becikowe
+4
aga_nes
rossi82
aminka
gonialbn
8 posters
Strona 1 z 1
becikowe
Śledzę sobie polskie forum polaków w Ire i jest wątek o kobitkach które urodziły w maju/czerwcu.Ręce mi opadły jak zobaczyłam teksty,że niektóre z nich wyciągaja łapy po becikowe w Polsce.Powinni im zabrać wszystkie świadczenia w Ire.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
Re: becikowe
Jezeli ani one ani ich mezowie nie wystapili o becikowe w IRE to maja niestety do tego prawo w PL. Z tego co wiem jednak jest to bardzo skrupulatnie sprawdzane wiec i tak nie maja szans, a wystepowac z wnioskiem to se moga
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
aminka napisał: a wystepowac z wnioskiem to se moga
Święta racja Aminko
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
W Irlandii nie ma czegoś takiego jak becikowe..
A jeśli chodzi o niektórych emigrantów to mi juz czasem ręce opadają..wyjechał z kraju i psiaczy jak to polska bee ale po becikowe łapę wyciągnie..Najlepiej niech mu płaca i w polsce i w kraju gdzie mieszka,bosze wstyd mi czasem...
A jeśli chodzi o niektórych emigrantów to mi juz czasem ręce opadają..wyjechał z kraju i psiaczy jak to polska bee ale po becikowe łapę wyciągnie..Najlepiej niech mu płaca i w polsce i w kraju gdzie mieszka,bosze wstyd mi czasem...
aga_nes-
Jestem z: : Polska/Irlandia
Dzieci : Wiktoria i Filip
Zaproszeń na ciacho : 6
niestety tak bywa wydaje mi sie ze tutaj lepiej jest dostac becikowe niz w Polsce ale jesli chca dostac je tu i tam to nie ma szans
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Osoby które dostają świadczenia na dzieci za granicą napewno nie należą do najbiedniejszych ale do najcwańszych pewnie tak.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
A ja myślę, że cwaniactwa właśnie u nas w kraju najlepiej można się nauczyć i to od samej "góry" - wystarczy przypomnieć podwójne opodatkowanie za pracę za granicą Dlaczego zwykli obywatele mieliby postąpić inaczej? Dla idei? Rzadko zdarza się, żeby ludzie wierzyli w to, że jeśli chcemy żyć lepiej, uczciwiej, to zmiany należy zacząć od siebie samego...
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
To becikowe jeszcze jest ???
U mnie w Miejscowości dziewczyny rodziły zeby tylko dostac becikowe wtedy wynosiło to 1000zł, ale nie sadziłam ze jeszcze jest becikowe.
U mnie w Miejscowości dziewczyny rodziły zeby tylko dostac becikowe wtedy wynosiło to 1000zł, ale nie sadziłam ze jeszcze jest becikowe.
motylek.2-
Jestem z: : woj.łódzkie
Dzieci : jeszcze nie mama
Miedzy innymi ludzie chceci tylko becikowe zeby byc w necie
[Only admins are allowed to see this link]
[Only admins are allowed to see this link]
motylek.2-
Jestem z: : woj.łódzkie
Dzieci : jeszcze nie mama
rumianek napisał:A ja myślę, że cwaniactwa właśnie u nas w kraju najlepiej można się nauczyć i to od samej "góry" - wystarczy przypomnieć podwójne opodatkowanie za pracę za granicą Dlaczego zwykli obywatele mieliby postąpić inaczej? Dla idei? Rzadko zdarza się, żeby ludzie wierzyli w to, że jeśli chcemy żyć lepiej, uczciwiej, to zmiany należy zacząć od siebie samego...
Rumianek
Masz u mnie za to
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: