Moje ulubione puree
Strona 1 z 1
Moje ulubione puree
75 dag mączystych ziemniaków (uniwersalne odmiany, np. irysy i irga, też będą dobre), szklankę mleka, 1-2 łyżki masła, sól.
Gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy specjalnym perforowanym tłuczkiem, stawiamy w garnku na malutkim gazie, dodajemy masło i, nadal ubijając lub mieszając drewnianą łyżką, dolewamy stopniowo gorące mleko. Przerywamy, gdy ziemniaki zamienią się w gładki, puszysty, pachnący masłem krem..
Gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ubijamy specjalnym perforowanym tłuczkiem, stawiamy w garnku na malutkim gazie, dodajemy masło i, nadal ubijając lub mieszając drewnianą łyżką, dolewamy stopniowo gorące mleko. Przerywamy, gdy ziemniaki zamienią się w gładki, puszysty, pachnący masłem krem..
Zaklejona-
- Potrafię : pomalować dom
Wiek : 54
Jestem z: : Radomia
Dzieci : 3
Zaproszeń na ciacho : 1
Postów : 35
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach