gotowanie dla srali----ratunku
+3
Lenka12_12
anulaaa33
otkimi
7 posters
Strona 1 z 1
gotowanie dla srali----ratunku
dobra dziewczyny ... swinia jestem ze sie tyle nie odzywalam ale czasem to ja nie wiem w co mam rece wlozyc przy tych blizniakach
byla walka z uczuleniem , dostaly mleko pepti i od poczatku wprowadzamy zarcie tyle ze nie sloiczki a gotowane , zakupilam jzu blender i parowar i mam problem ...
ja NIE POTRAFIE GOTOWAC !! :((((
wiem ze poczatki beda proste marchewka , ziemniak czy brokuly ale co dalej ???? on juz maja skonczone 7 miesiecy ...a ja w zyciu zadnej zupy nei ugotowalam :((
ratunku !
byla walka z uczuleniem , dostaly mleko pepti i od poczatku wprowadzamy zarcie tyle ze nie sloiczki a gotowane , zakupilam jzu blender i parowar i mam problem ...
ja NIE POTRAFIE GOTOWAC !! :((((
wiem ze poczatki beda proste marchewka , ziemniak czy brokuly ale co dalej ???? on juz maja skonczone 7 miesiecy ...a ja w zyciu zadnej zupy nei ugotowalam :((
ratunku !
otkimi-
Jestem z: : wiocha miedzy katowicami a krakowem
Zaproszeń na ciacho : 2
Re: gotowanie dla srali----ratunku
no i kawałek ziemniaka,królika,cielęcinki lub indyczka i gotowe
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
ale jakies proporcje? ilosci? mam cos tam dodawac? maslo ? oliwe?
miesko trzeba codziennie podawac?
otkimi-
no to i mi sie za jakis czas przyda!poprosze menu!
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
otkimi napisał:ale jakies proporcje? ilosci? mam cos tam dodawac? maslo ? oliwe?
ja daje wszystkiego na oko poważnie z tym że jakoś gotowanie jest moją lepszą stroną na szczęście tłuszcz musi być zawsze w zupce
a jeśli chodzi o mięso to tak średnio 5 razy w tyg jedzą 2 dni mają przerwy
anulaaa33-
ja do zupek Mimi dodawałam gotowane żółtko jeszcze. A na parze gotowanie to łatwizna, wrzucasz i paruje się samo!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
ooo latwe:)) tylko ze jak sie okazalo one gleboko w dooopce maja moje gotowanie :((((
zalamka
zalamka
otkimi-
otkimi napisał:ooo latwe:)) tylko ze jak sie okazalo one gleboko w dooopce maja moje gotowanie :((((
zalamka
Otkim moja na poczatku tez miala w dupce moje gotowanie specjalnie dla niej za to sloiczki wpierdzielala az jej sie uszy czesly Potem sloiczki sie znudzily i posmakowalo mamusi gotowanie
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
no moje tez jadly sloiczki tylko z dr ustalilysmy ze bede gotowac bo nie do konca wiadomo czy to cirelecina czy pietruszka uczulila
otkimi-
Otkimi ja bym tam cieszyła sie gdy by jadły mi kupne Nikola zje wszystko ale Wikusia tylko przeze mnie gotowanie
anulaaa33-
Mój mały to wolał słoiczki niż moje wyroby
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
ja Amelce kupowałam bo według mnie to i taj sie nie zrobi takiej aby wszystkie witaminy był niby w gotowych jest wszystko ale ...... zawsze jest jakieś ale i tak i tak .....
ja teraz już mam czasem dość tego gotowania więc gotuje na dwa dni dwa dni daje kupne i tak w kółko
ja teraz już mam czasem dość tego gotowania więc gotuje na dwa dni dwa dni daje kupne i tak w kółko
anulaaa33-
otkimi napisał:ale jakies proporcje? ilosci? mam cos tam dodawac? maslo ? oliwe?
Moja Miśka też uczulona i dostaje bebilon pepti Przy alergii na mleko nie możesz dodawać masła, tylko oliwę. Ostrożnie też z jajem - na ogół te dzieci też reagują uczuleniem na jajka.
Z warzyw szczególnie alergizujący jest seler. Ale moja dr powiedziała, że jak dziecko ma skłonność do alergii, to dosłownie na wszystko może zareagować, więc należy różne produkty wprowadzać pojedynczo i odczekać 2 dni.
Nie przejmuj się proporcjami i tym, że maluchy czasem czegoś nie chcą zjeść - muszą się przyzwyczaić do nowych smaków.
Ja zwykle staram się, żeby jedzonko miało wyrazisty smak, nie było zbyt mdłe i np. do brokułów z ziemniakami dodaję trochę jabłka, ale też żeby nie było zbyt kwaśne - śliwki czy jabłka mieszam z marchewką albo dynią itp.
Z mięsa to na początek najlepszy drób i królik
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: