I już po macierzyńskim...:(
+7
Nitka
Nieznajoma
rossi82
Triss
gonialbn
Marzena i Maja
Kfiateczek82
11 posters
Strona 1 z 1
I już po macierzyńskim...:(
Ja dziś byłam pierwszy dzień w pracy po urlopie macierzyńskim. Niestety musiałam wracać bo kończyła mi sie umowa i jedynym warunkiem jej przedłużenia był mój powrót. Strasznie to przeżyłam wczoraj wieczorem wylałam morze łez że muszę zostawić moje maleństwo w domku beze mnie, nie wyobrażałam sobie jak moja dzidzia sobie poradzi beze mnie. Na szczęscie tatuś z babcią zajeli się nią bardzo troskliwie i aluszek nie odczuł boleśnie mojej nieobecności. Kurczę strasznie krótki ten nasz macierzyński. A w pracy dużo roboty więc jakoś mi zleciało i po 7 godzinkach znów trzymałam moje maleństwo w ramionach:)
Kfiateczek82-
- Potrafię : wiele rzeczy
Jestem z: : Krakowa
Dzieci : Juleczka***
Zaproszeń na ciacho : 0
Re: I już po macierzyńskim...:(
Strasznie ci wspolczuje!
Nawet nie moge myslec o tym co czujesz bo mnie serce boli.
Jestes pewna ze to wszystko zgodnie z prawem sie toczy?
jak to jest z tym wychowawczym?
Nawet nie moge myslec o tym co czujesz bo mnie serce boli.
Jestes pewna ze to wszystko zgodnie z prawem sie toczy?
jak to jest z tym wychowawczym?
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
Śliczna ta twoja dzecina,współczuję
ja mam w Ire 26tyg macierzyńskiego
ja mam w Ire 26tyg macierzyńskiego
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Zaproszeń na ciacho : 16
wspolczuje ja wracam do pracy 2 czerwca nie wiem jak dam rade
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
Współczuję przeszłam przez to kiedy Piernik miał pięć miesięcy. Było ciężko ale tylko na samym początku, potem nauczyłam się w pracy odpoczywać od dziecka i ładować baterie żeby mieć dla niego więcej cierpliwości.
Mimo wszystko po kolejnych pięciu miesiącach pracy zdecydowałam się wyjechać z Polski żeby było mnie stać na pozostanie z dzieckiem w domu. Było mi źle że nie widzę jak rośnie, że nie ja go uczę poznawać świat.
Mimo wszystko po kolejnych pięciu miesiącach pracy zdecydowałam się wyjechać z Polski żeby było mnie stać na pozostanie z dzieckiem w domu. Było mi źle że nie widzę jak rośnie, że nie ja go uczę poznawać świat.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
a na wychowawcze nie chciałas pójsc nie trzeba miec przed porodem przepracowane 6 miesiecy a potem mozna korzystac najpierw z macierzynskego a pózniej wychowawczy ja tak zrobiłam i wzielam na 2 lata wychowawcze nie wyobrazam sobie zeby takie malenstwo zostalo bez mamy ale wiem ze niestety niekiedy tak musimy :(((
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
Kfiateczku, każda mama przeżywa to samo.
Tulę Cię wirtualnie i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej!
Tulę Cię wirtualnie i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej!
Kfiateczek82, współczuję bo każde nawet kilkugodzinne rozstanie z maleństwem po ciągłym przebywaniu z nim bywa bolesne. jednak najgorsze będa pierwsze dni a potem i Ty i córeczka przyzwyczaicie się do nowej sytuacji i będzie dużo łatwiej. za to pomyśl jakie radosne będą Twoje powroty do domu i ta radośc Julci gdy będziesz wracała. to będą piękne momenty na które będziesz czekała..
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
mi również tydzień temu skończył się macierzyński ale jak narazie jestem na zwolnieniu które zaproponowała mi neurolog-powiedziała że mogę wziąć 60 dni zwolnienia na dziecko i chyba rozumiecie że nie zastanawiałam się nawet chwili
becia-
- Potrafię : ciągle uczę się czegoś nowego
Jestem z: : Wyszkowa
Dzieci : Patrycja i Maja
Zaproszeń na ciacho : 4
Bardzo dobre wyjście becia. Ja już się martwię, jak wrócę do pracy, a jeszcze nie urodziłam. Myślałam chociaż o kilku m-cach wychowawczego, ale koleżanki mi radzą, żeby właśnie poszukać możliwości pójścia na zwolnienie - zawsze to jakieś pieniądze, a wychowawczy przecież bezpłatny jest.
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Dziewczyny ja normalnie padam jestem taka zmęczona ale z taką radością wracam do domu i bawię się z Julcią tak strasznie za nią tęsknie...:( ale cóż realia są niestety takie że musiałam wrócić bo mi sie umowa kończyła i po prostu by mi jej nie przedłużyli a teraz trzeba prace szanować. Dzieki za wsparcie mam nadzieje, że się już niedługo zaklimatyzuje i będzie dobrze:)
Kfiateczek82-
Z czasem sie przyzwyczaicie napewno!
Wspolczuje bolu i zycze sily na taka codziennosc!!!
Wspolczuje bolu i zycze sily na taka codziennosc!!!
Marzena i Maja-
oj współczuję
ja właśnie jestem na drugim miesięcznym zwolnieniu póżniej wykończę urlop i... urlop wychowawczy
ja właśnie jestem na drugim miesięcznym zwolnieniu póżniej wykończę urlop i... urlop wychowawczy
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Marzena to ile w sumie nazbierasz tego czasu na bycie w domu z synkiem?
Marzena i Maja-
Ja też mam zaległy urlop ale na razie nie moge go wykorzystać :( mam nadzieje, że może pod koniec czerwca pozwolą mi iść na urlop.
Na szczęscie Julcia siedzi teraz z tatusiem i świetnie się bawią razem a jak wracam do domu i widzę jej rozesmianą buźkę która na mnie patrzy te słodkie oczka i kiedy przytula się do mojego cycusia to wszelkie złości mi mijaja i tylko cieszę się, że jestem znów z moją córunią i jestem po prostu SZCZĘŚLIWA:)
Na szczęscie Julcia siedzi teraz z tatusiem i świetnie się bawią razem a jak wracam do domu i widzę jej rozesmianą buźkę która na mnie patrzy te słodkie oczka i kiedy przytula się do mojego cycusia to wszelkie złości mi mijaja i tylko cieszę się, że jestem znów z moją córunią i jestem po prostu SZCZĘŚLIWA:)
Kfiateczek82-
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: