Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Maj 2024
PonWtoSroCzwPiąSobNie
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

WAŻNE LINKI
2008-2010
DESIGN
BY NITKA

Aromatyczny schab

Go down

Aromatyczny schab Empty Aromatyczny schab

Pisanie by Nitka Pon 09 Lis 2009, 17:50

Aromatyczny schab
Dla dziecka od: 11. miesiąca

Składniki
- kawałek chudego schabu środkowego bez kości
ząbek czosnku
łyżeczka soli
majeranek
olej rzepakowy
Sposób przyrządzania:
Schab umyj, natrzyj odrobiną oleju, solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i majerankiem.
Włóż do żaroodpornego naczynia, cienko wysmarowanego olejem. Nie przykrywaj folią ani pokrywą.
Piecz w nagrzanym piekarniku (ok. 190 st. C). Czas pieczenia zależy od grubości schabu - 10 minut na każdy centymetr (kawałek o przekroju 7 cm piecz 70 minut).
Mięso po upieczeniu można jeść na ciepło lub zimno, kroić na malutkie kawałki albo posiekać i stosować zamiast wędliny do kanapek.
Nitka
Nitka
 
 

Potrafię : zrobić jajecznicę
Wiek : 41
Jestem z: : Stolica
Dzieci : Kondek

Zaproszeń na ciacho : 64
Postów : 3233


http://www.nie-zla-mama.com

Powrót do góry Go down

Powrót do góry


 
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach