Aromatyczny schab
Strona 1 z 1
Aromatyczny schab
Aromatyczny schab
Dla dziecka od: 11. miesiąca
Składniki
- kawałek chudego schabu środkowego bez kości
ząbek czosnku
łyżeczka soli
majeranek
olej rzepakowy
Sposób przyrządzania:
Schab umyj, natrzyj odrobiną oleju, solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i majerankiem.
Włóż do żaroodpornego naczynia, cienko wysmarowanego olejem. Nie przykrywaj folią ani pokrywą.
Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 190 st. C). Czas pieczenia zależy od grubości schabu - 10 minut na każdy centymetr (kawałek o przekroju 7 cm piecz 70 minut).
Mięso po upieczeniu można jeść na ciepło lub zimno, kroić na malutkie kawałki albo posiekać i stosować zamiast wędliny do kanapek.
Dla dziecka od: 11. miesiąca
Składniki
- kawałek chudego schabu środkowego bez kości
ząbek czosnku
łyżeczka soli
majeranek
olej rzepakowy
Sposób przyrządzania:
Schab umyj, natrzyj odrobiną oleju, solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i majerankiem.
Włóż do żaroodpornego naczynia, cienko wysmarowanego olejem. Nie przykrywaj folią ani pokrywą.
Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 190 st. C). Czas pieczenia zależy od grubości schabu - 10 minut na każdy centymetr (kawałek o przekroju 7 cm piecz 70 minut).
Mięso po upieczeniu można jeść na ciepło lub zimno, kroić na malutkie kawałki albo posiekać i stosować zamiast wędliny do kanapek.
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach