Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Listopad 2024
PonWtoSroCzwPiąSobNie
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

WAŻNE LINKI
2008-2010
DESIGN
BY NITKA

pół roczku i pierwszy guz..

+5
aniaffff
rossi82
mama33
dagolis
Madusia
9 posters

Go down

pół roczku i pierwszy guz.. Empty pół roczku i pierwszy guz..

Pisanie by Madusia Sro 13 Maj 2009, 18:19

co prawda pol roczku Wiktorek skonczyl 11go Sto lat! ,ale dopiero teraz mam chwile by sie tym pochwalic i tym,ze..na swoje 1sze pol roczku spadl mi z lozka Płaczę Płaczę to byl koszmar Bardzo smutny rozlozylam lozko 140 na 200cm,polozylam Wiktorka na koniec lozka i poszlam wyparzyc butelke i za chwile tylko slysze walniecie Płaczę Płaczę widok jak Wiktorek lezal to byla masakra:(( wystrszalym sie tym bardziej ,bo tylko chwile poplakal i zaraz sie smial,a dzisiaj juz nawet guza nie ma..dziwny ten moj synek..bylismy wczoraj u neurologa,bo wystraszylam sie ,ze moze jego krwiak w glowce mogl sie przez upadek powiekszyc,ale nic zlego sie nie dzieje-powiedziala,ze jesli spadl z lozka to naprawde super sie rozwija..dodam,ze Wiktorek zaczal "chodzic" do tylu Radość
Madusia
Madusia

Potrafię : wiele rzeczy;)
Jestem z: : Raciborza
Dzieci : Wiktorek:*

Zaproszeń na ciacho : 0

Powrót do góry Go down

pół roczku i pierwszy guz.. Empty Re: pół roczku i pierwszy guz..

Pisanie by dagolis Sro 13 Maj 2009, 18:29

Madusia gratulacje dla Wiktorka chodzenia jak raczek do tyłu ...
a z tym upadkiem to dobrze że nic się nie stało dla maluszka bo różnie to może być. moja mała kiedyś też mi spadła z łóżka i z tego co słyszę to większość dzieci robiło dla swoich rodziców takie niespodzianki upadkowe... ach te dzieciaczki nasze LOL

dagolis

Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia

Zaproszeń na ciacho : 51

Powrót do góry Go down

Pisanie by Madusia Sro 13 Maj 2009, 18:32

wiesz jak ja slyszalam o upadkach innych dzieci to mozna powiedziec,ze mnie to w ogole nie ruszalo,ale jak zobaczylam swojeg Szkraba to nie umiem tego opisac -jak sobie pomysle,ze mogl mu krwiak peknac podczas upadku albo jakby sie o ciemiaczko uderzyl to nie wiem..
Madusia
Madusia

Powrót do góry Go down

Pisanie by dagolis Sro 13 Maj 2009, 18:35

Madusia nie wiem czy nie pisałaś o tym czy ja się nie doczytałam gdzieś ale skąd Wiktorek ma tego krwiaka jeśli możesz powiedzieć..

dagolis

Powrót do góry Go down

Pisanie by Madusia Sro 13 Maj 2009, 18:41

nie,nie pisalam o tym-przy porodzie mial wylew,pozniej mial drugi wylew (nie wiadomo kiedy on byl),a ja sie o tym dowiedzialam dopiero po 4,5 miesiacach podczas usg glowki-jedna z rehabilitantek mnie straszyla,ze bedzie opozniony w rozwoju itp. (strachu sie najadlam i nerwow jak nigdy)mowila,ze to jest moja wina(nie podnosil glowki jak sie go podciagalo za raczki),ze co ze mnie za matka itd.,teraz nadal ma krwiaka w glowce,ktory pomalu sie wchlania na szczescie
Madusia
Madusia

Powrót do góry Go down

Pisanie by dagolis Sro 13 Maj 2009, 18:47

Madusia bardzo mi przykro Uściski ale dobrze że już sie wchłania
szkoda tylko że lekarze i tak jak u ciebie rehabilitantka za szybko i za dużo czasami gadają i rodzice tylko się niepotrzebnie denerwują . no jak można za coś winić matkę gdy i tak jest w trudnej sytuacji.... koszmar. ale i tak będzie już dobrze tylko jeszcze trochę czasu musi minąć zanim całkowicie zniknie ten krwiaczek.

dagolis

Powrót do góry Go down

Pisanie by mama33 Sro 13 Maj 2009, 19:01

Co za okropna baba ta rehabilitantka zamiast wspierać i pomagać to straszy i dołuje! Będzie dobrze najważniejsze że krwiak się wchłania a Twój synuś wygląda zdrowo i widać że silny z niego brzdąc!
mama33
mama33

Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek

Zaproszeń na ciacho : 123

Powrót do góry Go down

Pisanie by rossi82 Sro 13 Maj 2009, 19:14

Współczuję wszystkich przejść, oby było już tylko lepiej Uściski
Też ostatnio z drżeniem serca zaglądam do pokoju mojego Piernika kiedy zakwęka bo zaczął lunatykować. Łazi po łóżku, siada, klaszcze, gada...

No i gratulacje wielkie dla półrocznego człowieka, niech mamy więcej już nie straszy
Sto lat! Sto lat! Konfetti
rossi82
rossi82

Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)

Zaproszeń na ciacho : 68

Powrót do góry Go down

Pisanie by aniaffff Sro 13 Maj 2009, 19:16

Madusia jesteś najlepsza mamą dla swojego synka i wszyscy co mówią inaczej nie maja racji!!!

Mój Filip tez mi spadł raz z łóżka, jak miał pół roczku. Położyłam Go na chwilke i odwróciłam sie żeby cos schować do szafki ale dosłownie na sekundę. Słysze płacz, na szczęście nic sie nie stało ale jak każda matka najadłam sie strachu.
aniaffff
aniaffff

Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka

Zaproszeń na ciacho : 145

Powrót do góry Go down

Pisanie by Madusia Sro 13 Maj 2009, 19:42

z Wiktorkiem juz jest dobrze-oprocz tego,ze jest jeszcze ten krwiak,ale tak poza nim to wszystko jest w porzadku Żartowniś maly smieszek jest z Wiktorka,a pomyslec,ze 3 minuty i moglo go nie byc(mialam komplikacje przy porodzie) Płaczę ale juz sie zbieram i staram sie nie smutac,bo go mam O nie mogę! ciesze sie,ze z Wami jestem Kwiat
Madusia
Madusia

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mama i corcia Sro 13 Maj 2009, 21:00

Madusia najwazniejsze ze jest juz dobrze.Krwiak sie wchlania a Wiktorek rosnie i pieknie sie rozwija.
Nie smuc sie,najgorsze juz za Wami a teraz bedzie juz tylko dobrze i same cudowne chwile przed Wami Uściski
Mama i corcia
Mama i corcia

Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica

Zaproszeń na ciacho : 149

Powrót do góry Go down

Pisanie by Madusia Sro 13 Maj 2009, 21:31

staram sie nie smucic ,ale nie zawsze sie da uniknac natloku mysli
Madusia
Madusia

Powrót do góry Go down

Pisanie by pszczolka Sro 13 Maj 2009, 21:34

fajnie ze do tylu sobie spaceruje LOL a co do spadania z lozka to nasza corcia tez nam raz spadla na szczescie mamy niskie lozko i tez nic sie nie stalo. nam akurat trafilo sie nad ranem my spalismy a mala sie obudzila i sobie poczolgala do konca lozka i spadla a wlasciwie zsunela sie na szczescie nie plakala zbyt mocno
pszczolka
pszczolka

Potrafię : ;)
Jestem z: : Gdynia
Dzieci : Tosiulka

Zaproszeń na ciacho : 1

Powrót do góry Go down

Pisanie by Madusia Sro 13 Maj 2009, 21:38

to jest koszmar widzac jak dziecko lezy:( ja nadal nie mam pojecia jak moj maly zdazyl w tak krotkim czasie spasc..
Madusia
Madusia

Powrót do góry Go down

Pisanie by Marzena i Maja Sro 13 Maj 2009, 22:42

Wypadnieciem sie nie martw chyba kazdemu dziecko sie to zdarza, mi Maja spadla tz sturlala sie z materacu wysokiego na gole deski, tez na szczescie nic sie nie stalo ale od tego czasu zawsze ja zostawialam w lozeczku lub innym naprawde bezpiecznym miejscu albo na kocu na podlodze, no bo nizej spasc sie nie da Ale bajeer!
Ta rehailitantka to chyba zawody pomylila ze takimi tekstami do Ciebie Bójka!
Nie smuc sie bedzie dobrze!!!
Marzena i Maja
Marzena i Maja

Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia

Zaproszeń na ciacho : 35

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mama i corcia Czw 14 Maj 2009, 00:55

Madusia napisał:staram sie nie smucic ,ale nie zawsze sie da uniknac natloku mysli

Znam doskonale co znaczy miec natlok mysli ktore dodatkowo dobijaja jak i rowniez uczucie to najgorsze z mozliwych kiedy widzisz swoje dzieciatko na podlodze.Ja za pierwszym razem to tak krzyknelam jak zobaczylam Jessi ze chyba caly blok wstal.Spadla w nocy z luzka,tak sie przewracala i przesowala na spaniu(ani ja ani maz nie czulismy tego bo byla po srodku wiec miala duzo miejsca) ze spadla z takim chukiem ze myslalam ze zemdleje jak ja zobaczylam na tej podlodze a plakalam tak razem z nia ze myslalam ze sie juz nie uspokoje nigdy.Na szczescie oczywiscie nic jej nie bylo ale tyle strachu co ja sie najadlam,oczywiscie juz oka do rana nie zmruzylam tylko patrzylam na nia caly czas.
Tak ze naprawde chyba kazde dziecko robi nam takie figle ktore mroza krew w zylach,jednak na szczescie prawie zawsze konczy sie to dobrze.Jednak zdaje sobie sprawe ze dla Ciebie to bylo o wiele gorsze przezycie ze wzgledu na tego krwiaczka,jednak wszystko jest dobrze i zawsze trzeby byc dobrej mysli.
Caluje Was mocno Zbiorowe wtulenie
Mama i corcia
Mama i corcia

Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica

Zaproszeń na ciacho : 149

Powrót do góry Go down

Pisanie by MAjax Czw 14 Maj 2009, 08:36

to co zrobić żeby dziecko z łóżka nie spadło? Nie da się chyba nie spuszczeać go z oka przez cały czas? My mamy sofę w pokoju gdzie będzie łóżeczko dziecka i teraz aż się boję jak to będzie jak będę się musiała od niego na chwilę odwrócić. Chyba go będę za każdym razem do kojca wkładała Dziecko
MAjax
MAjax

Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska

Zaproszeń na ciacho : 23

Powrót do góry Go down

Pisanie by dagolis Czw 14 Maj 2009, 09:56

MAjax napisał:to co zrobić żeby dziecko z łóżka nie spadło?
wiesz MAjax myślę że nie da sie tak dopilnować dziecka żeby mu się tak naprawdę nic nie stało. Ktoś mi kiedyś powiedział że "nie możemy wychodzić z założenia że ono jeszcze nie potrafi czegoś zrobić. A musimy myśleć że może akurat dzisiaj zrobi to pierwszy raz". i tak jest ze spadaniem np z łóżek. myślimy że nasze dziecko jeszcze nie umie się sturlać a za chwilę słychać "bęc". niestety rożne sytuacje są nieuniknione- oczywiście możemy im próbować zapobiegać ale nie zawsze sie to udaje. póki dziecko jest jeszcze malutkie możemy kłaść na brzegu łóżka poduszki ale jak już zacznie tyłek podnosić to nie będzie to dla niego przeszkodą... możesz spróbować wyrobić w sobie nawyk odkładania dziecka do kojca. A tak wogóle to lekarze nawet zalecają kładzenie dziecka zamiast na łóżku i w kojcu to na podłodze, podając za jeden z argumentów że dziecko ma więcej miejsca do nauki właśnie np turlania lub raczkowania. u mnie mała często leżała na macie edukacyjnej od kiedy skończyła miesiąc. mimo że nie nic jeszcze nie rozumiała ale w w pokoju jak oglądaliśmy coś albo jak w kuchni coś robiłam to targałam ją ze soba i przynajmniej miałam na oku LOL
chociaż kiedyś o mały włos nie dostałam zawału... jak była mniejsza to przed kąpielą i po przebieraliśmy ja na prlace w łazience... tak sobie zawsze grzecznie leżała aż do pewnego dnia... na chwilę się odwróciłam i gdyby mąż w tym czasie nie wszedł do łazienki Natalia spadła by z pralki na terakotę. serce miałam jak to się mówi "w gardle". na szczęście wszystko dobrze sie skończyło wtedy.

dagolis

Powrót do góry Go down

Pisanie by Marzena i Maja Czw 14 Maj 2009, 10:29

Dobrze to napisalas Dagolis Brawo!
Marzena i Maja
Marzena i Maja

Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia

Zaproszeń na ciacho : 35

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: