Mam problem z moim małym gryzoniem
+5
gonialbn
dagolis
Mama i corcia
mama33
sylwia
9 posters
Strona 1 z 1
Mam problem z moim małym gryzoniem
Otóz mam problem z moja córcią ktora od niedawna ma ząbka i idą kolejne i jak karmie ją piersią to potrafi mmnie tak ugryżć ze az łzy mi leca i powoli zastanawiam sie nad odcyckowaniem małej bo boje sie ze ktoregos dnia tak mnie ugryzie ze ..............az strach pisac Kochane jak Wy sobie poradziłyście
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Re: Mam problem z moim małym gryzoniem
Są też takie specjalne nakładki silikonowe na piersi może spróbuj tego jeśli nadal chcesz karmić małego gryzonia!
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Moja Jessi mimo uzebienia nie gryzla mnie nigdy.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
nie umiem Ci poradzić bo Natalia mnie nie gryzła na szczęście(zdarzyło jej się tylko raz i to tak niechcący) i współczuję Ci bo tylko mogę sobie wyobrazić jak potężny to jest ból.
a z tymi nakładkami o których pisze mama33 to warto spróbować jak chciałabyś nadal karmić.
a z tymi nakładkami o których pisze mama33 to warto spróbować jak chciałabyś nadal karmić.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
współczuję,Amelka ma 2 ząbki ale jeszcze mnie nie ugryzła
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
niestety ale nakładki tylko troszeczkę pomagają moja córka też mnie ugryzła i z nakładką-bo tak ją karmię i bez bo sobie ją ściągnęła i mnie ugryzła ot tak sobie ale zdarzyło jej się to tylko parę razy powiedziałam jej ,że robi mamie ała i chyba zrozumiała ,bo od tego czasu już mnie nie ugryzła
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
Armelia1 napisał:niestety ale nakładki tylko troszeczkę pomagają moja córka też mnie ugryzła i z nakładką-bo tak ją karmię i bez bo sobie ją ściągnęła i mnie ugryzła ot tak sobie ale zdarzyło jej się to tylko parę razy powiedziałam jej ,że robi mamie ała i chyba zrozumiała ,bo od tego czasu już mnie nie ugryzła
U mnie podobnie z tą różnicą że nie używałam nakładek.
Piernik kilka razy mnie dziabnął. Za każdym razem reagowałam tak samo. Zabierałam pierś i mówiłam że mnie boli (udawałam że płaczę, raz chyba nawet nie musiałam udawać )i jak jeszcze raz ugryzie to już mu nie dam. No i te kilka razy sprawdzał czy nie ściemniam. Byłam konsekwentna i pomimo że ma teraz już prawie półtora roku i sporo zębów nie gryzie wcale. Kuma że jak dziabnie to może sobie pomarzyć o cycu.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
A moja Miśka gryzie mnie swoimi bezzębnymi dziąsłami taka już jestem obolała, że nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymam... chyba też wypróbuję te nakładki a jak nie pomoże, to odcyckuję gryzonia.
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Rumianku ja jak na poczatku karmiłam Wiktorie to płakałam bo sutki miałam tak podrażnione smarowałam bepentanem mam nadzieje ze dobrze napisałam i pomagalo pozniej sutki sie juz przyzwyczaily i bylo duzo lepiej az do teraz a nakladki u mnie niezdaly egzaminu
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
sylwia, moje! zdanie jest takie:
nie można robić nic wbrew sobie. karmienie powinno być czymś bliskim zarówno i dla Ciebie i dla Wikuni. Jeżeli sprawia Ci ból i nic nie działa żeby pomóc go zwalczyć nie powinnaś sie zmuszać. owszem możesz jeszcze próbować tłumaczyć Wiktorii, zabierać pierś jak ugryzie. może zrozumie i nie będzie już gryźć. Oby. to by było dobre wyjście jesli jednak się nie uda to i tak myśle że to co najważniejsze i najbardziej wartościowe to już przekazałaś swojemu maluszkowi przez te ponad 9 miesięcy. to i tak nie jest krótki okres czasu. nie powinnaś mięć wyrzutów sumienia gdy ją odstawisz ponieważ nadal będziesz blisko ale juz bez cycusia w bużce Wikuni. te więź między Wami nadal będzie trwała.
po prostu zastanów się czy chciałabyś odstawić czy może jeszcze warto spróbować walczyć o tą cudowną bliskość.
na pewno podjmiesz właściwą i dobrą decyzję
nie można robić nic wbrew sobie. karmienie powinno być czymś bliskim zarówno i dla Ciebie i dla Wikuni. Jeżeli sprawia Ci ból i nic nie działa żeby pomóc go zwalczyć nie powinnaś sie zmuszać. owszem możesz jeszcze próbować tłumaczyć Wiktorii, zabierać pierś jak ugryzie. może zrozumie i nie będzie już gryźć. Oby. to by było dobre wyjście jesli jednak się nie uda to i tak myśle że to co najważniejsze i najbardziej wartościowe to już przekazałaś swojemu maluszkowi przez te ponad 9 miesięcy. to i tak nie jest krótki okres czasu. nie powinnaś mięć wyrzutów sumienia gdy ją odstawisz ponieważ nadal będziesz blisko ale juz bez cycusia w bużce Wikuni. te więź między Wami nadal będzie trwała.
po prostu zastanów się czy chciałabyś odstawić czy może jeszcze warto spróbować walczyć o tą cudowną bliskość.
na pewno podjmiesz właściwą i dobrą decyzję
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
U nas raczej nie było problemu, Młody ugryzł mnie chyba ze dwa razy a chichrał sie przy tym strasznie, mnie aż tak bardzo nie bolało ale mina poważna i tłumaczenie że nie wolno.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Similar topics
» Chwalę się małym
» Houston - mamy problem.. do Nitki
» Problem ze zmianą pieluchy - opiekunka
» Suche powietrze=problem z noskiem
» DAX NO PROBLEM Maseczka głęboko oczyszczająca
» Houston - mamy problem.. do Nitki