Pieleęgnacja dziewczynek
+7
Zwierzak2008
sylwia
gonialbn
dagolis
Triss
karolutka
Marzena
11 posters
Strona 1 z 1
Pieleęgnacja dziewczynek
Mamy moje drogie swoich kochanych córeczek czym je pielęgnujecie-szczególnie miejsca intymne? Moja przyjaciółka właśnie urodziła Marysię i nie wie za bardzo czym jej pupę smarować. Ja Matiemu nakładam Sudocream ale on jest chyba za tłusty dla dziewczynki. Poradźcie.
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Re: Pieleęgnacja dziewczynek
ja preferowalam kosmetyki nivea- zreszta do tej pory! slyszalam opinie ze sudocrem generalnie jest razcej do zaleczania odparzen niz do zapobiegania- ale wiem ze wiele osob go uzywa- ja do pupy alantan zielony! super
przed kapiela zawsze przemywalam pipcie ciepla woda delikatnie a teraz normalnie w wanience
przed kapiela zawsze przemywalam pipcie ciepla woda delikatnie a teraz normalnie w wanience
karolutka-
- Potrafię : wszystko po troszkę :)
Jestem z: : Wrocław
Dzieci : Olga :) 30.01.08
Zaproszeń na ciacho : 2
moja Ale sudokrem uczula
uzywam linomag
i jak byla mniejsza to mylam dupke przegotowana woda przy zmianie pilluchy
uzywam linomag
i jak byla mniejsza to mylam dupke przegotowana woda przy zmianie pilluchy
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
Zaproszeń na ciacho : 16
przez jakieś ok 3 miesiące od urodzenia używałam do przemywania przy zmianie pieluchy przegotowanej wody zamiast nawilżanych chusteczek a następnie posypywałam pudrem lub mąką ziemniaczaną( starym sposobem). od czasu do czasu profilaktycznie Sudocrem(zalecany do pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry). a jak czasami zauważyłam jakieś zaczerwienienie to przy każdym przewijaniu sudocrem i problem szybciutko znikał.
no i często kładłam ją z gołą pupcią żeby skóra jak najwięcej oddychała.
a i moja Natalia jeszcze jak miała po urodzeniu taki jakby biały nalot( nie wiem jak to opisać) w okolicy łechtaczki i lekarka mówiła żeby tego na siłę nie usuwac tylko przy każdej kąpieli delikatnie próbować usuwac po troszku to patyczkiem takim do czyszczenia uszu...
no i często kładłam ją z gołą pupcią żeby skóra jak najwięcej oddychała.
a i moja Natalia jeszcze jak miała po urodzeniu taki jakby biały nalot( nie wiem jak to opisać) w okolicy łechtaczki i lekarka mówiła żeby tego na siłę nie usuwac tylko przy każdej kąpieli delikatnie próbować usuwac po troszku to patyczkiem takim do czyszczenia uszu...
dagolis-
Jestem z: : Wawa
Dzieci : Julia
Zaproszeń na ciacho : 51
Ja stosuję bepanthen,zdecydowanie wolę niż sudocream,jak pupa robi się czerwona to stosuję Caldease krem.Ale sudocream jak najbardziej nadaje się do codziennej pielęgnacji.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
ja slyszalama zeby sudokrem stosowac na stany ciezkie bo podobno nie ma nic mocniejszego ale jak pisalam moja ale sudokrem uczulil az tak ze z dupki lala jej sie krew wyleczylam bephantenem
teraz to linomag i dupke ma sliczna rozowa
nie pachnie rewelacyjnie ale ....
teraz to linomag i dupke ma sliczna rozowa
nie pachnie rewelacyjnie ale ....
Triss-
- Potrafię : różnie
Jestem z: : podkarpacia
Dzieci : wspaniałacórka i następne w drodze
dzięki wielkie jutro idę do szpitala odwiedzić dziewczyny to wszystko jej przekażę
Marzena-
- Potrafię : :)
Jestem z: : okolic stolicy
Dzieci : słodziak Mati :)
Zaproszeń na ciacho : 31
Nie jestem zwolenniczka sudocreamu ale znam go z zawodowej praktyki i jak najbardziej do profilaktyki się nadaje ale zawiera cynk.
gonialbn-
- Potrafię : stanąć na głowie
Jestem z: : ?
Dzieci : !
Ja na początku używałam alantanu niebieskiego bo takiego używali w szpitalu i byłam bardzo zadowolona ale po przyjeżdzie tutaj gdy alantan mi się skończył kupiłam sudokrem i też jestem zadowolona
osobiście bardziej skłaniam się do alantanu jest tani i naprawde dobry
osobiście bardziej skłaniam się do alantanu jest tani i naprawde dobry
sylwia-
- Potrafię : duzo
Jestem z: : Glasgow
Dzieci : Wiktoria
Zaproszeń na ciacho : 44
na początku linomag teraz rożnie zależy co mam pod ręką i jaki jest stan pupci staram sie nie dopuszczać do jakichkolwiek zmian ale rożnie to z tym bywa.. bephanten super natłuszcza i jak robią sie bąbelki pomaga im szybciej tak jakby nabrzmieć, sudokrem wysusza, linomag wygładza jako 3 faza, bardzo dobry tylko że drogawy jest hipp przeciw odparzeniom miałam próbki i były super a jak juz nic nie pomaga to ciepła woda z szarym mydłem i maka ziemniaczana..
Zwierzak2008-
- Potrafię : zdenerwować tatusia
Jestem z: : polska
Dzieci : córunia tatunia
Zaproszeń na ciacho : 11
ja od samego poczatku sudocremu ale tylko pupke smarowąłam miejsca intymne przemywalam husteczkami nawilzajacymi i nigdy nic nie miala moze raz ja odparzyło ala ale jak spala w nocy to zrobila kupke i nie dala znaku dopiero po chwili i zdarzylo odparzyc ale na szczescie szybciutko przeszlo:)
Nieznajoma-
- Potrafię : wszystko
Jestem z: : polski
Dzieci : 1 drugie w drodze ;)
Zaproszeń na ciacho : 80
ja nivea lub sudokrem zalezy jak było pod pieluszka,w srodku sie dziewczynek nie myje ze sie tak wyraze :)acha no i chusteczkami nawilzonymi albo woda przegotowana jak chusteczek brak ,teraz to młoda podmywam szarym mydłem bo ona ma skołonnosc do ,,grzybka" wiec czekam az podrosnie i przezuce ja na płyn intymny
Majka-
- Potrafię : hmmm
Jestem z: : z małopolskiego/okolice krakowa
Dzieci : dwoje:)
Zaproszeń na ciacho : 7
U nas sudokrem od samego poczatku i jestem z niego bardzo zadowolona.Smarowalam ja jak miala jakies zaczerwienienia a tak to cieniusienko dwa razy w tygodniu na noc.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
Teraz juz raczej sporadycznie bo dosyc czesto lata z pupolkiem na wierzchu tak ze wywietrzy sie zawsze porzadnie.
Mama i corcia-
- Potrafię : dobrze zjesc:))
Jestem z: : Austrii
Dzieci : Jessica
Zaproszeń na ciacho : 149
U mojej starsze też był sudokrem ale u Majki się nie sprawdził i używamy alantanu żółtego i jest super żadnych uczuleń czy złuszczonego naskurka jak po sudokremie
becia-
- Potrafię : ciągle uczę się czegoś nowego
Jestem z: : Wyszkowa
Dzieci : Patrycja i Maja
Zaproszeń na ciacho : 4
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: