Partactwa lekarzy!!
+12
Lenka12_12
Cleo
MamaM
sylwia
Kasieńka
Joliczka
aniaffff
Nitka
Mo24nis
Marzena i Maja
Mama usunęła swój profil
mama33
16 posters
Strona 1 z 1
Partactwa lekarzy!!
Tak mnie jakoś naszło na taki temat!i Jak macie jakieś ciekawe historie związane z tematem to piszcie!!!
Kilka lat temu mój mąż miał wypadek! Przy tym niby naderwał ścięgno achillesa czy coś w tym rodzaju! Pojechaliśmy na pogotowie zbadali go tam usztywnili nogę aż do uda no i go puścili! Śmiałam się bo ani kuli mu nie dali ani mi nic nie pomogli wzięłam go pod ramię i jakoś doczłapaliśmy do domu!
Rano pojechaliśmy do szpitala no i zebrało się pięcioosobowe konsylium specjalistów chirurgów co robić dalej bez robienia prześwietlenia stwierdzili zgodnie że to naderwane ścięgno no i trzeba operować! Po odczekaniu jakiegoś tam czasu dostał znieczulenie w kręgosłup także przez cały czas był przytomny no i zaczęli ciąć! Po rozcięciu nogi aż do kolana usłyszał tylko o k..wa ścięgno jest całe ! No cóż zszyli włożyli w gips i po sprawie!!!
Kilka lat temu mój mąż miał wypadek! Przy tym niby naderwał ścięgno achillesa czy coś w tym rodzaju! Pojechaliśmy na pogotowie zbadali go tam usztywnili nogę aż do uda no i go puścili! Śmiałam się bo ani kuli mu nie dali ani mi nic nie pomogli wzięłam go pod ramię i jakoś doczłapaliśmy do domu!
Rano pojechaliśmy do szpitala no i zebrało się pięcioosobowe konsylium specjalistów chirurgów co robić dalej bez robienia prześwietlenia stwierdzili zgodnie że to naderwane ścięgno no i trzeba operować! Po odczekaniu jakiegoś tam czasu dostał znieczulenie w kręgosłup także przez cały czas był przytomny no i zaczęli ciąć! Po rozcięciu nogi aż do kolana usłyszał tylko o k..wa ścięgno jest całe ! No cóż zszyli włożyli w gips i po sprawie!!!
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Re: Partactwa lekarzy!!
Nie straszyć mnie bo urodze w domu!!!
Mama usunęła swój profil-
- Potrafię : wszystkiego po troszku
Jestem z: : P.O.
Zaproszeń na ciacho : 8
Ostatnio zmieniony przez mama33 dnia Pią 26 Lut 2010, 13:31, w całości zmieniany 1 raz
mama33-
Arminka przepraszam nie chciałam Cię przestraszyć !Arminka30 napisał:Nie straszyć mnie bo urodze w domu!!!
mama33-
Z moją mamą to było przeszło 30 lat temu teraz już takie rzeczy nie mają miejsca ! Arminko jeszcze raz Cię przepraszam jak to pisałam nie widziałam Twojej wypowiedzi gdybym przeczytała to bym tego nie zamieszczała tutaj! Ale jestem durna
mama33-
Oj mozna by tu pisac i pisac, nie jedna znam sprawe partactwa lekarzy i pielegniarek szczegolnie mnie denerwuja te ciazowo-porodowe.
Ja w polsce nie chodze do lekarzy, bylam tylko raz z Maja bo chorowala i w ciazy na usg zeby nagrac na plytke, mam nadzieje ze nigdy nie bede skazane na laske lekarzy i pielegniarek bez serca i z wielkim otwartm portfelem.
Wiem ze jest nielicznych swietnych lekarzy i pielegniarek, tylko cieszko na nie trafic.
Ja w polsce nie chodze do lekarzy, bylam tylko raz z Maja bo chorowala i w ciazy na usg zeby nagrac na plytke, mam nadzieje ze nigdy nie bede skazane na laske lekarzy i pielegniarek bez serca i z wielkim otwartm portfelem.
Wiem ze jest nielicznych swietnych lekarzy i pielegniarek, tylko cieszko na nie trafic.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Moj Mati jak mial 6 tygodni dostal bardzo wysokiej temperatury (to bylo w nocy) wiec zadzwonilam na pogotowie i mowie do pipy ze dziecko 6 tygodni temperatura powyzej 39st caly czas placze I pani w sluchawce powiedziala mi "pogotowie nieprzyjedzie prosze wsadzic dziecko do zimnej wody i rano umowic sie na wizyte do lekarza w swojej przychodni" normalnie szok Ale pojechalismy sami do szpitala i odrazu nas przyjeli przelezelismy wtedy 2 tygodnie
I o porodzie moglabym sporo napisac bo trafilam na taka polozna ze nie wiem co ta kobieta robi w szpitalu naprawde oni tylko czekaja zeby dostac w lape
I o porodzie moglabym sporo napisac bo trafilam na taka polozna ze nie wiem co ta kobieta robi w szpitalu naprawde oni tylko czekaja zeby dostac w lape
jednej dziewczynie raz zaszyli odbyt po porodzie, potem ja faszerowali herbatkami i innym przeczyszczaczami i sie dziwili ze nie moze zrobic kupy, maz ja zapakowal przewiozl do innego szpitala i tam odkryli przyczyne braku stolca.
Nawet nie chce pomyslec o tym jak ja musialo bolec.
Nawet nie chce pomyslec o tym jak ja musialo bolec.
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Boże dziewczyny aż mi sie włos jezy
Jak byłam mała , tak około 9 lat, złapałam jakies przeziębienie. Rodzice pojechali ze mna do lekarki która dała mi jakies tam lekarstwa. W nocy obudziłam sie z gorączka ponad 40 stopni i miałam wrażenie że sie duszę. szybko do innego lekarza, okazało sie że ta suka przepisała mi bardzo silny antybiotyk o końskiej dawce a ja miałam zaledwie przeziebienie. Gdyby nie pojechali ze mna odrazu do tego lekarza już by mnie nie było...
Leczyłam sie potem kilka lat, codziennie brałam tabletki, jezdziłam na badania głowy i takie tam. Teraz wszystko jest ok.
Ta lekarka przyjmuje nadal i ludzie ją chwala ale ja nigdy do niej nie pojade. Leczę moje dziecko własnie u tego lekarza który uratował mi życie.
Jak byłam mała , tak około 9 lat, złapałam jakies przeziębienie. Rodzice pojechali ze mna do lekarki która dała mi jakies tam lekarstwa. W nocy obudziłam sie z gorączka ponad 40 stopni i miałam wrażenie że sie duszę. szybko do innego lekarza, okazało sie że ta suka przepisała mi bardzo silny antybiotyk o końskiej dawce a ja miałam zaledwie przeziebienie. Gdyby nie pojechali ze mna odrazu do tego lekarza już by mnie nie było...
Leczyłam sie potem kilka lat, codziennie brałam tabletki, jezdziłam na badania głowy i takie tam. Teraz wszystko jest ok.
Ta lekarka przyjmuje nadal i ludzie ją chwala ale ja nigdy do niej nie pojade. Leczę moje dziecko własnie u tego lekarza który uratował mi życie.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
mama33 napisał:
Ostatnio zmieniony przez Joliczka dnia Sob 27 Lut 2010, 20:36, w całości zmieniany 3 razy
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Ja osobiście nigdy nie miałam takich przypadków, ale jak tak czytam Wasze wypowiedzi , to jest się w szoku.
Kasieńka-
Zaproszeń na ciacho : 4
ja tez miałam kilka takich przypadków ale porodówka była straszna znieczulica osób tam pracujacych czasami sie zastanawiam jak takie osoby moga pracowac wsrod ludzi
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
porodówka była straszna znieczulica osób tam pracujacych czasami sie zastanawiam jak takie osoby moga pracowac wsrod ludzi
Ja tez sie dziwie i to szczegolnie ze najbardziej znieczulone sa baby przeciez tez przez to przechodzily
kurcze!!! o porodówkacha właściwie jednej mogłabym tomy pisać!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
jesssuu mam prośbę, jestem w 30 tygodniu ciąży i proszę Was serdecznie nie piszcie o historiach śmierci dzieci w zaawansowanej ciąży bo do dziś śni mi się niedawno napisany post o zmarłym dziecku w 30tym tygodniu teraz kolejne co zmarło w 40tym... proszę Was serdecznie bo obecnie jestem strasznie wyczulona na krzywdę maluchów i nie śpię później po nocy myśląc co by było gdyby to mnie spotkało...
Cleo-
Jestem z: : It
Dzieci : pierwsza ciąża
Zaproszeń na ciacho : 6
cleo wszystko bedzie dobrze!ja miałam tak samo ciagle tylko słyszałam takie tematy!teraz znowu po porodzie ciagle słysze o chorobach dzieci!tak to juz jest!jak sie o cos martwi to ciagle sie to słyszy!pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego!
Lenka12_12-
- Potrafię : jeść!hiiihi!nawet samodzielnie
Jestem z: : TAM
Dzieci : narazie pozostane przy jednym słoneczku Adrianku!
Zaproszeń na ciacho : 47
Cleo napisał:jesssuu mam prośbę, jestem w 30 tygodniu ciąży i proszę Was serdecznie nie piszcie o historiach śmierci dzieci w zaawansowanej ciąży bo do dziś śni mi się niedawno napisany post o zmarłym dziecku w 30tym tygodniu teraz kolejne co zmarło w 40tym... proszę Was serdecznie bo obecnie jestem strasznie wyczulona na krzywdę maluchów i nie śpię później po nocy myśląc co by było gdyby to mnie spotkało...
DOKŁADNIE!!! Takich rzeczy sie w ogóle nie powinno pisac bo i co w tym ciekawego
anulaaa33-
- Potrafię : śmiać się :D
Jestem z: : Polski :D
Dzieci : 3 baby
Zaproszeń na ciacho : 133
Ja ze swojej strony przepraszam za swój post to napisałam jakiś czas temu bez zastanowienia się teraz bym tego nie zrobiła! Przepraszałam wtedy i przepraszam teraz
mama33-
ja mam dreszcze po tych Waszych przykładach,ale wiem ze to prawda .sama pracuje w służbie zdrowie i wiele widziałam,ja ze swojej strony moge tylko powiedziec,ze ludzie bardzo często myla sie z podjeciem decyzji zyciowej i wybieraja czesto kierunki ,które jak sie pozniej okazuje w ogóle im nie leza,a że tyle sie uczyli i nie ma już czasu na zmiane podejmuja prace ,lub tez druga sprawa wypalili sie zawodowo i totalna znieczulica ich dopadła.wiem ze bieda ,ze az piszczy w słuzbie zdrowia,ale co My pacjentki jestesmy tego winne???
Izula85-
- Potrafię : zjeść całą czekolade i szukac jeszcze
Jestem z: : ZE WSI:)
Dzieci : mała kruszynka Natalia
Zaproszeń na ciacho : 48
ech...ja jak starałam się o dzidzię to widziałam same kobitki z brzuchami...wszystkie miały tylko nie ja!....ale wczoraj też nie mogłam usnąć..upierniczyłam się w kuchni, potem prasowanie itd. i cały dzień Maksiu się nie ruszał , wieczorkiem jak już zaległam do łóżka to tylko czekałam kiedy kopnie , bo to stworzonko tak ma ....ale cisza była, więc zaczęłam miętosić brzuch żeby coś się w nim ruszyło..i nic!....i sen z głowy! Rano obudziłam się i co? Puk Puk w brzucholu...Więc jestem już spokojna..ale co przeżyłam to moje..Pomimo niepokoju staram się odrzucić wszelkie złe myśli..
artanula-
- Potrafię : śmiać się z siebie
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : Maciek, Maja i Maksiu w drodze :)
Zaproszeń na ciacho : 19
artanula napisał:ech...ja jak starałam się o dzidzię to widziałam same kobitki z brzuchami...wszystkie miały tylko nie ja!....ale wczoraj też nie mogłam usnąć..upierniczyłam się w kuchni, potem prasowanie itd. i cały dzień Maksiu się nie ruszał , wieczorkiem jak już zaległam do łóżka to tylko czekałam kiedy kopnie , bo to stworzonko tak ma ....ale cisza była, więc zaczęłam miętosić brzuch żeby coś się w nim ruszyło..i nic!....i sen z głowy! Rano obudziłam się i co? Puk Puk w brzucholu...Więc jestem już spokojna..ale co przeżyłam to moje..Pomimo niepokoju staram się odrzucić wszelkie złe myśli..
mama33-
Jak pisałam ,na 18tą mam USG, więc jestem pewna dobrych wiadomości.
Jak się uda to zamontuję tu cosik..
artanula-
- Potrafię : śmiać się z siebie
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : Maciek, Maja i Maksiu w drodze :)
Zaproszeń na ciacho : 19
Artanula bedziemy czekac
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Czekamyartanula napisał:Jak pisałam ,na 18tą mam USG, więc jestem pewna dobrych wiadomości.
mama33-
przepraszam!!!
MamaM-
- Potrafię : być
Jestem z: : Polski
Dzieci : Mimi, Kubuś
Zaproszeń na ciacho : 67
[quote="Joliczka"]
mama33 napisał:
Joliczka-
Joliczko superaśny cytat
aniaffff-
Joliczka-
Próbuje usunąć post i nie mam pojęcia jak to zrobić
Joliczka-
Nie można całkowicie usunąc a przynajmniej my nie możemy , tylko Nitka. Ja kiedyś usunęłam treśc i wpisałam że musiałam usunąc po przemyśleniu.
aniaffff-
Mi się udało usunąć a na miejscu mojego bezmyślnego tekstu umieściłam tą ikonkę
ale dziękuję Joliczko że próbowałaś
mama33-
Udało mi się jakoś to usunąćmama33 napisał:Mi się udało usunąć a na miejscu mojego bezmyślnego tekstu umieściłam tą ikonkę
Joliczka-
Joliczka Kochana jesteś za to masz ode mnie duże ciacho
mama33-
Joliczka-
Świeta prawda wkoncu my też płacimy składki na słuzbe zdrowia wiec tak poniekat jesteśmy płatnikami i w wiekszej czesci to my ja utrzymujemy i chcielibyśmy troche zyczliwosci i zrozumienia jak juz trafimy do szpitalaIzula85 napisał:ja mam dreszcze po tych Waszych przykładach,ale wiem ze to prawda .sama pracuje w służbie zdrowie i wiele widziałam,ja ze swojej strony moge tylko powiedziec,ze ludzie bardzo często myla sie z podjeciem decyzji zyciowej i wybieraja czesto kierunki ,które jak sie pozniej okazuje w ogóle im nie leza,a że tyle sie uczyli i nie ma już czasu na zmiane podejmuja prace ,lub tez druga sprawa wypalili sie zawodowo i totalna znieczulica ich dopadła.wiem ze bieda ,ze az piszczy w słuzbie zdrowia,ale co My pacjentki jestesmy tego winne???
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: