ja też się chwalę
+9
rumianek :)
Marzena i Maja
aminka
Joliczka
Nitka
aniaffff
becia
Sandy38
MAjax
13 posters
Strona 1 z 1
ja też się chwalę
Byłam wczoraj ze swoim sponsorem po wyprawkę
Kupiłam:
http://www.allegro.pl/item619333657_o_sliczne_porzadne_rozki_rozek_wyprawka.html#gallery - ten w kremowe żyrafiki,
http://www.allegro.pl/item628124133_pled_kocyk_70x100_drewex_mis_hippo_lew_nowe_wzory.html#gallery - beżowy z kaczuszką (nie znalazłam beżowego misia)
http://www.allegro.pl/item624040915_niealergizujace_wypelnienie_do_poscieli_90x120.html
http://www.allegro.pl/item619329265_pieeekna_2_cz_posciel_120x90_super_wzory.html - też w żyrafy, drugą wezmę w safari, ale nie chciałam od razu tak kasą małża szastać, mamy coś jeszcze od szwagierki dostać
http://www.allegro.pl/item619172262_piekna_posciel_do_wozka_i_kolyski_mis_6wzorow.html - niebieską owieczkę
no i takie drobiazgi jak pieluchy tetrowe, podkład na przewijak, prześcieradło, podkład pod prześcieradło itp.
Powiedzcie mi tylko czy pościel też muszę uprać w jelpie (już nawet w proszek się zaopatrzyłam ) tak jak ciuszki przed użyciem?
Kupiłam:
http://www.allegro.pl/item619333657_o_sliczne_porzadne_rozki_rozek_wyprawka.html#gallery - ten w kremowe żyrafiki,
http://www.allegro.pl/item628124133_pled_kocyk_70x100_drewex_mis_hippo_lew_nowe_wzory.html#gallery - beżowy z kaczuszką (nie znalazłam beżowego misia)
http://www.allegro.pl/item624040915_niealergizujace_wypelnienie_do_poscieli_90x120.html
http://www.allegro.pl/item619329265_pieeekna_2_cz_posciel_120x90_super_wzory.html - też w żyrafy, drugą wezmę w safari, ale nie chciałam od razu tak kasą małża szastać, mamy coś jeszcze od szwagierki dostać
http://www.allegro.pl/item619172262_piekna_posciel_do_wozka_i_kolyski_mis_6wzorow.html - niebieską owieczkę
no i takie drobiazgi jak pieluchy tetrowe, podkład na przewijak, prześcieradło, podkład pod prześcieradło itp.
Powiedzcie mi tylko czy pościel też muszę uprać w jelpie (już nawet w proszek się zaopatrzyłam ) tak jak ciuszki przed użyciem?
MAjax-
Jestem z: : Warszawa
Dzieci : 1 sztuka męska
Zaproszeń na ciacho : 23
Re: ja też się chwalę
Tak ,bo mimo tego iż były zapakowane ,nie wiadomo jak były przechowywane przez sprzedającego.
Sandy38-
- Potrafię : Służyć medyczną wiedzą,uwielbiam piec ciasta
Jestem z: : Ty..../Śląsk
Dzieci : Maja 5 l. i Alicja 3 l.
Zaproszeń na ciacho : 21
a u mnie jelp nie zdał egzaminu jak niuni wylało się z pampersa poprostu nie dopierał i już dlatego zmieniłam proszek na dzidziusia i wszystko bialutkie a i zapach bardziej mi odpowiada
becia-
- Potrafię : ciągle uczę się czegoś nowego
Jestem z: : Wyszkowa
Dzieci : Patrycja i Maja
Zaproszeń na ciacho : 4
Upierz pościel też , przecież dzidziuś bedzie się do niej przytulał.
Majax no to wyprawka już prawie jest. Powiem Ci że nie mogę doczekać się Twojego porodu Szkoda że na porodówce nie będziesz miała netu.
Majax no to wyprawka już prawie jest. Powiem Ci że nie mogę doczekać się Twojego porodu Szkoda że na porodówce nie będziesz miała netu.
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Oj szkoda, jak my bez Majax wytrzymamy???
Ja prałam wszystko co kupiłam dla małego
Ja prałam wszystko co kupiłam dla małego
Aniaff z tym netem na porodówce to fajny pomysł może Majax to przemyśli !
Majax ja tez uważam że pościel powinnaś wyprać!
A wyprawka przepiękna!!!
Majax ja tez uważam że pościel powinnaś wyprać!
A wyprawka przepiękna!!!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Gratuluje wyprawki!
Ja pralam wszystko dla malej, ale pralam w normalnym proszku i normalnym plynie do plukania. Nigdy na szczescie zadne alergie nie wystapilyi wszystko bylo ok
Ja pralam wszystko dla malej, ale pralam w normalnym proszku i normalnym plynie do plukania. Nigdy na szczescie zadne alergie nie wystapilyi wszystko bylo ok
aminka-
- Potrafię : pakowac walizki :)
Jestem z: : z miasta...
Dzieci : sliczna coreczka
Zaproszeń na ciacho : 27
Ja tez pralam wszystko w proszku dla niemowlat, nazwa mi wypadla z glowy ale dosyc szybko zaczelam prac w doroslym plynie.
Majax w szpitalu napewno maja internet, tylko sobie zalatw kamerke i glosniki i mikrofon i bedziemy ci wszystkie na zywo kibicowac!!!!!
Ile ci zostalo do terminu?
Jak sie czujesz?
Majax w szpitalu napewno maja internet, tylko sobie zalatw kamerke i glosniki i mikrofon i bedziemy ci wszystkie na zywo kibicowac!!!!!
Ile ci zostalo do terminu?
Jak sie czujesz?
Marzena i Maja-
- Potrafię : gotowac, zrozumiec dzieci, pomagac, spac
Jestem z: : Szklarska Poreba
Dzieci : Maja Emilia
Zaproszeń na ciacho : 35
do terminu pozostało 50 dni. Co do samopoczucia - rosnę i puchnę, ostatnio puchną mi nawet dłonie i mrowią koniuszki palców, mam też problemy z utrzymaniem ołówka w ręku jak w pracy piszę . Niezpuełnie tak sobie ciążę wyobrażałam - myślałam (o święta naiwności!!) że w tym czasie będę promienieć kobiecym pięknem, nic mi nie będzie dolegać a poród to będzie dla mnie jak przejście przez pasy po niezbyt ruchliwej ulicy. Ale zamierzam sobie wziąć w przyszłym tyg. tydzień zwolnienia i będę i i a potem jeszcze pościel
Jeśli chodzi o internet w szpitału to narazie jestem w przedporodowym szoku i obawiam się, że nie zdążę się zorientować jak mój szpital w którym chcę rodzić z tym stoi
Jeśli chodzi o internet w szpitału to narazie jestem w przedporodowym szoku i obawiam się, że nie zdążę się zorientować jak mój szpital w którym chcę rodzić z tym stoi
MAjax-
Współczuję MAjax tych obrzęków Ja na szczęście nie puchnę jeszcze aż tak, ale i tak siedzę na zwolnieniu już półtora miesiąca i tak zostanie aż do rozwiązania za jakieś 114 dni
rumianek :)-
- Potrafię : całe mnóstwo rzeczy :)
Jestem z: : Lublina
Dzieci : jedna kruszynka :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Mi tylko nogi puchly takze lezalam/siedzialam nogami do gory!
Majax masz badanie zrobione ze to nie jest zatrucie ciazowe?
Podziwiam cie ze jeszcze pracujesz, ja to bym nie dala rade, pewnie by mi sie nie chcialo tylko wolalabym odpoczywac i sie przygotowac na dziecko.
Juz wiesz gdzie bedziesz rodzic?
Majax masz badanie zrobione ze to nie jest zatrucie ciazowe?
Podziwiam cie ze jeszcze pracujesz, ja to bym nie dala rade, pewnie by mi sie nie chcialo tylko wolalabym odpoczywac i sie przygotowac na dziecko.
Juz wiesz gdzie bedziesz rodzic?
Marzena i Maja-
na ostatnim badaniu nie wyszły mi objawy zatrucia (nie było białka w moczu, ciśnienie mam w porządku). Chcę rodzić w szpitalu św. Zofii na żelaznej a co do zwolnienia - nie lubię bezczynności- dopiero wtedy by mnie wszystko zaczęło boleć jakbym miała za dużo czasu wolnego. Wtedy bym rano się budziła i zastanawiała: co mnie dzisiaj boli i gdzie mnie dzisiaj będzie strzykało
MAjax-
Dobre nastawienie!
Marzena i Maja-
becia napisał:a u mnie jelp nie zdał egzaminu jak niuni wylało się z pampersa poprostu nie dopierał i już dlatego zmieniłam proszek na dzidziusia i wszystko bialutkie a i zapach bardziej mi odpowiada
A czy szmatki dziecka można w razie czego potraktować wanishem a potem wyprać w jelpie?? i potem oczywiście wypłukać dwa razy? A czy jest jakiś płyn do płukania dziecięcych szmatek?
MAjax-
Majax, ja czasami moczyłam ubranka Wanishem a potem dokładnie prałam i płukałam ale każde dziecko może inaczej zareagować na takie specyfiki. mojej Natalii w każdym bądź razie nic się nie działo.Może dlatego że było dobrze wypłukane.MAjax napisał:
A czy szmatki dziecka można w razie czego potraktować wanishem a potem wyprać w jelpie?? i potem oczywiście wypłukać dwa razy? A czy jest jakiś płyn do płukania dziecięcych szmatek?
A co do płynu to używałam płynu do płukania Jelp. Z tej samej serii co proszku.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Majax ja też mam kremowe żyrafy a safari na zmianę hehe...
co do prania to prałam i nastawiałam na dodatkowe płukanie teraz już nie... a wanishem często traktuje Kluskowe ubranka ale później piorę w loveli jakoś tak (chyba była tańsza od jelpa a Kluska nie uczuliła więc tak zostało) teraz kończe opakowanie loweli i przerzucam sie na sensitivy
co do prania to prałam i nastawiałam na dodatkowe płukanie teraz już nie... a wanishem często traktuje Kluskowe ubranka ale później piorę w loveli jakoś tak (chyba była tańsza od jelpa a Kluska nie uczuliła więc tak zostało) teraz kończe opakowanie loweli i przerzucam sie na sensitivy
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
Ja pralam wszystko,doslownie co sie dalo i od poczatku tez tylko w Lovelli.U nas tu w austrii nie ma wiec przywiozlam sobie zapas z PL.Jednak jak zapasu braklo a nie wyjezdzalismy do Polski ani tez nikt nie mial przyjechac do nas to kupilam Persil(Jessi miala chyba z pol roczku wtedy) i zaczelam prac w persilu a ze nie stwierdzilam zadnych uczulen to tak juz piore w nim do dzisiaj i tak mi wszystko swietnie dopiera ze juz nie musze uzywac nic innego.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Majax, Ty sobie odpocznij, bo potem to wiesz...:-). Wyobrażam sobie, że Ci ciężko, ale wyśpij się na zapas jeśli możesz.
Co do ubranek i reszty to ja od początku piorę w zwykłym proszku w wersji sensitive i płuczę ewentualnie 2 razy. Płynu do zmiękczania nie używam. Na szkole rodzenia mówili, że lepiej uważać, bo dziecia można podrażnić - lepiej już niech mu się pupcia podrapie - i tak nam zostało.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości na tej ostatniej prostej.
Co do ubranek i reszty to ja od początku piorę w zwykłym proszku w wersji sensitive i płuczę ewentualnie 2 razy. Płynu do zmiękczania nie używam. Na szkole rodzenia mówili, że lepiej uważać, bo dziecia można podrażnić - lepiej już niech mu się pupcia podrapie - i tak nam zostało.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości na tej ostatniej prostej.
embeel-
- Potrafię : Wbijać igły
Jestem z: : Łodzi, mieszkam w Marsylii
Dzieci : Emma B.
Zaproszeń na ciacho : 1
Similar topics
» Chwale sie, a co!
» Chwale sie!
» CHWALE SIE !!!!!!!!!!!!!!!
» Chwale sie :)))......
» Ja tez sie chwale :D
» Chwale sie!