewno będą trudne ale potem będzie o wiele łatwiej.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Też myślę że pierwsze dni nie będa łatwe ale to przecież wszystko dla Jego dobra.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
zycze powodzenia i cierpliwosci,
wytlumacz-przeczekaj-przytul w tej kolejnosci ja robie i u nas dziala. i sporadycznie mamy cyrkus maksimus.
wytlumacz-przeczekaj-przytul w tej kolejnosci ja robie i u nas dziala. i sporadycznie mamy cyrkus maksimus.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Powodzenia
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
aniaff trzymam kciuki... zdawaj relacje jakie postępy...
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
trzymamy kciukasy
agnese-
- Potrafię : wiele
Jestem z: : FR
Dzieci : mam córeczkę
Zaproszeń na ciacho : 23
u mnie mamy cyrki przewaznie w sklepie i tego nie wiem jak go oduczyc ale w domu daje sie malemu wyplakac i pozniej mu tlumacze
Bo w domu łatwiej, w miejscu publicznym to zaraz wstyd człowieka ogarnia, że ludzie pomyślą jaka wyrodna matka, albo, że sobie nie radzisz.
Życzę powodzenia! Mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to mi tez nie zabraknie wytrwałości. W końcu konsekwencja to najlepszy sprzymierzeniec wychowania
Życzę powodzenia! Mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to mi tez nie zabraknie wytrwałości. W końcu konsekwencja to najlepszy sprzymierzeniec wychowania
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
aniu pisz jak postepy
Spinacz-
- Potrafię : całkiem nieźle fotografować
Jestem z: : Płock
Dzieci : Julek, Oliwka, Zuza
Zaproszeń na ciacho : 8
cyrkow w sklepie jeszcze nie mielismy bo zawsze Maje czyms zajmuje typu: chcesz to ponosic? widzisz tam misia? poszukamy banany,.....
A nawet jezeli to co mnie ludzie obchodza? wiem wiem latwo mowic gorzej robic.
Jezeli jestem konsekwentna w stosunku do mojego dziecka i nie ulegam jego cyrkom to moge z siebie dumna a nie sie wstydzic.
A nawet jezeli to co mnie ludzie obchodza? wiem wiem latwo mowic gorzej robic.
Jezeli jestem konsekwentna w stosunku do mojego dziecka i nie ulegam jego cyrkom to moge z siebie dumna a nie sie wstydzic.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Ta metoda skutkuje!
Stosowałam i stosuję ja przy Gabrysiu! Na początku było ciężko ale po pewnym czasie na uczył się ze płaczem nic nie wskóra! Teraz mam spokój w sklepie nie robi awantur ,w domu nie wymusza nic płaczem,a dodatkowo nauczyłam go że w sklepie może sobie wybrać tylko jedną rzecz wiec jak coś wybierze a za chwilę spodoba mu się coś innego to sam biegnie i odkłada na półkę to co wybrał wcześniej!
Aniu życzę powodzenia!!!
Stosowałam i stosuję ja przy Gabrysiu! Na początku było ciężko ale po pewnym czasie na uczył się ze płaczem nic nie wskóra! Teraz mam spokój w sklepie nie robi awantur ,w domu nie wymusza nic płaczem,a dodatkowo nauczyłam go że w sklepie może sobie wybrać tylko jedną rzecz wiec jak coś wybierze a za chwilę spodoba mu się coś innego to sam biegnie i odkłada na półkę to co wybrał wcześniej!
Aniu życzę powodzenia!!!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Joliczko-metoda ignorowania histerii? Też mi się wydaje że to najlepszy sposób, mam nadzieję, że mnie w przyszłości starczy sił, żeby go zastosować
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
będę brać z Was przykład matki-Polki. Moja na razie za mała na wymuszanie, ale charakterek i tak już ma. Ciekawe po kim?
embeel-
- Potrafię : Wbijać igły
Jestem z: : Łodzi, mieszkam w Marsylii
Dzieci : Emma B.
Zaproszeń na ciacho : 1
Similar topics
» czas
» Zmieniamy czas na zimowy-wyspalyscie sie?
» deszczowa niedziela
» Na co macie czas przy dziecku?
» Witajcie! I na mnie przyszedl czas :)
» Zmieniamy czas na zimowy-wyspalyscie sie?
» deszczowa niedziela
» Na co macie czas przy dziecku?
» Witajcie! I na mnie przyszedl czas :)
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: