dziewczyny na pomoc !
+7
MAjax
Kasieńka
aniaffff
Nitka
agnese
Joliczka
otkimi
11 posters
:: Ważne sprawy :: Nie-zły brzuszek
Strona 1 z 1
dziewczyny na pomoc !
ja juz wysiadam ....ciaze znosze rewelacyjnie poza tymi zatwardzeniami, dlatego zwracam sie do was dziewcznyny o jeszcze jakies porady..przetestowalam juz kiwi , winogrona , sliwki , wody przerozne ... i nic
wybaczcie ze tak obrazowo ale siedze czasem 3 godz i wyje z bolu...
gdzies kiedys wyczytalam ze jest jakies specyfik "regulan" i ponoc go moga pic kobiety w ciazy ale poki co nei znalazlam zadnego potwierdzenia i troche sie boje...czy ktoras z was cos takiego badz podobnego uzywala ?
przyznam szczerze ze naturalne sposoby chyba na mnie nie działaja :((
wybaczcie ze tak obrazowo ale siedze czasem 3 godz i wyje z bolu...
gdzies kiedys wyczytalam ze jest jakies specyfik "regulan" i ponoc go moga pic kobiety w ciazy ale poki co nei znalazlam zadnego potwierdzenia i troche sie boje...czy ktoras z was cos takiego badz podobnego uzywala ?
przyznam szczerze ze naturalne sposoby chyba na mnie nie działaja :((
otkimi-
Jestem z: : wiocha miedzy katowicami a krakowem
Zaproszeń na ciacho : 2
Re: dziewczyny na pomoc !
spróbuj wodę z miodem!
do szklanki z letnią wodą dodaj łyżkę miodu i najlepiej zostaw na noc do rozpuszczenia a rano wypij powinno pomóc.
Na mnie działało!!!
do szklanki z letnią wodą dodaj łyżkę miodu i najlepiej zostaw na noc do rozpuszczenia a rano wypij powinno pomóc.
Na mnie działało!!!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
woda z miodem zrobiona ...)) czeka na rano
otkimi-
nie moge ci pomoc bo nie mialam takich problemow
przykro mi
trzymaj sie
przykro mi
trzymaj sie
agnese-
- Potrafię : wiele
Jestem z: : FR
Dzieci : mam córeczkę
Zaproszeń na ciacho : 23
Ja w ciąży nie miałam takiego problemu ale za to po porodzie... chyba przez tydzień nie mogłam się wysrać.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Otkimi nie wiem czy pomogę, ale jest coś takiego jak czopki glicerynowe. Tylko musisz zapytać, czy kobiety w ciąży mogą je stosować, bo tego niestety nie wiem. Wiem tylko, że jak urodziłam córkę, to miałam zaparcia i takie czopki dawali w szpitalu. Dostępne są też w aptece.
Kasieńka-
Zaproszeń na ciacho : 4
no kurde te czopki to tez slyszalam ale to dla mnie jakas taka totalna ostatecznosc:)) brrr
otkimi-
Mam to samo, dodatkowo wyszły hemoroidy, czopki można, ale nie wiem, czy nie od 4 msca dopiero, nazywają się posterisan, ale zapytaj lekarza, mnie nie pomogły nawet jabłka, które ponoć "cuda" działają (błonnik)
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
czopki nie są takie złe, oczywiście, żadna przyjemność ale myślałam że będzie gorzej
MAjax-
poza tym jakoś psychicznie mi lepiej jak wkładam z tamtej strony a nie jak połykam, mam wrażenie że mniej szkodzę dziecięciu :laugh:
MAjax-
Czopki glicerynowe sa dobre, moja mama je stosowała po operacji a ja dawałam Filipkowi kilka razy jak nie mógł zrobić kupki.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
otkimi napisał:no kurde te czopki to tez slyszalam ale to dla mnie jakas taka totalna ostatecznosc:)) brrr
Otkimi ale naprawdę pomagają, więc może warto skorzystać i się nie męczyć.
Kasieńka-
dziewczyny normalnei ja juz dzisiaj nie moglam ,myslalam ze mi brzuch rozsadzi. wypiłam zalecana wode z miodem i kurde po pol godziny owszem sciskalam sie z kibloza ale myslalam ze bede wymiotowac, meczylo mnie pol dnia .... no i zła jestem na siebie ale zrobilam sobie mala kawke i wzielam 3 machy od meza... dlugo nei musialam czekac, na kiblozie bylam 2 razy bez najmniejszego stekania...ale kurde to nie jest sposob , nie moge podpalac przez cala ciaze.! poki co trzymalam sie i z kawa i fajka ....do dzisiaj :(((
aaa ...kupilam sobie wode "jan"- bede testowac , moze to zadziala.
aaa ...kupilam sobie wode "jan"- bede testowac , moze to zadziala.
otkimi-
Otkimi ja na Twoim miejscu skonsultowała to z lekarzem i powiedziała o problemie.
Kasieńka-
Kasieńka ja nie jestem w ciaży a mam to samo ciagle i lekarze co jeden to inaczej mi mówią,ja biore xenne, DZIAŁA idealnie,lub magnez siarczanu (momentalnie po godzinie działa) ale czy mozna to brać w ciazy to nie wiem trzeba sprawdzić na internecie lub zapytać swojego gina
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
Arminka ja czasmi mam ten sam problem i naprawdę stosowałam czopki glicerynowe. Znam to ze szpitala, bo położna mi dała po porodzie. Ale w ciąży nie wiem czy można brać. Każdy ma inny organizm. Jednym pomaga picie na czczo ciepłej wody, a mi niestety nie. Dlatego jak mam problem to tylko czopki.
A zapomniałam dodać, że jem też Aktivię i też czasami pomaga.
A zapomniałam dodać, że jem też Aktivię i też czasami pomaga.
Kasieńka-
ja proponuję wodę 2 butelki dziennie co najmniej i dotego co najmniej 3 jabłka najlepiej wieczorem. Na mnie podobnie nic nie działało a to i owszem
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
ja nie mam tego problemu ale przez całą ciąże piłam prawie litr mleka dziennie i do tego jakieś jogurty.. teraz pije kubek mleka dziennie zjadam 2-3 jogurty i jest bez problemu 2-3 razy dziennie a problem z kibelkiem jest tylko taki ze zawsze jak mi się chce to akurat tatuś siedzi
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
Aktivia mi pomagała, ale tylko na początku, potem przestała, jabłek zawsze jadłam dużo i też niewiele dawało. Tak naprawdę to nic nie skutkowało na dłuższą metę - na początku owszem, a później przestawało
MAjax-
ja stosowalam te czopki o ktorych mowa wtedy karmilam piersia i moglam raz tylko wzielam i poszlo a tak to siedzialam ciagle na kiblu i jakos szlo
Go??- Gość
mi w ciazy pomogl ISPAGUL to jakies takie roslinne nie wiem czy luski czy zmielone ziarenka, nie pamietam ale to w postaci sypkiej i wmieszalam to do jogurtu i jadlam i pomagalo. do nabycia w aptece, a i jeszcze siemie lniane namoczone na noc ale to mi tak nie smakowalo.
duzo pic
czesto tez pomagalo rano po wstaniu jakis wysilek albo ogolnie ruch i dopiero pozniej sniadanko
powodzenia
duzo pic
czesto tez pomagalo rano po wstaniu jakis wysilek albo ogolnie ruch i dopiero pozniej sniadanko
powodzenia
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
narazie mam spokoj , doktorka przepisala mi colon c , ale narazie tylko raz uzylam bo jak sie okazuje woda "jan" działa cudownie.
otkimi-
no to super
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Similar topics
» Kliknąć i pomóc