Ryba z warzywami a'la lorien
5 posters
Strona 1 z 1
Ryba z warzywami a'la lorien
potrzebne:
3-4 kawałki mrożonej ryby - filetowanej (najlepiej Tilapia)
mrożona mieszanka warzyw chińskich lub inna (wedle upodobań)
oliwa z oliwek
przyprawy
na patelni umieszczamy oliwę z oliwek i mocno rozgrzewamy, wrzucamy filety z dowolnej rybki (najlepiej tilapia lub karmazyn) i smażymy na mocnym ogniu. Górę rybki posypujemy ziołami, można użyć jakiejś mieszanki "do ryb", ale proponuję tymianek, rozmaryn, cząber i trochę oregano.
W międzyczasie na osobnym (najmniejszym palniku) rozgrzewamy niewielką ilość oliwy. Jak rybki są dobrze wysmażone - dajemy je na tą mniejszą patelnię żeby były ciepłe, ale się zbytnio nie piekły - (palnik ustawić na I)
na "główną" patelnie, gdzie wcześniej były ryby - wrzucamy warzywa i zestaw ulubionych ziół (do wyboru ) - jak się nieźle przyrumienią (nabiorą też rybnego aromatu z pozostałej oliwy) - wrzucamy rybkę i całość ostro mieszamy "rozwalając" przy okazji rybę - otrzymujemy mix warzywno rybny o smaku ryby, w smaku - ... zaje...(fajny)
przyprawy
na patelni umieszczamy oliwę z oliwek i mocno rozgrzewamy, wrzucamy filety z dowolnej rybki (najlepiej tilapia lub karmazyn) i smażymy na mocnym ogniu. Górę rybki posypujemy ziołami, można użyć jakiejś mieszanki "do ryb", ale proponuję tymianek, rozmaryn, cząber i trochę oregano.
W międzyczasie na osobnym (najmniejszym palniku) rozgrzewamy niewielką ilość oliwy. Jak rybki są dobrze wysmażone - dajemy je na tą mniejszą patelnię żeby były ciepłe, ale się zbytnio nie piekły - (palnik ustawić na I)
na "główną" patelnie, gdzie wcześniej były ryby - wrzucamy warzywa i zestaw ulubionych ziół (do wyboru ) - jak się nieźle przyrumienią (nabiorą też rybnego aromatu z pozostałej oliwy) - wrzucamy rybkę i całość ostro mieszamy "rozwalając" przy okazji rybę - otrzymujemy mix warzywno rybny o smaku ryby, w smaku - ... zaje...(fajny)
Jestem z: : Ty..../Śląsk
Dzieci : Maja 5 l. i Alicja 3 l.
Zaproszeń na ciacho : 21
Re: Ryba z warzywami a'la lorien
Sandy aż mi ślinka pociekła Uwielbiam potrawy z ryb i na pewno wypróbuję Twój przepis
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
jutro robię rybkę fajniutki przepis
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Ja też uwielbiam rybe i juz dawno mi chodziła po głowie. Musze spróbować.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
no przepis na woka co mi sie kurzy w kuchni
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16