Jak to jest być mamą??
+12
Nieznajoma
Marzena i Maja
Kasieńka
aniaffff
Ala
MamaM
Joliczka
agnese
Mama usunęła swój profil
Marzena
dagolis
Nitka
16 posters
Strona 1 z 1
Jak to jest być mamą??
Baby, tak refleksyjnie zaczynam bo myślę sobie, że przecież nie tak dawno jeszcze myślałam 'my' w znaczeniu małż i ja a teraz myśląc 'my' mam na uwadze jeszcze kogoś, albo raczej przede wszystkim kogoś: mojego synulka chłopulka.
I teraz proszę, jeśli macie ochotę napiszcie w kilku tylko słowach jak to jest być mamą?
I teraz proszę, jeśli macie ochotę napiszcie w kilku tylko słowach jak to jest być mamą?
Re: Jak to jest być mamą??
być mamą--- to najcudowniejsze uczucie. Macierzyństwo jest wielkim i wspaniałym darem. Pomagamy wzrosnąć i rozwinąć się małej istotce . Kształtujemy jej osobowość. Nie ma większego zadania!!!
A to coś do poczytania: jak być prawdziwą mama:
http://www.pinezka.pl/jaki/200-jak-byc-prawdziwa-mama
A to coś do poczytania: jak być prawdziwą mama:
http://www.pinezka.pl/jaki/200-jak-byc-prawdziwa-mama
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Być mamą .... to najcudowniejsz rzecz jaka może "przytrafić" się kobiecie. Ale z drugiej strony bardzo duża odpowiedzialność za malutkiego bezbronnego człowieczka
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
byc mama to patrzec na usmiech swojego dziecka i czuc cieplo w sercu byc mama to byc dumna patrzac jak rosnie dziecko byc mama to byc przy dziecku w ciezkich chwilach byc mama to dzielic swoje serce na pol gdzie jedna polowa nalezy do dziecka a reszta do innych...
Go??- Gość
to poprostu raj na ziemi:)
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
jak bylam mloda i glupia nie chcialam sie wiazac z nikim na stale-nie wiedzialam jak cudownie jest kochac i byc kochana,a tym bardziej nie chcialam miec dzieci,nie chcialam zeby moje dziecko zylo na tym okrutnym swiecie
jednak gdy poznalam moje kochanie spojzalam na swiat w innym koloze a gdy dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli dziecko to bylismi najszczesliwsza para na swiecie,teraz wiem ze maciezynstwo jest czyms wyjatkowym,wywraca tój swiat do góry nogami a ty starasz sie nie zwarjowac ze szczescia, doroslejesz nawet nie wiesz kiedy ,pozostając jednak dzieckiem swoich rodziców-wtedy wlasnie doceniasz to co robia dla ciebie twoi rodzice...
jednak gdy poznalam moje kochanie spojzalam na swiat w innym koloze a gdy dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli dziecko to bylismi najszczesliwsza para na swiecie,teraz wiem ze maciezynstwo jest czyms wyjatkowym,wywraca tój swiat do góry nogami a ty starasz sie nie zwarjowac ze szczescia, doroslejesz nawet nie wiesz kiedy ,pozostając jednak dzieckiem swoich rodziców-wtedy wlasnie doceniasz to co robia dla ciebie twoi rodzice...
agnese-
- Potrafię : wiele
Jestem z: : FR
Dzieci : mam córeczkę
Zaproszeń na ciacho : 23
być mama to najcudowniejsze uczucie na ziemi, duma rozpiera serce, to poczucie że ta mała istota liczy na mnie, to miłość taka piękna i prosta to spełnienie marzeń i poczucie własnej wartości!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
no więc to było tak...
spokojnie sobie żyliśmy, mieliśmy czas na wszystko, byliśmy niczym nieograniczeni, lubiliśmy wyjeżdżać na kilka dni na Mazury i tam pływaliśmy sobie na czym tylko się dało, siedzieliśmy sobie do późnych godzin ze znajomymi w knajpie sącząc winko, albo leżeliśmy na kanapach przed telewizorkiem, nasze mieszkanko było zawsze czyściutkie i zadbane...
a teraz...
na nic nie mamy czasu, najczęściej przesiadujemy na dywanie bawiąc się zbawakami przeznaczonymi dla niemowlaka, o Mazurach możemy zapomnieć na dobre kilka lat, co najwyżej jakieś spokojne wczasy możemy sobie zaplanować najlepiej u babci na wsi, w naszym mieszkaiu panuje nieopisana ciasnota i najczęściej przynajmniej mały bałaganik...
ale...
za nic na świecie nie wróciłabym do tamtego życia, kiedy jeszcze nie było z nami Martynki. Czekałam na Nią 14 lat i dopiero teraz wiem, że żyję naprawdę!!!
spokojnie sobie żyliśmy, mieliśmy czas na wszystko, byliśmy niczym nieograniczeni, lubiliśmy wyjeżdżać na kilka dni na Mazury i tam pływaliśmy sobie na czym tylko się dało, siedzieliśmy sobie do późnych godzin ze znajomymi w knajpie sącząc winko, albo leżeliśmy na kanapach przed telewizorkiem, nasze mieszkanko było zawsze czyściutkie i zadbane...
a teraz...
na nic nie mamy czasu, najczęściej przesiadujemy na dywanie bawiąc się zbawakami przeznaczonymi dla niemowlaka, o Mazurach możemy zapomnieć na dobre kilka lat, co najwyżej jakieś spokojne wczasy możemy sobie zaplanować najlepiej u babci na wsi, w naszym mieszkaiu panuje nieopisana ciasnota i najczęściej przynajmniej mały bałaganik...
ale...
za nic na świecie nie wróciłabym do tamtego życia, kiedy jeszcze nie było z nami Martynki. Czekałam na Nią 14 lat i dopiero teraz wiem, że żyję naprawdę!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
Najlepsze co mnie w życiu spotkalo to macierzyństwo. jestem spelnioną i szczęśliwą mamusia.
Ala-
Zaproszeń na ciacho : 0
Bycie mamą to najpiękniejsze co może spotkac kobietę.
MamaM wspaniale opisałaś.
MamaM wspaniale opisałaś.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
aniu, kiedy czeka się na cud przez tyle lat wszystko wokół nabiera blasku, kiedy Ten Cud już się stanie:)
MamaM-
Mamam to wspaniale że Wam sie udało i masz racje że narodziny dziecka to prawdziwy cud. Jak rośnie mała istotka pod sercem i jak się rodzi , i Ty wiesz że dałaś jej życie. Tego nie można inaczej nazwać tylko cudem.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
To przede wszystkim praca na pełnym etacie , a nawet na kilku. Ale to również coś wspaniałego, niezapomniane przeżycia, widok jak dzieciaczki rosną, wychowanie , poświęcenie, smutki i radości. To coś wspaniałego.
Kasieńka-
Zaproszeń na ciacho : 4
To najpiekniejsze na swiecie i w zyciu!!
Jestem szczezliwa calodobowa mama.
jestem stworzona do bycia mama
kazda chwila jest cudowna nawet gdy jest ciezko.
nic innego sie nie liczy tak jak dziecko.
Jestem szczezliwa calodobowa mama.
jestem stworzona do bycia mama
kazda chwila jest cudowna nawet gdy jest ciezko.
nic innego sie nie liczy tak jak dziecko.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
no to pora na sprostowanie...bycie podwójną mamą to dopiero frajda:)!!!!
MamaM-
to takie uczucie którego nie da sie opisac w kilku slowach byc mama to zrobic dla dziecka wszystko co tylko mozemy :*
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Oj jak wszystkie to pieknie napisalyscie Braklo mi az slow i nie wiem co napisac wiec napisze poprostu tak- Bycie mama to najcudowniejsze uczucie swiata,kazdy dzien jest teraz tym najpiekniejszym,kazdy problem blachym i zawsze mozliwym do rozwiazania w kazdej sekundzie coraz wieksze poklady milosci jakich do tad nie znalam,kazda chwila razem-blogoslawienstwem,kazdy jej usmiech daje mi moc a kazdy jej placz bol nieopisany.Kocham te wszystkie uczucia i jestem najszczesliwsza ze dane mi bylo ich doznawac,Kocham moja corcie.Jest dla mnie powietrzem,zyciem,jest dla mnie Wszystkim!!!
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Pieknie to napisalas M&C az mi sie lezka zakrecila w oku.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Powoli zaczynałam sie przyzwyczajać do mysli,że mama nie będę.Przez 3lata staraliśmy się o naszą Amelkę i powoli traciłam nadzieję,aż tu pewnego dnia okazałao się,że jestem w ciąży.Od razu poczułam się dojrzalsza,odpowiedzialna za nowe życie.Później w czasie ciąży myślałam jak ja to przeżyje,czułam się okropnie.Naszą czwartą rocznicę ślubu spędziłam w toalecie wymiotując.Teraz od kiedy Amelka jest z nami nic nie jest ważne oprócz niej,mogłabym na nią patrzeć godzinami.Wszyscy mówią,żeby jej nie rozpieszczać i nie pozwalać wielu rzeczy.Ja jednak chcę ją rozpieszczać oczywiście w granicach rozsądku.Chcę dać jej poczucie bezpieczeństwa,oparcie którego będzie potrzebować w życiu.Chcę,żeby była szczęśliwa.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
goniu nie da się nie rozpieszczać...ja zawodowo zajmuję się dziećmi i też zawsze powtarzałam, że żadnego rozpieszczania nie będzie...Martynka zadecydowała inaczej...jest rozpieszczana przez wszystkich, a przeze mnie najbardziej...i też chcę przede wszystkim, żeby moje dziecko, moje dzieci były szczęśliwymi ludźmi.
MamaM-
to najcudowniejsze uczucie...kazdy poranek i wieczor, kazdy usmiech, kazda nowa umiejetnosc i to ukoronowanie zwiazku miedzy dwojgiem ludzi. czasem z mezem patrzymy na mala i nie mozezmy uwierzyc ze ona jest nasza! nasza najbardziej na swiecie! laczy nas na zawsze jak nic innego!Ala napisał:Najlepsze co mnie w życiu spotkalo to macierzyństwo. jestem spelnioną i szczęśliwą mamusia.
karolutka-
- Potrafię : wszystko po troszkę :)
Jestem z: : Wrocław
Dzieci : Olga :) 30.01.08
Zaproszeń na ciacho : 2
Bycie mama jejt to uczucie ktorego tak naprawde nie da sie opisac slowami to najcudowniejszy i najpiekniejszy okres w zyciu kazdej kobiety
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: