raczkowanie
+5
Joliczka
dagolis
Nieznajoma
sylwia
Triss
9 posters
Strona 1 z 1
raczkowanie
moja ala nie cche raczkowac kiedys sie przemieszczala do tylu teraz nie ma ochoty
odkad siedzi sobie pewnie to tylko by siedziala
doczolga sie do zabawki byle niedaleko byla bo jak jest daleko to placze
odkad siedzi sobie pewnie to tylko by siedziala
doczolga sie do zabawki byle niedaleko byla bo jak jest daleko to placze
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
Re: raczkowanie
moja jeszcze dobrze nie siedzi nie moge doczekac sie jak bedzie raczkowac narazie lezy na brzuszku i merda nózkami
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
a moze zacznie od razu chodzic ??moja corcia malo raczkowała wolała sie trzymac meblli i sama chadzac:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
albo będzie raczkować albo od razu pójdzie. tak jak z wszystkim - każde dziecko inaczej sobie radzi. moja zaczeła raczkować mając 7 miesięcy a koleżanki syn jak miał roczek i raczkował może tylko z tydzień i zaczął chodzić nie mart się zanim się obejrzysz będzie umiała już dotrzeć do zabawki którą będzie chciała sie pobawić.
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Mój Marcel do 7 mego miesiąca tak się właśnie czołgał na brzuchu i tak jak u Ciebie gdy zabawka była za daleko płakał żeby mu podać ale ja mu nie ustępowałam jak widział że nie podaje to sam się dalej męczył żeby tylko zdobyć upragnioną zabawkę!
Joliczka-
- Potrafię : co nie co
Jestem z: : Nowa Sól
Dzieci : mam dwów wspaniałych synów
Zaproszeń na ciacho : 28
Piernik prawie nie raczkował, przemieszcał się na trzech ale bardzo krótko
Ciężki miał tyłek....
Bardzo szybko natomiast zaczął sam chodzić i wówczas wszystko zmieniło się o sto osiemdziesiąt stopni. Z miłego, cichego i spokojnego berbecia siedzącego godzinę nad jedną zabawką stał się diabłem wcielonym. Wszędzie go pełno. Ciągle biega, wspina się, psoci niemiłosiernie. Czasmi za nim nie nadążam, dzisiaj np. kiedy wypuściłam go do ogródka i odwróciłam się na moment żeby zabrać ze sobą książkę młody już zeżarł mi prawie wszystkie stokrotki koło schodów. Czysty szał ciał.
Ciężki miał tyłek....
Bardzo szybko natomiast zaczął sam chodzić i wówczas wszystko zmieniło się o sto osiemdziesiąt stopni. Z miłego, cichego i spokojnego berbecia siedzącego godzinę nad jedną zabawką stał się diabłem wcielonym. Wszędzie go pełno. Ciągle biega, wspina się, psoci niemiłosiernie. Czasmi za nim nie nadążam, dzisiaj np. kiedy wypuściłam go do ogródka i odwróciłam się na moment żeby zabrać ze sobą książkę młody już zeżarł mi prawie wszystkie stokrotki koło schodów. Czysty szał ciał.
rossi82-
- Potrafię : zrobić bardzo smacznego zakalca ;)
Jestem z: : Szkocji
Dzieci : jedna sztuka ;)
Zaproszeń na ciacho : 68
ale ala jakos malo sie przemieszcza
woli siedziec i zeby jej podawac ksiezniczka
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
Moja córa za to wszystko w jednym: raczkuje, przemieszcza się na łokciach i chodzi przy meblach ale puścić się sama boi. Jak wyciagam do niej ręce i mówię-chodz-boi się i siada ;)
celinka35-
- Potrafię : słuchać
Jestem z: : okolice podlaskiego
Dzieci : mam jedną gwiazdeczkę:*
Zaproszeń na ciacho : 0
Triss napisał:ale ala jakos malo sie przemieszcza
Dziewczyno ciesz się bo jeszcze się za nią nabiegasz hihihi... Wiem że jako matka martwisz się że juz powinna raczkować a tu nic, na pewno niedługo zacznie albo pobiegnie na nóżkach.
Filip zaczał raczkować jak miał 8 miesiecy, trwało to 2 miesiące i w tym czasie nabrał takiej wprawy że biegiem go nie mogłam dogonić. Czasem bawiłam się z nim że go gonie też na czworaka to musiałam oszukiwać bo nie dawałam rady go złapać..
aniaffff-
- Potrafię : niezle sprzatać
Jestem z: : Głowna
Dzieci : cudnego synka Filipka
Zaproszeń na ciacho : 145
Mój Mati też nie raczkuje tylko siedzi i płacze jak coć chce a jak ja mu tego nie daje to kładzie się na plecy bruch turla się i sam to zdobywa za to już zaczął pewnie stawać na nóżka często to robi jak siedzę obok wtedy ciągnąc mnie za włosy.... wspina się do wstawania. Myślę że nie mamy się czym martwić maluch dadzą sobie radę
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: