Witajcie :)
+12
Joliczka
mama33
MamaM
Armelia1
sylwia
aniaffff
Lenka12_12
Mama i corcia
Izula85
Aurelia
anulaaa33
Monja
16 posters
Strona 1 z 1
Witajcie :)
Jestem Monika. Mieszkam we Wrocławiu. Właśnie oczekuję na swoje pierwsze dziecko... miało się pojawić 13 lutego, ale jakoś się jej widocznie nie śpieszy (mnie już trochę wręcz przeciwnie;) choć w taką pogodę też nie chce mi się nigdzie wychodzić!). W każdym razie - mam nadzieję, że wkrótce będę się wypisywała na forum, co i jak z tym małym człowieczkiem. Ech
Monja- Wiek : 41
Jestem z: : Wrocław
Dzieci : 1
Zaproszeń na ciacho : 0
Re: Witajcie :)
szkoda że na walentego nie przyszło
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
gratulacje ,pewnie nerówka bo w każdej chwili może przyjść na świat chłopiec czy dziewczynka??
Aurelia-
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : 2
Zaproszeń na ciacho : 1
to powodzenia i daj koniecznie znac jak dzieciątko sie pojawi:)
Izula85-
- Potrafię : zjeść całą czekolade i szukac jeszcze
Jestem z: : ZE WSI:)
Dzieci : mała kruszynka Natalia
Zaproszeń na ciacho : 48
Witaj u nas i czekamy na wiadomosci
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
bedzie nam razniej!witamy!
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
Witaj
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Dzięki za ciepłe przywitanie Czekam na dziewczynkę, ale - hmm, zawsze może być zaskoczenie. Moja koleżanka przez kilka miesięcy myślała, że będzie dziewczynka, później okazało się, że jednak chłopiec, a na końcu wyszło i to i to - bliźniaki! Nie mogę uwierzyć, jak to dziś możliwe, żeby przeoczyć taki fakt na usg!? Życie pełne niespodzianek
witaj
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Monja faktycznie nie wiem jak to możliwe ale była niespodzianka przy porodzie
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Monja napisał:Dzięki za ciepłe przywitanie Czekam na dziewczynkę, ale - hmm, zawsze może być zaskoczenie. Moja koleżanka przez kilka miesięcy myślała, że będzie dziewczynka, później okazało się, że jednak chłopiec, a na końcu wyszło i to i to - bliźniaki! Nie mogę uwierzyć, jak to dziś możliwe, żeby przeoczyć taki fakt na usg!? Życie pełne niespodzianek
Monja za to bliźniaki się lepiej "chowie"
anulaaa33-
A co do tego lekarza no co przeca sie chłop nie pomylił raz widział babe raz chłopa
anulaaa33-
witaj i czekamy razem z Tobą
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
witaj
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
Witaj
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Witam serdecznie
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
witaj ;)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Witaj Monja, ale to czekanie pewnie cię dobija, ja już nie mogłam wysiedzieć, urodziłam córcię tydzień po terminie. Okropne jest takie czekanie, ale trzymam mocno kciuki, by wszystko się udało
Madzioreczek-
- Potrafię : Gotować ;) i śmiać się z samej siebie ;)
Jestem z: : Rzeszowa
Dzieci : 1 - Aleksandra
Zaproszeń na ciacho : 4
ja urodziłam dziewczyny w 36 tyg i nie chciałabym widzieć jak ja bym wyglądała w 40 tyg lub 41
anulaaa33-
Mnie to czekanie już męczy bardzo. Od 7 stycznia zaczęła się nerwówka, bo mała zeszła tak nisko, że istniało ryzyko przedwczesnego porodu. Więc miałam za zadanie się oszczędzać i przetrzymać ją do 38tyg. Jak się okazało - mała nie chce wyjść do dzisiaj. Ten ostatni miesiąc jest najbardziej męczący. Tym bardziej, że do Nowego Roku pracowałam normalnie, a teraz jestem w domu - co ma swoje plusy, ale jak wszystko - gdzieś ma granice. Ogólnie czuję się dobrze, jestem sprawna i samodzielna, przytyłam 10kg, więc jakoś mnie to nie stresuje. Ale działają mi już na nerwy smsy i maile, które ostatnio przychodzą chmarami od zainteresowanych, z pytaniami czy już urodziłam i co tak długo?! Ja na prawdę nie siedzę z zaciśniętymi nogami i nie trzymam jej tam na siłę. W sobotę mamy wstawić się w szpitalu...hmm. Jeśli chodzi o fizyczny aspekt ciąży i dolegliwości - to jestem miło zaskoczona, zniosłam to dobrze, organizm zareagował poprawnie. Gorzej, jeśli mowa o psychice - reakcjach na zmianę trybu życia, na podejście innych do mnie, jak do "chorej", na perturbacje z służbą zdrowia... Myślę, że żeby znaleźć się w depresji poporodowej wcale nie trzeba specjalnych zabiegów i warunków, generalnie - otoczenie temu sprzyja. Mam nadzieję, że będę miała na tyle siły w sobie, że sprostam wyzwaniom, jakie stawi przede mną ta mała istotka. Niedługo wiosna. Słońce się przyda
Monja wydaje mi sie ze jak zobaczysz swoje malenstwo wszystko minie i juz bedziesz sie tylko cieszyc najwyrazniej Twojej dzidzi jest dobrze w brzuszku mamsi i nie chce z niego wyjść
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Te sms-y i telefony z pytaniami: "jak się czujesz?" "kiedy rodzisz?" "czy to juz ?" " a czemu jeszcze nie ?" "a co mówi lekarz ?" .....itp itd wrrrrrrrr jak sobie to przypomnę.....
Oszaleć można.
Ja jak już byłam w szpitalu i czekałam na rozwiązanie, to po prostu wyłączyłam telefon, albo ściszałam dzwonek i nie odbierałam ani nie odpisywałam na żadne sms-y, bo już miałam ich serdecznie dość.
Dziewczyny na sali przed porodowej robiły podobnie. Nie ma nic gorszego jak się tak czeka na poród jak na zbawienie, a tu co chwile te durne pytania....
Oszaleć można.
Ja jak już byłam w szpitalu i czekałam na rozwiązanie, to po prostu wyłączyłam telefon, albo ściszałam dzwonek i nie odbierałam ani nie odpisywałam na żadne sms-y, bo już miałam ich serdecznie dość.
Dziewczyny na sali przed porodowej robiły podobnie. Nie ma nic gorszego jak się tak czeka na poród jak na zbawienie, a tu co chwile te durne pytania....
Madzioreczek-
- Potrafię : Gotować ;) i śmiać się z samej siebie ;)
Jestem z: : Rzeszowa
Dzieci : 1 - Aleksandra
Zaproszeń na ciacho : 4
do mnie napisała szwagierka co potrzebuje i gdzie leze na jakim oddziale!a ja juz byłam jedna noga na patologi a druga na porodówce!na odczep napisałam RODZEEEEEEE!nie musiałam nic tłumaczyć!telefon umilkł!
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
ja tel nie miałam przy sobie
za to mój chłop obsługiwał i mojego fona i swojego no i mnie oczywiście a raczej przede wszystkim!!
za to mój chłop obsługiwał i mojego fona i swojego no i mnie oczywiście a raczej przede wszystkim!!
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
Monja napisał:Jestem Monika. Mieszkam we Wrocławiu. Właśnie oczekuję na swoje pierwsze dziecko... miało się pojawić 13 lutego, ale jakoś się jej widocznie nie śpieszy (mnie już trochę wręcz przeciwnie;) choć w taką pogodę też nie chce mi się nigdzie wychodzić!). W każdym razie - mam nadzieję, że wkrótce będę się wypisywała na forum, co i jak z tym małym człowieczkiem. Ech
witaj
motylek.2-
Jestem z: : woj.łódzkie
Dzieci : jeszcze nie mama
Zaproszeń na ciacho : 6
witaj
mnie to czekanie ominelo
poszlam na zaplanowana cesarke i teraz tez pojde
mnie to czekanie ominelo
poszlam na zaplanowana cesarke i teraz tez pojde
Triss-