Baby poradźcie..
+5
MamaM
Nieznajoma
Armelia1
anulaaa33
Cleo
9 posters
Strona 1 z 1
Baby poradźcie..
Wymyśliłam sobie baldachim dla mojego maleństwa.. Taki doczepiany do łóżeczka z szyfonu bądź typowa moskitiera gdyż komarzysków u nas co nie mała a mały słodki będzie no nie jakbym go chciała wystawić na taras a urodzi się w maju ( u nas w makaronowie maj to środek lata) albo my będziemy spać z otwartym oknem.. nie chcę żeby dziabały mi małego wstrętne komarzyska..
Ale moja mama twierdzi że zrobię krzywdę małemu, że będę go podduszać, że źle się oddycha pod firaną i że zabraknie mu tlenu........
no i co ja mam zrobić? rzeczywiście moskitiera zabierze tlen małemu???????????????
POMOCYYYYYYYYYY
Ale moja mama twierdzi że zrobię krzywdę małemu, że będę go podduszać, że źle się oddycha pod firaną i że zabraknie mu tlenu........
no i co ja mam zrobić? rzeczywiście moskitiera zabierze tlen małemu???????????????
POMOCYYYYYYYYYY
Cleo-
Jestem z: : It
Dzieci : pierwsza ciąża
Zaproszeń na ciacho : 6
Re: Baby poradźcie..
ale przecież są specjalne moskitiery do wózków i czasem nawet w kompletach ja miałam przy pierwszej córce przy wózku
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
hmm... szczerze to nie mam doświadczenia ale wydaje mi się ,że nie powinno być tak zle zobaczysz jaki ten materiał jest i sama sobie ocenisz na pewno lepiej będzie jak nie będzie ta moskitiera "za gęsta "
chociaż miałam moskitierę w wózku (teraz mi sie przypomniało ) była w takie większe "dziurki" i bez problemu Nadia sobie z tym funkcjonowała a komary raczej dawały jej spokój
chociaż miałam moskitierę w wózku (teraz mi sie przypomniało ) była w takie większe "dziurki" i bez problemu Nadia sobie z tym funkcjonowała a komary raczej dawały jej spokój
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
co do łozeczka nie wiem ale ja na lato zakladan moskietere na okno i mam ogolnie spokuj z komarami nie martwie sie ze mała pogryza albo nas polecam wiec moskieterke na okno a na spacerku czy tarasie mozesz uzyc na godzinke czy dwie jak spi na pewno nic sie dziecku nie stanie przeciez ma powietrze jest z rególy lekki wiaterek nawet zapewniam cie ze nie zrobisz dziecku krzywdy gdyby bylo cos z nimi nie tak nie byly by w sprzedazy przeciez!!!
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
moja córeczka miała taką moskitierkę-baldachim. Była piękna i miała być praktyczna. Miała...Martynka za cholerę nie chciała spać w łóżeczku. Czy to z moskitierą czy bez!!! Używałam za to podobnie jak Nieznajoma moskitiery na wózek, kiedy wychodziłyśmy na spacery.
Uważa, że nic się nie stanie jak będziesz używała baldachimu (o ile dziecko nie będzie uczulone na roztocza:), które gromadzą się w fałdach tkaniny). Bez przesady przecież to nie pochłaniacz tlenu!!!
Uważa, że nic się nie stanie jak będziesz używała baldachimu (o ile dziecko nie będzie uczulone na roztocza:), które gromadzą się w fałdach tkaniny). Bez przesady przecież to nie pochłaniacz tlenu!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
U nas w szkole rodzenia mówiła położna że baldachimy to składnica roztoczy i kurzu i nie polecała, ale o moskitierach nic nie mówiła...
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
Ja tez polecam moskitiery w oknach świecimy światła w lato całą noc i nic nie lata po domku .... tylko że ja w każdym oknie prawie zamontowałam....
Ale na tarasie to juz inna sprawa...
Ale na tarasie to juz inna sprawa...
anulaaa33-
Anulaaa a po co palicie światło w nocy?
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Myślę że raczej takie podduszające moskitiery nie utrzymałyby się długo na rynku
Jeżeli u Was faktycznie tyle komarów jest latem to wybrałabym mniejsze zło i kupiła takiego cusia. A jeżeli chodzi o kurz to chyba takie rzeczy nadają się do prania? Nie korzystałam nigdy z tego więc nie wiem.
Jeżeli u Was faktycznie tyle komarów jest latem to wybrałabym mniejsze zło i kupiła takiego cusia. A jeżeli chodzi o kurz to chyba takie rzeczy nadają się do prania? Nie korzystałam nigdy z tego więc nie wiem.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
aniaffff napisał:Anulaaa a po co palicie światło w nocy?
No ja oczywiscie o jednym pomyslalam
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
aniaffff napisał:Anulaaa a po co palicie światło w nocy?
bo nie lubimy siedziec po cimoku
anulaaa33-
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: