Legitymacja rodzinna?
+3
serce000
anulaaa33
Nieznajoma
7 posters
Strona 1 z 1
Legitymacja rodzinna?
mam pytanie mi sie konczy umowa w lutym kiedy mam wyslac meza do szefostwa o wystawienie legitymacji rodzinnej???i jakie papiery trzeba???bo ja juz wieki temu i nie pamietam:P
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Re: Legitymacja rodzinna?
U nas już nie ma legitymacji rodzinnych
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
Nieznajoma napisał:mam pytanie mi sie konczy umowa w lutym kiedy mam wyslac meza do szefostwa o wystawienie legitymacji rodzinnej???i jakie papiery trzeba???bo ja juz wieki temu i nie pamietam:P
z tego co pamiętam to żadne papiery sie nie składa tylko mąz zgłasza ciebie i dziecko w swojej firmie do ubezpieczenia i firma mu wyrabia legitymacje rodzinna...nawet zdjecia do niej nie potrzebuje tylko chyba wasze pesele
serce000-
- Potrafię : opiekowac sie dziecmi
Jestem z: : Podkarpacia
Dzieci : 3 fajnych chłopaków i maż:)
Zaproszeń na ciacho : 1
Z tego co ja się orientuje to od jakiegoś czasu żona nie może być ubezpieczona przy mężu , tylko dzieci mogą być na jego ubezpieczeniu! Ty będziesz musiała zarejestrować się w pośredniaku!
Potrzebny będzie pesel dziecka i data urodzenia!
Potrzebny będzie pesel dziecka i data urodzenia!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Joliczko chyba masz racje...niestety żona nie może być ubezpieczona przy mężu!!! dzieci owszem, żona nie
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
MamaM napisał:Joliczko chyba masz racje...niestety żona nie może być ubezpieczona przy mężu!!! dzieci owszem, żona nie
a dlaczego?:-o
Nieznajoma-
Ja jestem ubezpieczona obecnie przez męża
anulaaa33-
Nie wiem Nieznajoma...kochanie to pytanie raczej do naszego ustawodawcy:) Aniu z tego co wiem (nie jestem księgową!!!) to chyba od niedawna to działa więc może po prostu ubezpieczył Cię mąż jakiś czas temu.
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
Albo inaczej jest na ubezpieczeniu grupowym do którego należy małż z racji zawodu..
anulaaa33-
No to temat sie trafił. Własnie dzisiaj byłam u siebie w pracy żeby podstęplować swoją legitymację ubezpieczeniową i pyta się mnie czy mam tą rodzinną.Nie mam więc mi wyrobiła w 10 minut. Wypełniłam dwa świstki i już. Potrzebny był pesel i data urodzenia dziecka.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
[quote="Joliczka"]Z tego co ja się orientuje to od jakiegoś czasu żona nie może być ubezpieczona przy mężu , tylko dzieci mogą być na jego ubezpieczeniu! Ty będziesz musiała zarejestrować się w pośredniaku!
quote]
Nie zgodzę sie z tym co piszesz Joliczko...na pewno Nieznajoma mozesz byc na ubezpieczeniu męza razem z dzieckiem.
quote]
Nie zgodzę sie z tym co piszesz Joliczko...na pewno Nieznajoma mozesz byc na ubezpieczeniu męza razem z dzieckiem.
serce000-
- Potrafię : opiekowac sie dziecmi
Jestem z: : Podkarpacia
Dzieci : 3 fajnych chłopaków i maż:)
Zaproszeń na ciacho : 1
a u nas mąż obecnie jest pasozytem mojego ubezpieczenia:)a wogole to dopiero wczoraj mi pzryszła ta legitymacja miesiac trwało wyrobienie bleeeee ale nei powiem co trzeba złozyc bo robiła za mnie to ksiegowa
Majka-
- Potrafię : hmmm
Jestem z: : z małopolskiego/okolice krakowa
Dzieci : dwoje:)
Zaproszeń na ciacho : 7
hmmm to najlepiej bedzie moze jak zapyta janusz swojego szefa????
Nieznajoma-
acha bo ksiegowa mi powiedziała ze ja nie moge isc sama do zus i tam sama załatwic ze pracodawca ma to zrobic,zn złozyc taki wniosek
Majka-
- Potrafię : hmmm
Jestem z: : z małopolskiego/okolice krakowa
Dzieci : dwoje:)
Zaproszeń na ciacho : 7
[quote="serce000"]
My wszyscy byliśmy na ubezpieczeni u męża a po nowym roku księgowa z Tomka firmy zadzwoniła do mnie i mówi że przepisy się zmieniły i żona nie może być przy mężu! Konsultowałam to z siostrą która jest księgową i ona to pod twierdziła!
Dzieci mogą a żona niestety nie!
Joliczka napisał:Z tego co ja się orientuje to od jakiegoś czasu żona nie może być ubezpieczona przy mężu , tylko dzieci mogą być na jego ubezpieczeniu! Ty będziesz musiała zarejestrować się w pośredniaku!
quote]
My wszyscy byliśmy na ubezpieczeni u męża a po nowym roku księgowa z Tomka firmy zadzwoniła do mnie i mówi że przepisy się zmieniły i żona nie może być przy mężu! Konsultowałam to z siostrą która jest księgową i ona to pod twierdziła!
Dzieci mogą a żona niestety nie!
Joliczka-
Też jestem na taki ubezpieczeniu u Tomka w firmie ale to jest tak zwane ubezpieczenie wrazie w.....anulaaa33 napisał:Albo inaczej jest na ubezpieczeniu grupowym do którego należy małż z racji zawodu..
Joliczka-
Tak ale fundusz zdrowia również to obejmuje
anulaaa33-