Sześciolatek w szkole?
+2
Nieznajoma
mama33
6 posters
Strona 1 z 1
Sześciolatek w szkole?
Jestem ciekawa co Wy o tym myślicie? Ja mam mieszane uczucia ! Ciągle coś się zmienia! Gimnazjum ,teraz wcześniejsze pójście do szkoły o rok! Aż się boję pomyśleć co będzie dalej? Już nie nadążam za tym wszystkim i nie wiem czy idzie to ku lepszemu może i tak a może nie?
mama33-
- Potrafię : tańczyć oberka i nie tylko
Jestem z: : Warmii i Mazur
Dzieci : ukochany synek
Zaproszeń na ciacho : 123
Re: Sześciolatek w szkole?
wedlug mnie dziecko powinno miec wiecej dziecinstwa:!!!!
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Ja jestem chyba temu przeciwna,przeciez 6 latek to jeszcze takie male dziecko skore do zabaw a nie do nauki tym bardziej ze teraz to co te biedne dzieciaczki przerabiaja juz w pierwszej klasie to mozg sie lasuje.Przeciez ja stara baba siedzialam ostatnio nad zadaniem z matmy dla pierszaka i musialam sie naprawde chwile zastanowic jak sie za nie zabrac.
Zgadzam sie z nieznajoma ze dzieci powinny miec zdecydowanie wiecej dziecinstwa.
Zgadzam sie z nieznajoma ze dzieci powinny miec zdecydowanie wiecej dziecinstwa.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Ja tez mam mieszane uczucia, bo niby fakt z tym dziecinstwem, ale z drugiej strony czlowiek potem wczesniej konczy te ustrojstwa wszystkie
W wielu krajach dzieci chodza do szkoly od 6 lat, a w egipcie posylaja 5 latki. U mojego meza w rodzinie wszyscy tak zaczynali. Teraz maja po 21-22 lat gora i pokonczone studia. Bynajmniej nie zaluja i nie twierdza, ze cos stracili.
Ehhh sama juz nie wie, ale wiem jedno, ze jak tu zostaniemy w DE to mala i tak pojdzie od 6 roku, bo tu tak jest
W wielu krajach dzieci chodza do szkoly od 6 lat, a w egipcie posylaja 5 latki. U mojego meza w rodzinie wszyscy tak zaczynali. Teraz maja po 21-22 lat gora i pokonczone studia. Bynajmniej nie zaluja i nie twierdza, ze cos stracili.
Ehhh sama juz nie wie, ale wiem jedno, ze jak tu zostaniemy w DE to mala i tak pojdzie od 6 roku, bo tu tak jest
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
Zależy jeszcze jaka ta szkoła miałaby być. Jeżeli byłaby dostosowana do dzieci w tak młodym wieku to czemu nie. Chodzi mi tu o program nauczania który nie powinien w żaden sposób przypominać obecnego i opiekę która przypominałaby opiekę przedszkolną.
No i Boże broń (!) ciężki tornister
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
jastem podobnego zdania najpierw niech dobrze szkoły dostosują i te tornistry są okropne 6 latki musza dzwigac takie ciężaryrossi82 napisał:Zależy jeszcze jaka ta szkoła miałaby być. Jeżeli byłaby dostosowana do dzieci w tak młodym wieku to czemu nie. Chodzi mi tu o program nauczania który nie powinien w żaden sposób przypominać obecnego i opiekę która przypominałaby opiekę przedszkolną.
no i powinien być odpowiedni program
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: