Proszę o szczerą opinie :)
+11
rossi82
pestka
Cleo
Armelia1
Mama usunęła swój profil
sylwia
anulaaa33
aniaffff
motylek.2
gonialbn
buchmietka
15 posters
Strona 1 z 1
Proszę o szczerą opinie :)
Dziewczyny jak pisałam już zakładam sklepik, będę miała chusty do noszenia maluchow, znalazłam nowe, których nie ma jeszcze w Polsce, w ogóle dopiero w listopadzie będą wchodzic na nasz rynek i sama nie wiem czy ryzykować i wtapiać w to kasę, zwłaszcza że budżet i tak nie jest wielki.
Wklejam zdjęcia:
[Only admins are allowed to see this link]
i proszę powiedzcie szczerze czy podobaja sie Wam te kolory, a jak tak to który a jak nie podobają sie to też szczerze dlaczego itd...
Dziękuję
Wklejam zdjęcia:
i proszę powiedzcie szczerze czy podobaja sie Wam te kolory, a jak tak to który a jak nie podobają sie to też szczerze dlaczego itd...
Dziękuję
buchmietka-
- Potrafię : zalezy od sytuacji
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : Kamil- 5 lat, Aleks - 7 miesięcy
Zaproszeń na ciacho : 5
Re: Proszę o szczerą opinie :)
nie mogę tego zobaczyć
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
Teraz powinno być dobrze
buchmietka-
Czy ten materiał chust jest śliski??? Jeśli tak nie kupiłabym jej poniewaz ten materiał ziebi. Mam z takiego bluzke.
motylek.2-
Jestem z: : woj.łódzkie
Dzieci : jeszcze nie mama
Zaproszeń na ciacho : 6
Ach kolory mi sie podobaja.
motylek.2-
Szczerze mówiąc to mi jakos nie bardzo leżą te kolory, nie mam chusty i nie orientuje sie jakie w ogóle są ale te kolory, tkanina i wzory bardziej pasują mi do sukienek sprzed 10 lat na wiejskim weselu lub to zasłon.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam, jeśli tak to przepraszam.
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam, jeśli tak to przepraszam.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
mnie podobają się te kolory
gonialbn-
tkanina to 100% len, splot zakardowy
dylemat mam bo nie wiem co robić :(
dylemat mam bo nie wiem co robić :(
buchmietka-
Ciężko doradzić ja bym stawiała na to,że jesteś doradcą i służysz pomocą.Na obrazkach wiązanie to bułka z masłem,a w realu to nie takie proste.
gonialbn-
Ja osobiście nie kupiła bym chusty...
Kiedyś chciałam kupić przymierzyłam dziecko i myślałam że mi plecy połamie...źle się rozkłada ten ciężar....
To jest dobre jak dziecko jest malutkie i chudziutkie ale kiedy rośnie to już nie jest takie fajne
Kiedyś chciałam kupić przymierzyłam dziecko i myślałam że mi plecy połamie...źle się rozkłada ten ciężar....
To jest dobre jak dziecko jest malutkie i chudziutkie ale kiedy rośnie to już nie jest takie fajne
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
Ja teraz żałuję,że wcześniej nie zaczełam.Amelka waży ok 8kg i nie mam siły jej nosić a jeszcze daleko do chodzenia.
gonialbn-
anulaaa33 napisał:Ja osobiście nie kupiła bym chusty...
W dobrze założonej chuście ciężar ciała sie rozkłada i nie czuje się tego, musiałaś po prostu nie dociągnąć itd moj ma 10 kg i są dni, że w chuście siedzi po 2-3 godziny jak muszę cos na mieście załatwić i plecy czy ramiona nie bolą, bolą tylko nogi od chodzenia
buchmietka-
powiem szczerze chuste chetnie bym kupiła ale te wzory jakoś mi nie odpowiadają ja wolałabym jednolity kolor te wzory mi sie nie podobaja ale to jest moja opinia sa kobitki ktore lubią takie wzory ale ja do nich nie naleze
bez urazy
bez urazy
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Sylwia i własnie dlatego Was prosze o opinie, to naprawde dla mnie bardzo cenne uwagi
chusty będę miała rózne- pasiaki, gładkie róznych firm znanych i cenionych, te tutaj to nowość i dlatego zastanawiam sie nad nimi
chusty będę miała rózne- pasiaki, gładkie róznych firm znanych i cenionych, te tutaj to nowość i dlatego zastanawiam sie nad nimi
buchmietka-
mi się kolory chust nie podobają,nie jestem za noszeniem dziecka w chustach,trzeba mieć zdrobie i sporo siły by ciagle dzwigać dziecko ja jestem za wózkiem bo jak pamietam do koszyka pod wózkiem się upychało,długo się przebywa na polu to dziecko sobie pośpi troszkę,ja po cesarce mam ogromną rane przez połowe brzucha to by mi naciskało strasznie z bólu bym sie zwijała...
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
A jeśli chodzi o kolory to uważam że są na prawde inne niespotykane bo przeważnie chusty robią smutne a te mają coś w sobie...
Także za kolorkiem i wzorami jestem zdecydowanie
Także za kolorkiem i wzorami jestem zdecydowanie
anulaaa33-
może faktycznie troszkę wyglądają jak materiał na zasłony ale to chyba dzięki temu,że wyglądają na taki śliski Ciekawe jak by się prezentowały zawiązane z dzidziusiem jeśli chodzi o kolorystykę to Ok-jest stonowana dużo kobiet woli takie kolory ja też tak miałam przed ciążą,teraz cosik mi się poprzestawiało może ze względu na dzidzię wolałabym coś w ostrzejszych,takich żywszych kolorach
Armelia1-
- Potrafię : dobrze gotować
Jestem z: : śląskie
Dzieci : córeczka Nadia
Zaproszeń na ciacho : 64
Tylko te z tulipanami jakoś nie bardzo.... Jeśli już to kupiłabym kolory które są powszechne i nie wychodzą tak szybko z mody... róż,fiolet,niebieski...żadnych szarości raczej i kremowych
anulaaa33-
Arminka30 napisał:mi się kolory chust nie podobają,nie jestem za noszeniem dziecka w chustach,trzeba mieć zdrobie i sporo siły by ciagle dzwigać dziecko ja jestem za wózkiem bo jak pamietam do koszyka pod wózkiem się upychało,długo się przebywa na polu to dziecko sobie pośpi troszkę,ja po cesarce mam ogromną rane przez połowe brzucha to by mi naciskało strasznie z bólu bym sie zwijała...
Ja jestem po dwóch cc i łatwiej mi było nosić w chuście niz ciągac wózek
buchmietka-
anulaaa33 napisał:Tylko te z tulipanami jakoś nie bardzo.... Jeśli już to kupiłabym kolory które są powszechne i nie wychodzą tak szybko z mody... róż,fiolet,niebieski...żadnych szarości raczej i kremowych
ewentualnie można zafarbować
i dalej nic nie wiem
kurcze nie chce wywalic kasy i zeby pozniej tylko lezały, może zamówie po jednej i najwyżej będę domawiać...ehhh cięzka sprawa
buchmietka-
proszę o szczere opinie
buchmietka napisał:Arminka30 napisał:mi się kolory chust nie podobają,nie jestem za noszeniem dziecka w chustach,trzeba mieć zdrobie i sporo siły by ciagle dzwigać dziecko ja jestem za wózkiem bo jak pamietam do koszyka pod wózkiem się upychało,długo się przebywa na polu to dziecko sobie pośpi troszkę,ja po cesarce mam ogromną rane przez połowe brzucha to by mi naciskało strasznie z bólu bym sie zwijała...
Ja jestem po dwóch cc i łatwiej mi było nosić w chuście niz ciągac wózek
Ja mam bliźniaczy wózek i on praktycznie płynie także o pchaniu w tym przypadku nie ma mowy
anulaaa33-
buchmietka ja mam ciecie od pępka w dół tak że nie wyobrażam sobie bym mogła chuste nosić,teraz nie tną w taki sposób jak ja mam wiec na pewno nie masz tak wielkiej rany jak ja,(zaczyna się od pępka)a po załozeniu chusty dziecko jest z przodu i napewno dosięga swoim ciałkiem do mojego pępka a za czym mi sie zagoi to zejdzie,weś mi bardzo Cie prosze wytłumacz na czym polega te n oszenie w chustach???nie wyobrazam sobie nosic malucha w takie zimni w chuscie,to chyba tylko w lecie??????
Rozumiem, ja po 2 cc mam mniejszą bliznę niż po wyrostu gdzie mam cięcie pionowe, długie i grube- wygląda okropnie.
Bardzo chętnie popiszę o chustach ale wieczorkiem bo zaraz zmykam, prowadzę spotkanie chustowe i będę uczyc wiązań
sporo fajnych informacji jest na:
Bardzo chętnie popiszę o chustach ale wieczorkiem bo zaraz zmykam, prowadzę spotkanie chustowe i będę uczyc wiązań
sporo fajnych informacji jest na:
buchmietka-
mnie tak cieli ale dlatego że syn mi się dusił i rana na połowe brzucha zgroza
buchmietka ile kobiet tyle gustów jednym bedzie sie podobało innym nie najazniejsza jednak decyzja nalezy do Ciebie bo to Twoje pieniadze
sylwia-
to ja napiszę co myślę..
mi chusty dla dzieci kojarzą się z cygankami, takimi brudnymi babami z brudnymi dziećmi w chuście na szyji, przeważnie w tych właśnie kolorach i z takich materiałów, co więcej u nas tylko czarne i cyganki noszą dzieci w takich chustach, inne matki jak już chcą nosić dziecko to kupują takie nosidełka na biust lub plecki...
mi chusty dla dzieci kojarzą się z cygankami, takimi brudnymi babami z brudnymi dziećmi w chuście na szyji, przeważnie w tych właśnie kolorach i z takich materiałów, co więcej u nas tylko czarne i cyganki noszą dzieci w takich chustach, inne matki jak już chcą nosić dziecko to kupują takie nosidełka na biust lub plecki...
Cleo-
Jestem z: : It
Dzieci : pierwsza ciąża
dołaczę może linki o jakich nosidłach myślę
Cleo-
mi się te kolory nie podobają, jakieś takie babcine ;)) ale ogólnie myślę, że taka chusta to fajna sprawa, chyba się zdecyduję teraz przy drugim Bąblu
Mi się podobają, szczególnie czerwona. Do ładnego żakieciku bym się w taką zamotała. Mimo wszystko i tak nie kupiłabym takiej jako pierwszą chustę. Może jako drugą.... taką no, na wyjścia
Napisz Buchmietko coś więcej o tych chustach, do ilu kilo można w nich nosić, jakie długie są... bo to chyba normalne, wiązane nie
Napisz Buchmietko coś więcej o tych chustach, do ilu kilo można w nich nosić, jakie długie są... bo to chyba normalne, wiązane nie
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
cleo chusty teraz sa bardzo modne jezeli tak mozna powiedziec i na pewno wygodne
tylko mnie sie te kolory nie podobaj
moze nie tyle kolory co wzor
ale to moj gust
tylko mnie sie te kolory nie podobaj
moze nie tyle kolory co wzor
ale to moj gust
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Cleo nosidełko womar to najgorsza rzecz jaką matka może podarować dziecku, dziecko w tym wisi na kroczu, nie jest zachowana fizjologiczna pozycja itd
I mylisz sie bo we Włoszech noszenie w chustach jest bardzo popularne, bardziej niz u nas.
I mylisz sie bo we Włoszech noszenie w chustach jest bardzo popularne, bardziej niz u nas.
buchmietka-
cleo chusta to najwspanialsza rzecz na świecie, kto nie używał nie wie jaka to frajda, bezpieczeństwo i wygoda!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
buchmietka napisał:Cleo nosidełko womar to najgorsza rzecz jaką matka może podarować dziecku, dziecko w tym wisi na kroczu, nie jest zachowana fizjologiczna pozycja itd
Racja, niektóre nosidła to po prostu pomyłka która kosztuje sporo kasy i leży potem na dnie szafy bo ani matce ani dziecku nie jest wygodnie.
My na początku nosiliśmy się w chuście zamiast szeroko pieluchować (lekka dysplazja u młodego). Nosidełko w podobnej sytuacji mogłoby nam tylko zaszkodzić.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
Buchmietka opinie sa rozne a to dlatego ze kazdy ma inny gust,jednym sie podobaja innym nie dlatego mysle ze powinnas kupic pare sztuk na probe.
Mysle ze napewno znajda sie mamy ktore z checia kupia taka chuste a moze beda zchodzily jak cieple buleczki czego Ci zycze oczywiscie
Jesli nie zaryzykujesz to sie nie przekonasz a jesli kupisz tylko pare sztuk to nawet gdyby nie chcialy zchodzic to nie stracisz duzo.
Mysle ze napewno znajda sie mamy ktore z checia kupia taka chuste a moze beda zchodzily jak cieple buleczki czego Ci zycze oczywiscie
Jesli nie zaryzykujesz to sie nie przekonasz a jesli kupisz tylko pare sztuk to nawet gdyby nie chcialy zchodzic to nie stracisz duzo.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
buchmietko ja mieszkam we Włoszech dobre pare lat... nie wiem jak to jest z nosidełkami czy rzeczywiście to mało praktyczna rzecz ale widzę kto używa tutaj chust, do tego zastanawiam się jak kręgosłup małego czuje się w takiej chuście, nie powodujemy stałych skrzywień kręgosłupa w tak małym, dopiero co kształtującym się ciałku????
Cleo-
Cleo zdrowy kręgosłup dorosłego nie jest prosty:) zaraz poszukam linka do poczytania na ten tamet:
aha i dobre nosidlo egronomiczne, ktore ma szeroki panel to zupelnie inna bajka niz te wisiadła gdzie nozki wisza a głowka lata na wszystkie strony.
aha i dobre nosidlo egronomiczne, ktore ma szeroki panel to zupelnie inna bajka niz te wisiadła gdzie nozki wisza a głowka lata na wszystkie strony.
buchmietka-
tutaj jest fajnie to opisane:
i tutaj z rysunkami
i tutaj z rysunkami
buchmietka-
Mi podoba sie tylko chusta na zdjeciu z tatusiem (blekitna w paski).
Reszta nie podoba mi sie wogole- wyglada na polyestrowe tureckie tkaniny, i te wzory-jak dla malucha to nigdy w zyciu.
Reszta nie podoba mi sie wogole- wyglada na polyestrowe tureckie tkaniny, i te wzory-jak dla malucha to nigdy w zyciu.
Caroline-
- Potrafię : wiele wiele
Jestem z: : Sycylia
Dzieci : 3
Zaproszeń na ciacho : -6
nie wiem czy potrafiłabym zawiazac sobie dzidzie na plecach dla mnie to czarna magia choc bardzo fajnie i wygodnie to wyglada
sylwia-
Buchmietka czy czasami wiazesz sobie dzidzie na plecach
sylwia-
Tak ta moja dzidzia ma 10 kg więc w takim wiązaniu najwygodniej i jak jest marudny a ja muszę cos zrobic w domu to najwygodniej:)
Chusty sa robione z bawełny, lnu z domieszkami jedwabiu, kaszmiru i wełny, tkaniny muszą mieć odpowiednie atesty i certyfikaty.
Chusty sa robione z bawełny, lnu z domieszkami jedwabiu, kaszmiru i wełny, tkaniny muszą mieć odpowiednie atesty i certyfikaty.
buchmietka-
powiedz jak wiązesz na plecach synka to od czego zaczynasz i czy sama wiazesz czy Ci ktoś pomaga bo jakos nie moge sobie wyobrazic mnie wiazacej Wiki na plecach
sylwia-
A co jest lepsze chusta czy takie nosidełko na szelki dla dziecka ??
motylek.2-
motylek.2-
poprzednie mi nie wyszło
motylek.2-
Chusta lub nosidło ergonomiczne takie z szerokim panelem gdzie nóżki dziecku nie wiszą.
Womar, babybjorn, infant to wisiadło, które nie respektuje naturalnego fizjologicznego ułożenia dziecka- niedopasowuje się do krzywizny pleców dziecka oraz do szerokości między nóżkami, nie otula ciałka i główka nie jest podtrzymywana. Po drugie nie jest wygodne dla rodziców, ciężar dziecka nie rozkłada się na dwóch ramionach i nie jest podtrzymywany w pasie biodrowym.
Womar, babybjorn, infant to wisiadło, które nie respektuje naturalnego fizjologicznego ułożenia dziecka- niedopasowuje się do krzywizny pleców dziecka oraz do szerokości między nóżkami, nie otula ciałka i główka nie jest podtrzymywana. Po drugie nie jest wygodne dla rodziców, ciężar dziecka nie rozkłada się na dwóch ramionach i nie jest podtrzymywany w pasie biodrowym.
buchmietka-
Ja też nie jestem za nosidłem nóżki dziecku wiszą a nosidło jest jednak twarde....ja zalecam na początku przymierzyć dziecko ja tak zrobiłam i przynajmniej wiem że nie kupiła bym i przynajmniej nie wyrzuciłam pieniędzy w błoto
anulaaa33-
dziewczyny a co myślicie o tym cudzie, jest dobre dla dziecka bo małż chusty nie chce, na to się uparł...
[Only admins are allowed to see this link]]
[Only admins are allowed to see this link]]
Cleo-
Cleo szukaj takich z szerokiem panelem np. Bondolino, Manduca, Ergo albo Liliputi albo MT kupcie.
To na zdjęciu to tzw wisiadło, wąski panel i dziecku nóżki wiszą, nie otula dziacka nie ma podtrzymania główki i pamietaj nie noście przodem do świata.
To na zdjęciu to tzw wisiadło, wąski panel i dziecku nóżki wiszą, nie otula dziacka nie ma podtrzymania główki i pamietaj nie noście przodem do świata.
buchmietka-
Similar topics
» prosze o opinie:)
» Ślicznie proszę :)
» Poradzcie prosze :)
» Proszę mnie obudzić jutro o 7 rano
» Proszę o zaciśnięte kciuki
» Ślicznie proszę :)