Ból głowy
+6
Nieznajoma
gonialbn
sylwia
Mama i corcia
aniaffff
mama33
10 posters
Strona 1 z 1
Ból głowy
Strasznie boli mnie łepetyna już drugi dzień się męczę a ona boli i boli i nie chce wcale przestać!
Tabletki nie wezmę bo się boję żeby nie zaszkodziła ciąży ! Dziewczyny macie może jakieś domowe sposoby na pozbycie się bólu
Tabletki nie wezmę bo się boję żeby nie zaszkodziła ciąży ! Dziewczyny macie może jakieś domowe sposoby na pozbycie się bólu
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Re: Ból głowy
Mnie te czasem łapie taki kilkudniowy ból głowy.
Jak nie mogłam brać tabletek to robiłam sobie okłady z zimnej wody z dodatkiem octu.
Mam nadzieje że szybko Cie minie.
Jak nie mogłam brać tabletek to robiłam sobie okłady z zimnej wody z dodatkiem octu.
Mam nadzieje że szybko Cie minie.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Mama 33 oj wiem co to znaczy bol glowy tylko ze ja to wezme tabletke i z juz.Aniaffff ma racje takie oklady moga pomoc.
Tule i zycze zeby szybciutko przeszlo.
Tule i zycze zeby szybciutko przeszlo.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
okład w zimnej wody i octu powinien pomoc ja zawsze troszke lepiej sie czuje jak chwilke sie zdrzemne
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
dzięki Dziewczyny chyba zrobię sobie ten okład bo już chyba nie wytrzymam!!!
mama33-
Pewnie ze zrob sobie,napewno nie zaszkodzi a moze Ci przejdzie i poluz sie z tym okladem.
Mama i corcia-
Ja robiłam okłady z lodu albo smarowałam skronie Amolem
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
A ile się dodaje tego octu na okład bo ja wlałam troszkę ale coś mnie czoło piecze
mama33-
Ja to zawsze '' na oko'', nie za dużo no nie wiem, na szklankę wody cztery łyżki octu.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Aniaffff dzięki
mama33-
a ja nigdy octu nie dokładałam miejmy nadzieje ze ci pomoze ewnetualnie apap ale tez bym nie ryzykowala przy tak mlodym plodzie
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Siedzę w mokrym ręczniku na głowie i nie chce mi jakoś przejść! Chyba zaraz spróbuję się położyć może zasnę( choć to wątpliwe)
mama33-
mama33, jak dziś samopoczucie? nadal boli Cię tak mocno głowa?? przytulam.
ja kiedyś kupiłam taki masażer do głowy i jak są jakies bóle to to stosujemy i muszę przyznać że nawet pomaga. zaraz poszukam na allegro. może znajdę to coś to wkleje link.
ja kiedyś kupiłam taki masażer do głowy i jak są jakies bóle to to stosujemy i muszę przyznać że nawet pomaga. zaraz poszukam na allegro. może znajdę to coś to wkleje link.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Bezpieczne sposoby na ból glowy
Jeśli jednak dopadnie cię taki „zwyczajny” ból głowy, wypróbuj sprawdzone, bezpieczne metody.
* Weź ciepłą (nie gorącą) kąpiel. Woda rozluźnia, relaksuje, wycisza. Postaraj się nie siedzieć w wannie dłużej niż kwadrans.
* Odpocznij w zaciemnionym pokoju (dobrze wywietrzonym). Ważne, by panowała w nim kompletna cisza.
* Połóż na czole chłodny okład. Możesz także włożyć stopy do miski z ciepłą wodą, a skronie pocierać lodem.
* Czasem pomaga łagodny masaż: kolistymi ruchami bólu głowy masuj twarz, zaczynając od czoła, a na skroni kończąc. Potem przejdź do karku i masuj go, kierując się w stronę barków. A najlepiej poproś kogoś, by to zrobił.
* Jeśli podejrzewasz, że sprawcą bólu może być obciążony kręgosłup, wypróbuj ćwiczenie łagodzące napięcie mięśni: usiądź wygodnie i pochyl głowę w lewo, do ramienia. Policz do 6. Zrób to samo w drugą stronę. Obróć głowę w bok. Znowu policz do 6. Wróć do pozycji wyjściowej. Powtórz, obracając głowę w drugą stronę.
Ból łagodzi także położenie zimnego i wilgotnego kompresu na czoło lub wmasowanie 2 kropli olejku lawendowego w skórę u podstawy czaszki, na skroniach oraz za uszami. Wypróbuj też łagodnych inhalacji z olejkiem eukaliptusowym, lawendowym i geraniowym (po 2 krople każdego). Skuteczne bywa też uciskanie palcem punktu pomiędzy brwiami, za uchem (tuż za kostnym wyrostkiem znajdującym się na linii włosów) oraz pośrodku karku (tuż przy krawędzi czaszki]
Jeśli jednak dopadnie cię taki „zwyczajny” ból głowy, wypróbuj sprawdzone, bezpieczne metody.
* Weź ciepłą (nie gorącą) kąpiel. Woda rozluźnia, relaksuje, wycisza. Postaraj się nie siedzieć w wannie dłużej niż kwadrans.
* Odpocznij w zaciemnionym pokoju (dobrze wywietrzonym). Ważne, by panowała w nim kompletna cisza.
* Połóż na czole chłodny okład. Możesz także włożyć stopy do miski z ciepłą wodą, a skronie pocierać lodem.
* Czasem pomaga łagodny masaż: kolistymi ruchami bólu głowy masuj twarz, zaczynając od czoła, a na skroni kończąc. Potem przejdź do karku i masuj go, kierując się w stronę barków. A najlepiej poproś kogoś, by to zrobił.
* Jeśli podejrzewasz, że sprawcą bólu może być obciążony kręgosłup, wypróbuj ćwiczenie łagodzące napięcie mięśni: usiądź wygodnie i pochyl głowę w lewo, do ramienia. Policz do 6. Zrób to samo w drugą stronę. Obróć głowę w bok. Znowu policz do 6. Wróć do pozycji wyjściowej. Powtórz, obracając głowę w drugą stronę.
Ból łagodzi także położenie zimnego i wilgotnego kompresu na czoło lub wmasowanie 2 kropli olejku lawendowego w skórę u podstawy czaszki, na skroniach oraz za uszami. Wypróbuj też łagodnych inhalacji z olejkiem eukaliptusowym, lawendowym i geraniowym (po 2 krople każdego). Skuteczne bywa też uciskanie palcem punktu pomiędzy brwiami, za uchem (tuż za kostnym wyrostkiem znajdującym się na linii włosów) oraz pośrodku karku (tuż przy krawędzi czaszki]
Sandy38-
- Potrafię : Służyć medyczną wiedzą,uwielbiam piec ciasta
Jestem z: : Ty..../Śląsk
Dzieci : Maja 5 l. i Alicja 3 l.
Zaproszeń na ciacho : 21
Fajnie wygląda ten masażer trochę tak kosmicznie!
Wydaje mi się że to przez ciśnienie mam takie bóle no i zapowiada się kolejny taki dzień bo już zaczynam odczuwać tą moją głowę! Najgorzej czuję się pod wieczór!
Sandy dziękuję za te metody na pewno wypróbuję
Wydaje mi się że to przez ciśnienie mam takie bóle no i zapowiada się kolejny taki dzień bo już zaczynam odczuwać tą moją głowę! Najgorzej czuję się pod wieczór!
Sandy dziękuję za te metody na pewno wypróbuję
mama33-
wygląd fajny ale jakie przymne uczucie gdy ktoś ci tym rusza po głowie a samemu ma sie zamknięte oczy. pełen relaksik i taki dreszczyk na ciele............mama33 napisał:Fajnie wygląda ten masażer trochę tak kosmicznie!
dagolis-
a może coca cola pomoże - wyrównuje ciśnienie. Ona dobra na wszystko
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
[/quote]
pełen relaksik i taki dreszczyk na ciele............[/quote]
O dreszczyk powiadasz to moze to dobre byc jako gra wstepna
pełen relaksik i taki dreszczyk na ciele............[/quote]
O dreszczyk powiadasz to moze to dobre byc jako gra wstepna
Mama i corcia-
pełen relaksik i taki dreszczyk na ciele............[/quote]Mama i corcia napisał:
O dreszczyk powiadasz to moze to dobre byc jako gra wstepna [/quote]
Mama i Córcia Ty to masz pomysły
mama33-
Hi hi hi no wszystkiego trzeba poprobowac
Mama i corcia-
na ból głowy najlepszy sex
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Może dlatego mnie boli ta głowa bo uświadomiłam sobie że na razie nie mogę
mama33-
mama33 napisał:Może dlatego mnie boli ta głowa bo uświadomiłam sobie że na razie nie mogę
Hi hi hi pewnie tak
Mama i corcia-
Dziś miałam super dzień bo nareszcie nie miałam bólu głowy!!!!!!!
Te ostatnie dni to jakiś koszmar nie wiem czy ten ból był związany z ciśnieniem czy ciążą ale mam nadzieje że nie wróci
Te ostatnie dni to jakiś koszmar nie wiem czy ten ból był związany z ciśnieniem czy ciążą ale mam nadzieje że nie wróci
mama33-
To wspaniale ze juz Cie nie bolala glowa.
Ja wiem ze to koszmar jest bo kiedys bolala mnie 24 godziny na dobe przez przeszlo 3 miesiace az wyladowalam w klinice na specjalistycznych badaniach,na szczescie okazalo sie ze wszystko ze mna dobrze a bole byly od ciaglego stresu ktory mialam w tamtym okresie.
Zycze Ci zeby juz Cie nigdy glowa nie bolala.
Ja wiem ze to koszmar jest bo kiedys bolala mnie 24 godziny na dobe przez przeszlo 3 miesiace az wyladowalam w klinice na specjalistycznych badaniach,na szczescie okazalo sie ze wszystko ze mna dobrze a bole byly od ciaglego stresu ktory mialam w tamtym okresie.
Zycze Ci zeby juz Cie nigdy glowa nie bolala.
Mama i corcia-
mama33 napisał:Dziś miałam super dzień bo nareszcie nie miałam bólu głowy!!!!!!!
bardzo dobra wiadomość . Ciesze się ze juz nie cierpisz z tego powodu.
dagolis-
super wiadomość
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
dziękuję Kobietki Kochane
mama33-
za malo zagladam ciesze sie ze nie boli cie juz glowa ale skuteczna nba bol glowy jest kawa z cytryna
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: