Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Maj 2024
PonWtoSroCzwPiąSobNie
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

WAŻNE LINKI
2008-2010
DESIGN
BY NITKA

Moje ulubione puree

Go down

Moje ulubione puree Empty Moje ulubione puree

Pisanie by Zaklejona Czw 20 Sie 2009, 00:50

75 dag mączystych ziemniaków (uniwersalne odmiany, np. irysy i irga, też będą dobre), szklankę mleka, 1-2 łyżki masła, sól.

Gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy specjalnym perforowanym tłuczkiem, stawiamy w garnku na malutkim gazie, dodajemy masło i, nadal ubijając lub mieszając drewnianą łyżką, dolewamy stopniowo gorące mleko. Przerywamy, gdy ziemniaki zamienią się w gładki, puszysty, pachnący masłem krem..
Zaklejona
Zaklejona
 
 

Potrafię : pomalować dom
Wiek : 54
Jestem z: : Radomia
Dzieci : 3

Zaproszeń na ciacho : 1
Postów : 35


Powrót do góry Go down

Powrót do góry


 
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach