Suszarka do ubran-kondenstrockner ;)
+5
anulaaa33
gonialbn
mama33
Lenka12_12
Caroline
9 posters
Strona 1 z 1
Suszarka do ubran-kondenstrockner ;)
Powracam do tematu.
Kiedys pytalam Was co o tym sadzicie, wiekszosc byla na nie, ale... kupilam siemensa 50% oszczedna w prad, tylko 0,6-0,9kWh. I jestem w szoku. Gdy wypiore jedna pralke i wkladam ja do suszarki, to pozniej wylewam 2,5-3 l wody. A pomyslec ze jak ktos suszy pranie w mieszkaniu to taka ilosc wody idzie w sciany. Piore ok 10 pralek w tygodniu, czyli ok 40 w miesiacu i gdybym miala to suszyc w domu byloby ponad 100litrow wody w scianach i powietrzu. A to powolne zabojstwo dla naszych organizmow-wilgoc jest strasznie szkodliwa, szczegolnie przy dzieciach.
Kiedys pytalam Was co o tym sadzicie, wiekszosc byla na nie, ale... kupilam siemensa 50% oszczedna w prad, tylko 0,6-0,9kWh. I jestem w szoku. Gdy wypiore jedna pralke i wkladam ja do suszarki, to pozniej wylewam 2,5-3 l wody. A pomyslec ze jak ktos suszy pranie w mieszkaniu to taka ilosc wody idzie w sciany. Piore ok 10 pralek w tygodniu, czyli ok 40 w miesiacu i gdybym miala to suszyc w domu byloby ponad 100litrow wody w scianach i powietrzu. A to powolne zabojstwo dla naszych organizmow-wilgoc jest strasznie szkodliwa, szczegolnie przy dzieciach.
Caroline-
- Potrafię : wiele wiele
Jestem z: : Sycylia
Dzieci : 3
Zaproszeń na ciacho : -6
Re: Suszarka do ubran-kondenstrockner ;)
zgadzam sie z toba ale co zrobic z gotowaniem?mam okap kuchenny ale i tak nie wchłania on wilgoci!
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
Może to i racja ale mnie na suszarkę nie stać a gdyby nawet było stać to mam takie mieszkanko że nie miałabym jej gdzie postawić chyba że w pokoju
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Nie mowie zeby od razu suszarke kupowac, bo wiem ze nie jest to maly wydatek a i miejsce tez trzeba miec. Chcialam Wam tylko przyblizyc, jak duzo wilgoci z jednego prania sie bierze i jesli to tylko mozliwe, zeby szukac wszelkich sposobow aby nie suszyc w domu.
Caroline-
- Potrafię : wiele wiele
Jestem z: : Sycylia
Dzieci : 3
Zaproszeń na ciacho : -6
Nie wyobrażam sobie walczyć z wilgotnością powietrza w kraju w którym mieszkam,bo to jak walka z wiatrakami
a co do suszarki to mamy tyle ubrań że2-3 tygodnie mogę nie prać i mamy co na siebie włozyć.
a co do suszarki to mamy tyle ubrań że2-3 tygodnie mogę nie prać i mamy co na siebie włozyć.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
Niestety niektórzy nie mają innego wyjścia i muszą suszyć w mieszkaniu!
mama33-
Lenka12_12 napisał:zgadzam sie z toba ale co zrobic z gotowaniem?mam okap kuchenny ale i tak nie wchłania on wilgoci!
To moze okap od "chińczyków"
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
a u nas w bloku jest taki nakaz że w żadnym mieszkaniu nie można mieć okapu ! Nawet w zeszłym roku przysłali nam pismo do podpisu że usunęliśmy z mieszkania okap. Oczywiście do dziś tego nie podpisaliśmy bo dla mnie to istna głupota!
mama33-
Ze co? Ze w domu okap zlikwidowac? Co za debilizm...
Ja jakos nie jestem przekonana do suszarki.
Zreszta jak tak policzylam, to robie moze ze 3 pralki w tygodniu prania, jak pozbieram nasze wyjazdy, to 3 mce w roku nas w domu nie ma a jak sie tylko cieplo robi okolo maja to do wrzesnia wlasciwie pranie wisi na dworze.
Poza tym w niektorych pomieszczeniach i tak mam nawilzacze powietrza.
Jak juz kiedys pisalam, obojetnie jaka by to nie byla suszarka to zawsze beda sie chociaz w nieznaczny sposob niszczyly ubrania. Mam porownanie jak kiedys uzywalismy suszarki, a teraz od 3 lat juz nie uzywamy. Rzeczy delikatne jak bielzna itp. po prostu duzo szybciej sie niszczyly.
U nas sprawdziloby sie to tylko do poscieli, bo to wiadomo, zawsze gorzej z rozwieszeniem, ale tez jakos dajemy rade.
Ja jakos nie jestem przekonana do suszarki.
Zreszta jak tak policzylam, to robie moze ze 3 pralki w tygodniu prania, jak pozbieram nasze wyjazdy, to 3 mce w roku nas w domu nie ma a jak sie tylko cieplo robi okolo maja to do wrzesnia wlasciwie pranie wisi na dworze.
Poza tym w niektorych pomieszczeniach i tak mam nawilzacze powietrza.
Jak juz kiedys pisalam, obojetnie jaka by to nie byla suszarka to zawsze beda sie chociaz w nieznaczny sposob niszczyly ubrania. Mam porownanie jak kiedys uzywalismy suszarki, a teraz od 3 lat juz nie uzywamy. Rzeczy delikatne jak bielzna itp. po prostu duzo szybciej sie niszczyly.
U nas sprawdziloby sie to tylko do poscieli, bo to wiadomo, zawsze gorzej z rozwieszeniem, ale tez jakos dajemy rade.
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
Co za idiotyzm ciekawa jestem co ma na celu nie posiadanie okapu w kuchnimama33 napisał:a u nas w bloku jest taki nakaz że w żadnym mieszkaniu nie można mieć okapu ! Nawet w zeszłym roku przysłali nam pismo do podpisu że usunęliśmy z mieszkania okap. Oczywiście do dziś tego nie podpisaliśmy bo dla mnie to istna głupota!
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
niestety zawsze mam pod górke kupiłam ostatnio ale zastosowanie ma takie ze tylko wisi swieci i kurz sie na nim osadza bo moge miec zamontowane filtry weglowe bez wylotu powietrza do komina wentylacyjnego !co za gówno ale zawsze cos tam zbierze nawet tego zapaszku!anulaaa33 napisał:Lenka12_12 napisał:zgadzam sie z toba ale co zrobic z gotowaniem?mam okap kuchenny ale i tak nie wchłania on wilgoci!
To moze okap od "chińczyków"
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
ja tez mam taki cudowny wynalazek ktróy komplernie nie spłenia moich wymagan jesli chodzi o wilgoc jak gotuje to okna mam zaparowane kuchnie mam z salonem wiec juz w ogóle masakra skrapla mi po szybie i na parapecie mam cudowne ozdóbki w formie mokrych recczników no miodzio.a apropo suszarki to ja bym bardzo chciała i przydałaby mi sie ale po pierwsze nie mam gdzie jej upchnac a po drugie narazie nie stac mnie na wydatek rzedu ok 1700 a kupic badziew to lepiej nie miec w ogóle ,a ciuszki niszcza sie wszedzie nawet w pralce wiec to nie argument zeby znów nie kupowac jak ktos ma taka chec
Izula85-
- Potrafię : zjeść całą czekolade i szukac jeszcze
Jestem z: : ZE WSI:)
Dzieci : mała kruszynka Natalia
Zaproszeń na ciacho : 48
ja suszarki nie mam i nie miałam nawet nigdy styczności z takim urządzeniem więc się nie wypowiadam...
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: