Pomoc prawna potrzebna !
+2
Mama usunęła swój profil
rossi82
6 posters
Strona 1 z 1
Pomoc prawna potrzebna !
Dziewczyny czy któraś z Was zna się trochę na prawie?
Chodzi o odebranie praw rodzicielskich.
Chodzi o odebranie praw rodzicielskich.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
Re: Pomoc prawna potrzebna !
rossi82 czyba chcesz pomóc komuś nie sobie moja kuzynka jest prawnikiem moge zapytać ale o co dokładnie????
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
Arminko pomoc jest potrzebna mojej znajomej. Z pierwszym mężem miała dwóch synów. Po rozwodzie jeden został z nią a drugi z ojcem. Od początku starała się go odzyskać ale ojciec chłopców co chwila wymyślał coś nowego żeby mały nie chciał do niej iść. Teraz mały podrósł i zrozumiał sporo rzeczy i nie chce być z ojcem, tym bardziej że nie zapewnia mu on odpowiednich warunków. Sytuacja jest patowa ponieważ dziewczyna mieszka w Szkocji a chłopiec z ojcem w Polsce.
To tak w skrócie, ogólnie cała sytuacja jest bardzo zagmatwana i pełna nieprzyjemnych emocji. Chciałabym im pomóc bo serce mi się kraje kiedy wyobrażam sobie co ona musi przechodzić tęskniąc za dzieckiem i dziecko za nią
To tak w skrócie, ogólnie cała sytuacja jest bardzo zagmatwana i pełna nieprzyjemnych emocji. Chciałabym im pomóc bo serce mi się kraje kiedy wyobrażam sobie co ona musi przechodzić tęskniąc za dzieckiem i dziecko za nią
rossi82-
czy przypadkiem nie jest tak ze od pewnego wieku nawet dziecko ma glos w sensie prawnym i moze powiedziec ze nie chce byc u mamy?
Ja niestety na polskim praiwe sie nie znam za bardzo, wspieram duchowo!!!
Ja niestety na polskim praiwe sie nie znam za bardzo, wspieram duchowo!!!
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
ono nie chce byc u ojca Maja cos ci sie pomylilo:) ja mam nadzieje ze wszystko sie ułozy a ile ma ten chlopiec? moze on juz sam móglby zadecysowac z kim by chcial pozostac juz:)trzymam kciuki zeby ci sie udalo pomóc
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
no tak cos mi sie poklebasilo, przepraszam za pomylke.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Na pewno można założyć sprawę i starać się odzyskać dziecko, które bodajże musi mieć skończone 13 lat, żeby mieć głos w sądzie.
Moja znajoma ma podobny problem: dwóch młodszych synów z Nią, a najstarszy z ojcem, który stale nastawia chłopaka przeciwko matce. I jeszcze żąda alimentów na siebie, bo udaje bezrobotnego, a pracuje na czarno, a ona z pielęgniarskiej pensji siebie, dwóch synów i mieszkanie utrzymuje
Moja znajoma ma podobny problem: dwóch młodszych synów z Nią, a najstarszy z ojcem, który stale nastawia chłopaka przeciwko matce. I jeszcze żąda alimentów na siebie, bo udaje bezrobotnego, a pracuje na czarno, a ona z pielęgniarskiej pensji siebie, dwóch synów i mieszkanie utrzymuje
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Rossi, na jakiej podstawie dzieci zostały rozdzielone?rossi82 napisał:Arminko pomoc jest potrzebna mojej znajomej. Z pierwszym mężem miała dwóch synów. Po rozwodzie jeden został z nią a drugi z ojcem. Od początku starała się go odzyskać ale ojciec chłopców co chwila wymyślał coś nowego żeby mały nie chciał do niej iść.
W jaki sposób starała się odzyskać dziecko (środki prawne itp)?
Jak został orzeczony rozwód? Gdzie dostali rozwód? Kiedy?
Ile lat teraz ma to dziecko?
Dzięki za Wasze zainteresowanie
Laska złożyła wniosek o odebranie praw rodzicielskich i na początku czerwca leci do Polski na sprawę. Wg prawnika z którym się kontaktowała na pewno odzyska synka
Laska złożyła wniosek o odebranie praw rodzicielskich i na początku czerwca leci do Polski na sprawę. Wg prawnika z którym się kontaktowała na pewno odzyska synka
rossi82-
Similar topics
» Reklama 'nie-złej mamy' bardzo potrzebna!
» dziewczyny na pomoc !
» Kliknąć i pomóc
» Pomysł na prezent dla żony - potrzebna mi Wasza porada
» Pomoc dla samotnej matki
» dziewczyny na pomoc !
» Kliknąć i pomóc
» Pomysł na prezent dla żony - potrzebna mi Wasza porada
» Pomoc dla samotnej matki
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: