Otulaczek
+4
anulaaa33
Mama i corcia
Armelia1
Lenka12_12
8 posters
Strona 1 z 1
Otulaczek
dziewczyny odkryłam cos niesamowitego!w czoraj zakupiłam otulaczek dla małego i ku mojemu zdziwieniu to działa!mały jest spokojny i łatwiej mi go nakarmić bo ma raczki w srodku i nie drapie mnie po piersiach co bardzo boli!wklejam link to poczytacie o tym cacku!http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
Re: Otulaczek
Lenka12_12 napisał:dziewczyny odkryłam cos niesamowitego!w czoraj zakupiłam otulaczek dla małego i ku mojemu zdziwieniu to działa!mały jest spokojny i łatwiej mi go nakarmić bo ma raczki w srodku i nie drapie mnie po piersiach co bardzo boli!wklejam link to poczytacie o tym cacku! http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
pozwoliłam sobie poprawić Lenko bo nie szło wejść na tego linka
Armelia1-
a bardzo prosze!
Lenka12_12-
No przyznam ze fajna sprawa,najwazniejsze ze sie sprawda,bo ja kupilam becik dla Jessi i zupelnie nie umialam jej w tym ani trzymac a juz tymbardziej karmic
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Ja miałam beciki u wszystkich bab i bez becika u mnie ani rusz sprawdziły się w każdym przypadku tylko ja zakupiłam z usztywniaczami
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
Mi na szkole rodzenia babeczki natłukły do głowy, żeby nie karmić w żadnym beciku, tylko brzuch do brzucha. Poza tym urodziłam w lipcu, w największe upały, więc w rożku młodej było za gorąco.
Tylko otulałam ją cienkim kocykiem do zaśnięcia, żeby lepiej spała i nie machała rękami i to też nie zaraz jak się urodziła, bo oczywiście o tym nie wiedziałam, że tak można, tylko troszkę później, jak młoda miała ze 2 miesiące i bardzo mi to ułatwiało życie. Ola szybko się uspokajała i zasypiała, ale jak już deczko większa była to darła się bardziej jak ją krępowałam i było po wszystkiemu ;) chciała mieć luz, więc tak ją otulałam może do 4-go miesiąca. Później odkryłam, że w miarę ładnie zasypia na brzuszku i szybko się uspokaja, bo tak normalnie to zasypia tylko na rękach.
Tylko otulałam ją cienkim kocykiem do zaśnięcia, żeby lepiej spała i nie machała rękami i to też nie zaraz jak się urodziła, bo oczywiście o tym nie wiedziałam, że tak można, tylko troszkę później, jak młoda miała ze 2 miesiące i bardzo mi to ułatwiało życie. Ola szybko się uspokajała i zasypiała, ale jak już deczko większa była to darła się bardziej jak ją krępowałam i było po wszystkiemu ;) chciała mieć luz, więc tak ją otulałam może do 4-go miesiąca. Później odkryłam, że w miarę ładnie zasypia na brzuszku i szybko się uspokaja, bo tak normalnie to zasypia tylko na rękach.
Madzioreczek-
- Potrafię : Gotować ;) i śmiać się z samej siebie ;)
Jestem z: : Rzeszowa
Dzieci : 1 - Aleksandra
Zaproszeń na ciacho : 4
ja karmiłam albo w beciku albo bez nie miałam zadnych problemów
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
ja na początku t karmiłam w beciku ale nie umiałam karmić brzuch do brzucha i karmiłam w pozycji "futbolowej"(spod pachy) i lekkie usztywnienie Nadusi było mi niezbędne
Armelia1-
a ja żałuję że nie miałam takiego otulaczka bo Piotruś ciągle sobie łapki-niedrapki zdejmował i nie dość że mnie strasznie sutki bolały przy karmieniu to jeszcze on mnie pazurami po cyckach drapał. Położna mi raz pokazała jak go w pieluchę zawinąć, ale mnie samej to nie wychodziło, a przecież nie mogłam położnej na każde karmienie wołać
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
majax te łapki to i mojemu chodza a otulaczek jest naprawde idealny na ten problem drapania!
Lenka12_12-
ja dwoje dzieci wykarmiłam bez becika jakoś mi tak "daleko" do malucha było. W szpitalu się przemęczyłam a w domu do karmienia z rożka wyciągałam
hania-
Jestem z: : Śląska
Dzieci : Mateusz i Majeczka
Zaproszeń na ciacho : 2
hania napisał:ja dwoje dzieci wykarmiłam bez becika jakoś mi tak "daleko" do malucha było. W szpitalu się przemęczyłam a w domu do karmienia z rożka wyciągałam
hania ale masz słodziutkie to zdjęcie
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
dzięki sama robiłam, twoje też niczego sobie
hania-
Jestem z: : Śląska
Dzieci : Mateusz i Majeczka
Zaproszeń na ciacho : 2