Matka zjadła dziecko.
+12
sylwia
aniaffff
Marzena
Joliczka
Mama usunęła swój profil
agnese
anulaaa33
Majka
dagolis
Nieznajoma
rossi82
kika4333
16 posters
Strona 1 z 1
Matka zjadła dziecko.
Dziewczyny jak to przeczytałam to mi się nie dobrze zrobiło, co się wyprawia już na tym świecie!!!
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Zabila-swojego-3-tygodniowego-syna-i-zjadla-jego-czesci,wid,11357211,wiadomosc.html
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Zabila-swojego-3-tygodniowego-syna-i-zjadla-jego-czesci,wid,11357211,wiadomosc.html
kika4333-
- Potrafię : duuuuużo
Jestem z: : centrum Polski
Dzieci : Kacper Natalia
Zaproszeń na ciacho : 13
Re: Matka zjadła dziecko.
Qur..... jestem przerażona
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
boże kochany zastanawiam sie czasami co ludzi pcha do takich czynów przeciez to jest nieludzkie
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
czytałam to dzisiaj rano i aż mi się niedobrze zrobiło. choroba, chorobą ale jakoś jest mi ciężko to zrozumieć. Biedne maleństwo. cóż one było winne?????? ten świat jet czasami okrutny!!!
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
w szoku jestem
Majka-
- Potrafię : hmmm
Jestem z: : z małopolskiego/okolice krakowa
Dzieci : dwoje:)
Zaproszeń na ciacho : 7
Rzucić ją na pożarcie w zoo mieli by z niej pożytek!!!
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
okropne
agnese-
- Potrafię : wiele
Jestem z: : FR
Dzieci : mam córeczkę
Zaproszeń na ciacho : 23
kurcze szlak co za artykuł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
Bardzo smutne i przerażające!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Nawet nie wiem co napisać....ja pitole
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
czytałam coś strasznego najgorsze jest to ze za pierwszym razem policja zbagatelizowała całą sprawe jak ta wsiadła do samochodu i nie zapiela malca tak to moze dzidzus jeszcze by żył straszne
moja znajoma miała depresje poporodowa i powiedziała mi że kiedyś zaraz po wyjściu ze szpitala probowała udusic poduszka swoje dziecko ale na szczescie cos ja powstrzymało najgorsze jest to ze jeszcze nie jest tak bardzo rozpowszechniona depresja poporodowa a takim kobietom jest potrzebna pomoc i obecnosc drugiej osoby 24 godz na dobe no i oczywiscie nie zostawiłabym takiej matce zostac sam na sam z dzieckiem
moja znajoma miała depresje poporodowa i powiedziała mi że kiedyś zaraz po wyjściu ze szpitala probowała udusic poduszka swoje dziecko ale na szczescie cos ja powstrzymało najgorsze jest to ze jeszcze nie jest tak bardzo rozpowszechniona depresja poporodowa a takim kobietom jest potrzebna pomoc i obecnosc drugiej osoby 24 godz na dobe no i oczywiscie nie zostawiłabym takiej matce zostac sam na sam z dzieckiem
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Przerażające!!!
Dodam ze swojej branży, że "stabilny stan" w przebiegu schizofrenii to taki, gdy osoba chora stale bierze leki w małych dawkach (tzw. podtrzymujących zdrowie) i dzięki temu prawidłowo funkcjonuje w codziennym życiu.
Ciąża i poród, a później opieka nad maleństwem to ogromny stres dla zdrowej kobiety, a co dopiero mówić - dla chorej!
U nas takie kobiety są pod szczególnym nadzorem i opieką, często spędzają ostatnie miesiące ciąży w szpitalu psychiatrycznym, żeby można było na bieżąco dbać o ich kondycję psychiczną i zawsze rodzą przez cesarskie cięcie. Nie karmią piersią, bo natychmiast wracają do leczenia sprzed ciąży.
Często zdarza się, że stan psychiczny takiej ciężarnej znacznie pogarsza się, bo nie może zażywać w ciąży tych leków, które jej dotąd pomagały (żeby nie uszkodzić płodu). Są też takie sytuacje, że dla bezpieczeństwa dziecka jak i samej matki umieszcza się ją w szpitalu bez jej zgody na wniosek np. rodziny czy opieki społecznej.
Jeżeli ta kobieta z reportażu rzeczywiście chorowała na schizofrenię i nie była leczona, to część winy za zaistniałą sytuację ponoszą jej najbliżsi, a także lekarz i służby społeczne (jeśli wiedziały o sytuacji). Ona sama prawdopodobnie przez większość czasu nawet nie wiedziała, co się z nią dzieje, co robi.
Nie na darmo schizofrenię potocznie nazywa się "rozdwojeniem jaźni" - nasi pacjenci prawie zawsze mają niepamięć ostrej fazy choroby...
Niestety brak tzw. wglądu (poczucia, że jest się chorym) to ogromny problem w psychiatrii. Stąd częste nawroty chorób i ciężki przebieg, a w konsekwencji postępujący defekt (coraz gorsze funkcjonowanie w każdej dziedzinie życia). Stąd taka ważna rola rodziny i służb pomocowych.
Smutne, ale prawdziwe...
Dodam ze swojej branży, że "stabilny stan" w przebiegu schizofrenii to taki, gdy osoba chora stale bierze leki w małych dawkach (tzw. podtrzymujących zdrowie) i dzięki temu prawidłowo funkcjonuje w codziennym życiu.
Ciąża i poród, a później opieka nad maleństwem to ogromny stres dla zdrowej kobiety, a co dopiero mówić - dla chorej!
U nas takie kobiety są pod szczególnym nadzorem i opieką, często spędzają ostatnie miesiące ciąży w szpitalu psychiatrycznym, żeby można było na bieżąco dbać o ich kondycję psychiczną i zawsze rodzą przez cesarskie cięcie. Nie karmią piersią, bo natychmiast wracają do leczenia sprzed ciąży.
Często zdarza się, że stan psychiczny takiej ciężarnej znacznie pogarsza się, bo nie może zażywać w ciąży tych leków, które jej dotąd pomagały (żeby nie uszkodzić płodu). Są też takie sytuacje, że dla bezpieczeństwa dziecka jak i samej matki umieszcza się ją w szpitalu bez jej zgody na wniosek np. rodziny czy opieki społecznej.
Jeżeli ta kobieta z reportażu rzeczywiście chorowała na schizofrenię i nie była leczona, to część winy za zaistniałą sytuację ponoszą jej najbliżsi, a także lekarz i służby społeczne (jeśli wiedziały o sytuacji). Ona sama prawdopodobnie przez większość czasu nawet nie wiedziała, co się z nią dzieje, co robi.
Nie na darmo schizofrenię potocznie nazywa się "rozdwojeniem jaźni" - nasi pacjenci prawie zawsze mają niepamięć ostrej fazy choroby...
Niestety brak tzw. wglądu (poczucia, że jest się chorym) to ogromny problem w psychiatrii. Stąd częste nawroty chorób i ciężki przebieg, a w konsekwencji postępujący defekt (coraz gorsze funkcjonowanie w każdej dziedzinie życia). Stąd taka ważna rola rodziny i służb pomocowych.
Smutne, ale prawdziwe...
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
rumianek:) dobrzo to wyjaśniłaś.
przykre jest jednak to że nie zawsze się pomaga w odpowiednim momencie i czasami jest juz za późno. okrutne życie!!!
przykre jest jednak to że nie zawsze się pomaga w odpowiednim momencie i czasami jest juz za późno. okrutne życie!!!
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
becia-
- Potrafię : ciągle uczę się czegoś nowego
Jestem z: : Wyszkowa
Dzieci : Patrycja i Maja
Zaproszeń na ciacho : 4
Coś potwornego brak mi słów
mama33-