Herbatniki cytrynowo-rumiankowe
4 posters
Strona 1 z 1
Przygotowanie: 40 minut
Składniki: 1 szklanka masła + dodatkowe masło do wy smarowania formy, 1/2 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki soli, skórka otarta z 1 cytryny, 1 łyżeczka herbaty rumiankowej, 2,25 szklanki mąki
Przepis: Rozgrzewamy piekarnik do 165°C. Natłuszczamy kwadratową formę o boku 20 cm. Miksujemy masło, cukier i sól na puszystą masę. Mieszamy ze skórką cytrynową i herbatą. Płasko rozkładamy ciasto na dnie formy. Pieczemy 30 minut, aż ciasto zacznie się lekko rumienić. Tniemy na 9 kwadratów, po czym każdy kroimy w 2 trójkąty. Studzimy i wyjmujemy z formy.
Mniam mniam
Przygotowanie: 40 minut
Składniki: 1 szklanka masła + dodatkowe masło do wy smarowania formy, 1/2 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki soli, skórka otarta z 1 cytryny, 1 łyżeczka herbaty rumiankowej, 2,25 szklanki mąki
Przepis: Rozgrzewamy piekarnik do 165°C. Natłuszczamy kwadratową formę o boku 20 cm. Miksujemy masło, cukier i sól na puszystą masę. Mieszamy ze skórką cytrynową i herbatą. Płasko rozkładamy ciasto na dnie formy. Pieczemy 30 minut, aż ciasto zacznie się lekko rumienić. Tniemy na 9 kwadratów, po czym każdy kroimy w 2 trójkąty. Studzimy i wyjmujemy z formy.
Mniam mniam
Re: Herbatniki cytrynowo-rumiankowe
czy szklanka masła to chodzi o juz rozpuszczone..czy o kostkę? a jak kostke to jak ją włożyć do szklanki..?
Zjadłabym takie ciacho..mniam..
Zjadłabym takie ciacho..mniam..
aga_nes-
Jestem z: : Polska/Irlandia
Dzieci : Wiktoria i Filip
Zaproszeń na ciacho : 6
Re: Herbatniki cytrynowo-rumiankowe
Fajny przepis chętnie bym spróbowała zrobić ale mam beznadziejny piekarnik
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek